joi, 26 ianuarie 2017

Femeia si barbatul/Dubla flacara

 
Ca membri ai Familiei de Lumină, sunteţi aici să suferiţi transformări în numele întregii specii. Dacă renunţaţi să vă mai ataşaţi atât de strâns de drame, vă veţi simţi eliberaţi. Veţi înţelege că aveţi, de fapt, de-a face cu o pluralitate de energii. Dacă reuşiţi asta, veţi transmite noi vibraţii întru împăcarea femeilor şi a bărbaţilor.
Ori de câte ori simţiţi că vă reuşeşte ceva, nu e un sentiment gratuit. Nu ignoraţi progresele pe care le faceţi. 
De fapt, vă discreditaţi şi vă consideraţi, pe voi înşivă şi pe ceilalţi, nedemni când vă evaluaţi activitatea. Mai bine v-aţi evalua rezultatele.Adevăratul conflict se duce între bărbatul şi femeia din fiecare din voi. Nu vă pricepeţi încă să îi reuniţi, şi sunt mulţi în situaţia voastră. Fiţi blânzi şi generoşi cu voi înşivă.
În toleranţa reciprocă dintre partea masculină şi cea feminină veţi găsi puterea de a vă îngădui între voi ca indivizi pe toată suprafaţa Pământului şi chiar în întreg Universul. Trebuie să preluaţi controlul asupra propriei existenţe.
Schimbarea trebuie să aducă şi extinderea spaţiului în junii fiecăruia, unde autonomia să vă aparţină în întregime. Veţi redefini conceptul de relaţionare şi cooperare. Relaţionarea este cooperare. Este o cooperare a frecvenţelor acceptată reciproc, sau o fuziune a modulării de frecvenţă. Multe dintre vechile cutume de relaţionare vă irită acum, când descoperiţi frecvenţele libere.
Misiunea voastră este să generalizaţi pentru toată planeta eliberarea frecvenţelor.
Desigur,veţi începe cu propria viaţă şi familie, cu relaţiile cu apropiaţii voştri. Iar în cursul acestor eliberări cel mai bine ar fi să învăţaţi să fiţi liberi, chiar dacă rămâneţi constanţi în relaţiile cu ceilalţi. 
Din păcate, printre Oameni, a avea o relaţie implică în cele mai multe cazuri o stare de dominare. La căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, se obişnuieşte ca tatăl ei să o cedeze viitorului soţ.
Cu alte cuvinte, personajele masculine iau toate deciziile. 
În orice relaţie, fiecare partener are idei preconcepute despre cum trebuie să se comporte celălalt. Stabiliţi- vă pentru voi înşivă la ce vă aşteptaţi de la o relaţie, ca să mai uşuraţi lucrurile pe termen lung. Nici părinţii, nici partenerii nu au vreun drept asupra voastră. Vă legaţi de celălalt după cum energiile voastre rezonează. Dar toate trebuie să se petreacă într-o comunicare veşnic deschisă.

Vibraţiile masculine renunţă la putere în egală măsură cu cele feminine. O predau guvernelor care îi duc cu zăhărelul: „Vino, pune-ţi în pericol viaţa. Stai drept şi trage pentru noi. Dacă te măcelăreşte careva, te vom îngriji la spital şi vom da şi ceva bani. Ce naiba, nu-ţi e de-ajunş?", iar bărbaţii se supun.
Lanţul supunerii, al renunţării benevole la putere se întregeşte astfel.
Vă deschideţi centri ai simţirii. Bărbaţii tind să aibă mai multe blocaje decât femeile. Energia bărbatului s-a blocat, parcurgând traseul dintre prima şi a doua chakră şi oprindu-se în dreptul celei din urmă. Centrul simţirii nu a mai fost activat la bărbat.
Totul e parte din experimentul care se desfăşoară în ultimii patru — cinci mii de ani.
Energia feminină, sursă a vieţii şi a creativităţii pe toată planeta, s-a supus vibraţiei masculine, pentru ca aceasta din urmă să profite şi să preia conducerea.
Trebuie să vă îndreptaţi privirea spre imaginea de ansamblu. Ne referim la evoluţia conştiinţei. 
Femeia, purtătoare a magiei şi a intuiţiei, a fost de acord să renunţe la ambele—femeia ca şi conştiinţă feminină, nu numai ca entitate fizică.  
Majoritatea culturilor arhaice pământene, înţelepte în ceea ce priveşte viaţa, au fost feminine.
Reţineţi că femeia aduce viaţa pe planetă, fiindcă viaţa iese din corpul femeii.
De aceea, ea este şi purtătoare a afectivităţii,fiindcă nu poţi da naştere fără să simţi nimic—doar dacă te alături mişcării patriarhale care dezvoltă medicamente care blochează simţurile.
Dacă nu poţi simţi viaţa,nici nu o poţi preţui. Dar dacă o simţi şi participi la crearea şi la naşterea ei, o preţuieşti mult fiindcă ajungi să o cunoşti în profunzime.
Mişcarea patriarhală din ultimele cinci milenii s-a îndepărtat de procesul naşterii ca să se preocupe de experimente ale războiului şi ale genocidului. Energia a fost înadins blocată la bărbaţi. 
Nu îi învinovăţim pentru asta.
Dar considerăm că energia părţii bărbăteşti pe toată suprafaţa Pământului a rămas la nivelul celei de-a doua chakre, localizată în penis.
Femeile au energiile la nivelul gâtului, întrucât în urmă cu patru — cinci mii de ani au fost de acord să nu scoată un cuvânt despre magia şi intuiţia care erau în posesia lor, ca parte a dublei flăcări. Dubla flacără înseamnă cele două părţi, masculină şi feminină, în acelaşi corp,indiferent de structura fizică.
Societatea patriarhală s-a aflat sub influenţa aspectului masculin al sinelui, pe care îl aveţi cu toţii.
Aţi făcut diverse experimente cu conştiinţa şi aţi descoperit ce funcţionează mai bine,pregătindu-vă pentru momentul în care flăcările vor arde laolaltă într-un corp. Astăzi, făclia dublă nu mai este căutată ca partener extra-corporal, ci înţeleasă ca integrare a eurilor masculin şi feminin în plenitudinea sinelui. Doar după ce veţi învia flacăra dublă în voi,partenerul pe care îl căutaţi va fi, la rândul său, complet şi nu o persoană care să umple un gol pe care n-aţi reuşit să vi-l umpleţi singuri.
Vremurile schimbării le vor permite femeilor să vorbească. Acum e momentul. Iar bărbaţii au ca sarcină să le înţeleagă pe femei şi pe ceilalţi bărbaţi simţind şi acceptând afectivitatea ca factor secund al sexualităţii. Bărbaţilor le vine foarte greu să înţeleagă femeile, îi înnebunesc 
Femeia simte că trebuie să trezească principiul feminin care stă ascuns în ea.
Într-un corp feminin, a ajuns să stăpânească principiul masculin din ea. A ieşit în lume şi se simte puternică. Poate să se plimbe acum fără voalul care-i acoperea faţa şi hotărăşte singură când şi cu cine să se mărite. Este singură stăpână pe viaţa ei.
În Statele Unite, este responsabilă pentru deciziile pe care le ia. Şi se temperează singură, descoperind partea care o hrăneşte şi care o alimentează permenent cu viaţă. Reîntregirea masculinului cu femininul din interiorul fiecărei femei o face să simtă lucrarea noului ADN, pe care îl emite apoi de jur împrejur. Este
frecvenţa care va predomina pe Terra.
Inevitabil, şi bărbaţii îşi vor deschide centrul afectivităţii.
Este pasul următor pe care trebuie să-l facă bărbaţii ca să se echilibreze cu evoluţia femeilor.
Va fi o schimbare rapidă pentru ei.
Nu va dura trei decenii, ca în cazul femeilor, fiindcă astăzi bărbaţii sunt deja într-o stare de confuzie. Îşi dau seama că nu le place ce li se întâmplă şi pun la îndoială autoritatea.
Cât de curând, frecvenţele se vor amplifica sesizabil. 
De pildă, un laborant realizează experimente pe un animal când, dintr-o dată, centrul simţirii i se deschide subit. Simte durerea pe care animalul o încearcă şi capătă oroare de experiment. Se întoarce cu spatele şi părăseşte laboratorul unde nu va reveni în veci, fiindcă totul a fost atât de dureros
. Asta se va întâmpla cu vibraţia masculină.
Îți poți imagina ce se întâmplă în imaginea asta?
Milioane de oameni au fost impresionați până la lacrimi de o poveste teribilă!
Ultima corida pentru toreadorul Alvaro Munera i-a adus o experiență șocantă. A privit în ochi taurul pe care trebuia să-l omoare în fața a zeci de mii de oameni și n-a mai avut puterea să continue spectacolul sângeros. S-a așezat pe marginea arenei, distrus de remușcări. Reacția animalului e absolut fabuloasă! Taurul s-a apropiat de el și l-a privit în ochi, fără să-l atace. Matadorul a izbucnit în plâns și n-a mai putut continua! După retragere, a inființat o organizație care să lupte pentru scoaterea în afara legii a coridelor!
Am afirmat că vibraţia bărbaţilor se va transforma într-un interval de timp mic. Nu vă vom spune cum sau de ce fiindcă probabil nu veţi înţelege. Dar vă mai spunem că la venirea constantă a undelor se va petrece o evoluţie la unison a conştiinţei populaţiei. Într-un anumit moment, când bărbaţii se vor lupta din răsputeri să-şi controleze sentimentele, centrul afectivităţii li se va deschide. 
Ori se va petrece paşnic, ori va fi deschis cu forţa. 
Nici femeile nu vor scăpa de impact, deoarece chakra din inimă se va deschide, pentru a-şi manifesta compasiunea pentru bărbaţii care încep să-şi manifeste afectivitatea. Vorbim de evenimente colective, care-i vor atinge pe toţi prin valuri de lumină.

Energia feminină, care simte şi leagă vieţile una de alta, se trezeşte acum în voi toţi.
Femeile trebuie să îşi redefinească ideile de feminitate şi putere.
Să înţeleagă ce înseamnă să fii puternic ca femeie, la fel cum şi bărbaţii trebuie să înţeleagă cum este să fii vulnerabil ca bărbat. Ce e atât de plăcut la un bărbat vulnerabil? Dar la o femeie independentă—versiunea feminină a puterii, lipsită de caracteristicile puterii masculine?
Femeile s-au ascuns într-o carapace dură, care le acoperă câmpurile energetice; s-au protejat.
Dar de-abia de acum înainte îşi vor amplifica adevărata capacitate afectivă.Carapacea externă va dispărea, iar lumina corporală va iradia din inimă. Zeiţele şi zeii se folosesc toţi de aceste energii. Astfel se vor desfăşura ostilităţile.Vechile legende care relatează magia femeii creatoare, a născătoarei şi a celei care deţine puterea sângelui—forţă vitală—şi care o poate reda Pământului au fost uitate de mult timp.Unde sunt poveştile Zeiţei—cea care iubeşte, simte şi hrăneşte? Şi bărbaţii aveau energie de la Zeiţă, pe care o venerau deopotrivă cu femeile.
Sugerăm ca vibraţia masculină—dar şi cea feminină care îşi foloseşte aspectul masculin—să accepte sentimentele ca expresie a sexualităţii. Căutaţi emoţia în orice gest cât de mic, nu vă cramponaţi pe sexualitate gratuită şi stimulare corporală. Stimularea emoţională are nevoie de angajare şi de încredere afectivă. Din punct de vedere electromagnetic,stimularea va deschide noi frecvenţe în fiecare din voi. Frecvenţa sexualităţii vă va aminti de partea divină din fiecare.
Bărbatul şi-a blocat centrul afectivităţii pentru a prelua conducerea pe Pământ. A reuşit să ducă războaie, să ucidă şi să domine întrucât nu a mai simţit nimic. Femeia a convenit să-şi cenzureze centrul vorbirii pentru a-i permite bărbatului să preia controlul sistemului.Dar totul se îndreaptă spre stabilitate şi egalitate.
Femeia şi-a deschis pentru prima oară gura în urmă cu treizeci de ani, când i s-a oferit ocazia de a discuta liber. Numai că multe femei au ajuns să-şi cenzureze centrul afectiv în procesul de deschidere a centrului vorbirii.
Au început să se comporte exact ca bărbaţii.
Aveţi nevoie de echilibru. Femeia simte că trebuie să trezească principiul feminin care stă ascuns în ea. Într-un corp feminin, a ajuns să stăpânească principiul masculin din ea. A ieşit în lume şi se simte puternică. Poate să se plimbe acum fără voalul care-i acoperea faţa şi hotărăşte singură când şi cu cine să se mărite. Este singură stăpână pe viaţa ei.
Ca să se asigure că vă vor supune pe deplin în aceste ultime milenii, extratereştrii v-au impus un nou set de mituri. Ei au pus bazele tuturor instituţiilor religioase. V-am mai povestit că sunteţi nişte cobai. În unele situaţii, experimentele au fost făcute din dragoste şi compasiune, însă în ultimă vreme v-au făcut să degeneraţi incredibil de mult. Ca membri ai Familiei de Lumină, aţi venit să scuturaţi bine planeta şi să readuceţi lumina printre locuitorii ei, ca să nu se mai încreadă în schisme şi războaie.  
Bărbatul şi femeia trebuie să se completeze unul pe celălalt, nu să fie potrivnici. 
Tineţi cont că afectivitatea este mijlocul care vă poate scăpa de pe planeta aceasta; este calea către eul multidimensional, pentru vindecarea şi reîntregirea lui. Tot ea poate reactiva imensa Bibliotecă Vie de pe Pământ, cu toată valoarea intrinsecă pe care o conţine. Din cauza bărbaţilor şi a societăţii patriarhale care a condus planeta în ultimele milenii, ţinând femeile subjugate, nici nu e de mirare că separarea s-a menţinut în toată această perioadă,în absenţa afectivităţii.
Aţi rămas automate reci, care îndeplinesc ordinele date şi rămâneţi în starea de separare care v-a fost impusă. 
Nu există în cultura voastră un panteon feminin. Nimic nu evocă imaginea feminină a puterii.
Bărbaţii încearcă din răsputeri să-şi dovedească masculinitatea, iar femeile se străduiesc să ţină pasul apelând la acelaşi prototip masculin, fiindcă nu au o imagine clară a puterii feminine.
Trebuie să v-o creaţi.Fiţi atenţi la bogăţia energetică din versiunea feminină a sinelui, care cuprinde intuiţia, receptivitatea, creativitatea, compasiunea şi hrănirea. E cazul să vă descoperiţi esenţa discreditată atât de mult timp. Ca femeie, sunteţi întruchiparea vie a acestei esenţe. Iar bărbaţii trebuie să descopere Zeiţa în ei înşişi, unde ea se contopeşte cu zeitatea masculină. 
Şi viziunea asupra masculinului este distorsionată din considerente similare.
Din punct de vedere cultural, nu aveţi nici un exemplu de bărbat puternic şi sentimental deopotrivă.
Societatea îi consideră pe bărbaţii sentimentali neputincioşi şi lipsiţi de masculinitate.
Bărbaţii devin interesaţi de ceea ce simt şi consideră: „Ce bine! Pot simţi asta!" şi nu cred că sunt mai puţin bărbaţi din această cauză. Ambele genuri dezvoltă arhetipuri în vederea obţinerii unor versiuni de masculin şi feminin holistice.
Arhetipurile se apropie din urmă. S-a sfârşit cu separările inutile.
V-am atras atenţia că nu în afară trebuie căutat partenerul din dubla flacără. Fiinţa voastră trebuie să găzduiască cele două esenţe, masculinul şi femininul, pentru a forma un întreg.Fiinţele reîntregite sunt în căutarea altora de felul lor, ca şa stabilească relaţii bazate pe încredere, dorinţă şi liber arbitru. Nu sunt de genul:Am nevoie de tine să mă completezi şi să mă îmbărbătezi.'' Fiecare veţi fi compleţi în sine şi vă veţi alătura altei persoane completă în sine şi care vă oferă un teritoriu cu totul nou pentru a fi explorat.
Când cele două limbi ale dublei flăcări se împreunează, recunoaşteţi latura intuitivă, a Zeiţei născătoare şi a afectivităţii, stând alături de latura puterii, a raţiunii şi a intelectului. Una aparţine Pământului, iar cealaltă Spiritului. Fuziunea celor două tipuri de energii vă determină să căutaţi entităţi în care se petrec fenomene asemănătoare. Nu v-aţi înţelege cu o persoană care nu s-a reîntregit încă.Oamenii vor începe să vină spre voi fără să depuneţi cel mai mic efort. Vă veţi împreuna doar din dorinţă şi din recunoaştere reciprocă, nu de nevoie. Vă veţi, simţi ca niciodată în vreo altă relaţie şi veţi da relaţiei cu celălalt o personalitate proprie, noi frontiere şi o nouă definiţie. Veţi deveni modele pentru voi înşivă prin noile relaţii. Mulţi veţi înţelege că instituţia căsătoriei nu are nici cea mai mică importanţă. 
Nu se va mai potrivi aşteptărilor voastre în noua viaţă. În încercarea de a integra extremele în acelaşi corp, vor ieşi la iveală alte şi alte dificultăţi.Primiţi-le cu inima deschisă, fiindcă vă pot dezvălui multe.
Concentraţi-vă pe modul în care evoluaţi, pe sinele vostru, nu pe ce fac cei din jur.
Apelaţi la androginul lăuntric şi determinaţi-l să accepte dialogul între extreme, să le facă să colaboreze în armonie perfectă. 
Dăruiţi-vă dragoste şi încurajări.
Întâlniţi-vă cu voi înşivă şi declaraţi-vă: 
„Te iubesc, sine al meu. Eşti minunat. Eşti cel mai bun sine posibil."
Dacă vă acordaţi demnitatea iubirii de sine, asemeni unui monarh care primeşte ovaţiile supuşilor, veţi simţi schimbarea. Puterea şi reîntregirea vor trece de partea voastră fiindcă va iubiţi şi aveţi încredere în ceea ce sunteţi. Toate vor merge după voia voastră. Cel mai greu vă vine să acceptaţi că meritaţi să fiţi iubiţi. Nimeni nu trebuie să vă iubească în locul vostru. 
Nu aţi venit să cerşiţi dragostea de la alţii, ca să vă convingeţi că o meritaţi.
În schimb, veţi realiza o transformare extrem de dificilă într-un sistem întunecat, lipsit de informaţii despre adevărata istorie. Trebuie să realizaţi imposibilul. Mâi întâi, iubiţi-vă în permanenţă şi totul va fi în regulă. Redeveniţi întregi, compleţi. Sunteţi pregătiţi astfel pentru o relaţie cu altcineva care e complet şi, împreună cu acesta, puteţi accesa teritorii nepătrunse.
...Mesaje din Constelatia Pleiadelor -Barbara Marciniak
Diferenta dintre o perla si o femeie 
Un discipol dintr-un templu Shaolin isi intreaba mentorul spiritual: 
- Intelepte si onorabile Maestre, ati putea sa-mi spuneti care este diferenta dintre o perla si o femeie? Maestrul ii raspunde: 
- Diferenta, mic si umil nestiutor scarabeu, este ca perla poate fi `insirata` din doua parti, iar femeia dintr-o singura parte!... 
Discipolul, confuz, insista: 
- Dar, Maestre, cu toata rusinea pentru a fi indraznit sa contrazic intelepciunea dumneavoastra himalayana, trebuie sa va comunic faptul ca am auzit vorbindu-se despre femei care se lasa `insirate` de pe ambele parti!... 
Cu un mic suras, Maestrul ii raspunde: 
- Atunci, nu este o femeie, ci este o perla!...

"Temperatura" femeii te poate linisti sau te poate irita


Unele femei sunt mai fierbinti, altele mai reci. In general, femeile blonde, cu pielea de culoare deschisa, japonezele si chinezoaicele sunt mai reci. Femeile cu pielea de culoare inchisa, brunetele, roscatele, coreencele si polineziencele sunt mai fierbinti. Cu toate ca un barbat ar putea alege sa ramana intr-o relatie stabila cu o femeie, nevoia lui de energie feminina de temperaturi diferite s-ar putea schimba de-a lungul timpului. O femeie fierbinte care i-a starnit pasiunea cu mai multi ani in urma, acum l-ar putea irita. O femeie mai rece care i-a alinat inima cu mai multi ani in urma, acum i-ar putea parea obositoare. Intelegand modul in care l-ar putea afecta diferitele temperaturi ale energiei feminine, barbatul ar putea face alegeri mai pricepute in viata fara a fi confuz.

Probabil ai anumite "gusturi" la femei. Ai putea prefera blondele. Sau asiaticele. Sau poate ai o preferinta speciala pentru roscate. Gusturile tale s-au format din mai multe cauze: experienta din prima copilarie, influenta culturala, si poate chiar ereditatea. Dar unul din aspectele "gustului" are o legatura puternica cu modul in care o femeie te influenteaza cu energia ei.

Unele femei sunt racoritoare. Sa te afli in compania lor este ca un ceai cu gheata racoritor intr-o zi fierbinte de vara. E posibil sa fi spus despre o femeie ca e o "blonda de gheata" sau are niste "ochi albastri reci", de exemplu. Alte femei sunt fierbinti. Sunt focoase, impetuoase si iuti la manie. Se poate sa fi vorbit despre o "roscata focoasa" sau o "latina cu sange fierbinte". Desigur, nu toate roscatele si latinele sunt fierbinti si nu toate blondele sunt reci. Cu toate acestea, se poate spune ceva adevarat despre "temperatura" unei femei. Majoritatea barbatilor au o intuitie buna a diferentei dintre o femeie rece si linistitoare si o femeie fierbinte si incitanta, indiferent de modul in care o descriu. Iar aceasta diferenta are mare legatura cu cauza din care barbatii au gusturi diferite la femei, si din care gustul tau s-ar putea schimba in timp.
Gustul tau este determinat de ceva mai mult decat simpla preferinta psihologica. Energia joaca un rol important. Uneori poti fi cu o femeie frumoasa care pur si simplu nu-ti convine. Vezi ca e frumoasa, intelegi de ce prietenii tai o considera atragatoare, dar pur si simplu nu e pe gustul tau.

Femeile diferite ofera tipuri diferite de energie feminina. Si una din cele mai simple forme ale acestei diferente este cea dintre energia feminina fierbinte si cea rece. Pentru a intelege asta, ai putea sa examinezi relatia ta cu mancarea. Unor barbati le plac ardeii iuti mexicani si mancarea picanta chinezeasca, in timp ce altii sunt refacuti de mancarea calmanta si racoritoare, precum salatele, dulciurile sau laptele. Si nevoile oricarui barbat pentru feluri diferite de mancare s-ar putea schimba in timp. Acelasi lucru e valabil in cazul nevoii lui de a atrage un anumit tip de energie feminina.
Daca esti un barbat deosebit de comod, poate unul caruia ii este greu sa fie motivat, atunci o femeie mai fierbinte e probabil mai buna pentru tine. Firea ei focoasa iti poate incalzi organismul si te poate pune in miscare. Pe de alta parte, daca tinzi sa fii chiar tu iute la manie si fierbinte, ai putea descoperi ca o femeie mai racoritoare te linisteste si aduce un echilibru in corpul si sufletul tau.
In functie de sanatatea ta, stilul tau de viata, de cerintele profesionale si de starea ta emotionala, ai putea avea nevoie de tipuri diferite de energie in momente diferite. Important este sa stii ca exista o diferenta, ca sa poti fi constient de alegerea pe care o faci si de modul in care te-ar putea afecta aceasta. S-ar putea sa incepi sa te indoiesti de actuala ta relatie intima daca nu intelegi cum se schimba nevoile tale de energie feminina. Cand viata ta pare mohorata si plictisitoare, e foarte probabil ca o femeie mai "picanta si fierbinte" sa te atraga. Iti va oferi focul care tie iti lipseste. Insa, cand viata ta este extrem de solicitanta si te simti epuizat, o femeie fierbinte ar putea fi prea mult. Ai putea fi mai atras de privirea si atingerea linistitoare a unei femei reci.
Imagineaza-ti ca esti casatorit cu o femeie fierbinte. Ani de zile te-ai bucurat de pasiunea ei, ai fost amuzat de furia ei si ai fost incantat de cat de repede reactioneaza sexual. Apoi, cariera ta ia o alta intorsatura. Incepi sa lucrezi cu oamenii intreaga zi, cu termene stricte. Ai de-a face cu emotiile si opozitia oamenilor 50 de ore pe saptamana. Observi ca transpiri mare parte din zi. Esti presat. viata ta a devenit destul de fierbinte, ca si cum ai petrece ziua intr-o oala sub presiune. Te duci acasa la sotia ta fierbinte. Se freaca de tine, nerabdatoare sa faceti dragoste. Tu insa vrei sa te relaxezi putin. Ii spui ca ai nevoie de cateva minute sa te linistesti, asa ca ea se imbraca in echipamentul de sport si se duce la centrul spa sa-si incordeze si sa-si forteze corpul suplu.
Intre timp, vine in vizita prietena ei cea mai a. Deschizi usa si o inviti in casa. Se misca mult mai incet decat sotia ta. Prezenta ei ti se pare linistitoare si relaxanta, cu toate ca ea nu e genul de femeie de care esti atras de obicei. Tonul vocii acestei femei pare atat de revigorant! Vede ca esti obosit si, pentru ca te cunoaste de multi ani, te intreaba daca te poate masa pe umeri. Isi pune mainile pe umerii tai si, inainte chiar sa inceapa sa te maseze incet, simti valuri de energie racoroasa, intineritoare, revarsandu-se in corpul tau. Suspini de usurare. Dupa un scurt masaj isi ia la revedere. Se va intoarce in alta zi. Sotia ta se intoarce acasa, plina de energie si incepe sa trebaluiasca prin casa. Striga la tine pentru ca nu i-ai spus prietenei ei sa ramana si sa astepte.
Apoi, vazand oboseala ta, isi cere scuze si incepe sa te sarute cu pasiune. Mainile ei se duc repede intre picioarele tale, dar tu te gandesti inca la prietena ei, aducandu-ti aminte ce racoritoare era energia ei, intrebandu-te ce vei face acum. Ar trebui sa faci urmatorul lucru: sa intelegi ce se intampla. Odata, chiar iti facea placere temperamentul picant al sotiei tale, dar acum ca fierbi toata ziua la serviciu, ai nevoie sa fii echilibrat de o energiemai rece. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa pui capat casniciei tale. Nu inseamna neaparat ca trebuie sa faci sex cu prietena ei cea rece. Inseamna ca trebuie sa gasesti o modalitate de a-ti echilibra viata.
Ai putea sa-ti schimbi dieta folosind alimente mai racoritoare. Poti sa-ti racoresti corpul purtand palarii in zilele insorite si purtand imbracaminte mai usoara si mai subtire. Poti face plimbari linistitoare pe malul unor lacuri sau al unor rauri si poti lasa apa sa-ti absoarba caldura acumulata in timpul zilei. Sau poti primi energieracoritoare direct de la o femeie, chiar intr-un mod nesexual. O femeie cu o energie racoritoare ar putea sa-ti faca un masaj profesionist
Uneori nu ai nevoie decat sa petreci putin timp in incapere cu o femeie rece. In orice caz, e important sa-ti dai seama ca nevoia ta de tipuri diferite de energiese va schimba de-a lungul vieti tale. Va trebui sa inveti cum sa faci fata acestui aspect. E foarte important ca, in timp, sa nu confunzi nevoia de schimbare a energiei cu un motiv de a pune capat casniciei tale. E important si sa stii ca poti primi energie de la femei diferite in moduri cu totul ne-sexuale, daca asa preferi. In cele din urma, trebuie sa alegi singur. Cand nevoile de interactiune energetica ale unui barbat se schimba si el descopera ca energia de care are nevoie ii este oferita de femeia din biroul de alaturi - un fel de energie pe care nu o primeste de la sotia lui - atunci ar putea ajunge sa aiba o aventura sau sa divorteze. Este greseala pe care o fac multi barbati mai ales dintre cei care trec de 40 de ani. Alt barbat ar putea transmite chiar sotiei nevoile lui de schimbare a energiei si apoi ar descoperi ca ea este mai mult decat capabila sa ii ofere in mod creator savoarea energiei feminine care il linisteste si il intinereste cel mai mult.

Nu confunda nevoile tale de energie cu un angajament in iubire, totusi. Nevoile de energie sunt relativ usor de echilibrat. Probabil poti lua energia de care ai nevoie de la o maseuza sau dintr-o schimbare a dietei. Daca reactionezi drastic si hotarasti sa iti parasesti sotia pentru o femeie a carei energiei te insufleteste mai tare, ai putea fi surprins cand, dupa cateva luni, nevoile tale de energie se schimba din nou si iti dai seama ca ai facut o alegere foarte superficiala. 
Trebuie sa decizi singur cum sa-ti abordezi nevoia de acea energie feminina care iti umple corpul cu viata, iti linisteste asprimea si iti calmeaza spiritul de razboinic. Dar intinerirea energetica nu va aduce nici o schimbare fundamentala decat daca, in interiorul tau, inima ta devine mai libera, mai deschisa si mai iubitoare. Un pahar cu suc racoritor de fructe, o vacanta in Hawaii sau o roscata iti pot echilibra temporar fiziologia, dar numai angajamentul durabil fata de practicarea iubirii te poate conduce prin temerile tale, prin simtul de izolare pana la multumirea absoluta de a fi ceea ce esti tu insuti in adevarul tau cel mai profund. Adu-ti aminte de prioritatea ta si hotaraste ce trebuie sa faci.

Extras din lucrarea "Calea barbatului superior" de David Deida, Editura Kamala.

Topul celor mai eficiente leacuri naturale in tulburarile de ciclu menstrual

 

Înca din perioada adolescentei, ciclul menstrual reprezinta pentru orice femeie un adevarat "indicator" al starii de sanatate a organismului. Micile sau marile suparari, unele excese în alimentatie, unele vicii (cum sunt alcoolul si fumatul) si o serie întreaga de factori adesea nebanuiti de catre femei, pot conduce la serioase tulburari ale acestei manifestari ciclice a organismului. Ce trebuie însa sa facem atunci când, din neglijenta sau datorita unor evenimente neasteptate, ajungem fie în situatia unui ciclu menstrual foarte abundent, fie la dureri intense, fie chiar la manifestarea sa neregulata, haotica?
Unii terapeuti recomanda adesea în astfel de situatii terapiile hormonale (cu hormoni de sinteza) ceea ce conduce însa la unele efecte secundare greu controlabile, care pe multe femei le sperie. Astfel de efecte tin frecvent de cresterea în greutate, pofta de mâncare exagerata sau disparitia acesteia, iar uneori poate sa para ca întregul organism "o ia razna". În anumite Terapia hormonala poate fi necesara, dar cel mai adesea "farmacia naturii" ofera suficiente remedii exceptionale pentru a ne putea echilibra starea de sanatate, ajungând astfel la normalitate.


Iata în continuare câteva dintre cele mai eficiente ierburi de leac, care au fost studiate si folosite în astfel de tulburari, cu rezultate surprinzatoare.

Imagini pentru cretisoara imagini
1. Cretisoara (Alchemilla vulgaris)

Aceasta planta cu aspect foarte catifelat si delicat are un efect astringent remarcabil care face ca în scurt timp excesul fluxului menstrual sa dispara, producând simultan o tonifiere exceptionala a întregii zone a organelor genitale feminine. Se poate spune ca este una din plantele lasate de Dumnezeu ca un veritabil ajutor pentru femei.
Administrare: se face în principal sub forma de pulbere câte 1 gram, de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se înghite cu putina apa. Nu trebuie sa aveti retineri din cauza puternicului gust astringent. Efectul sau este în totalitatea binefacator!

Imagini pentru traista ciobanului


2.Traista-ciobanului (Capsella bursae pastoris) - desi face parte dintre cele mai comune plante de la noi, efectele sale nu sunt "exploatate" decât prea putin. Majoritatea formulelor eficiente din plante pentru tulburari de ciclu menstrual contin si acest ingredient miraculos. Principiile sale active, în special taninurile pe care le contine, îi confera eficienta în majoritatea cazurilor de hemoragii uterine, probleme corelate cu menopauza sau ciclu menstrual abundent. Mai putini însa sunt cei care stiu faptul ca aceasta planta, ale carei frunze în forma de inimioara le cunosc chiar si copiii, este eficienta chiar si în cazurile mai grave ale unor fibroame uterine.
Prin asociere cu plante calmante, cum ar fi talpa-gâstii sau sunatoarea, pulberea sau tinctura de traista ciobanului poate sa reduca durerile intense în zona abdominala, care apar la unele femei în timpul ciclului.

Administrare: Dozele si frecventa pot sa difere de la caz la caz. Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (administrata ca mai sus) sau câte o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. În cazul tincturilor, administrarea se realizeaza întotdeauna în 200-300 ml de apa. 


Imagini pentru SALVIA OFFICINALIS

3. Salvia (Salvia officinalis)
Bucurându-se înca din antichitate de faima unui adevarat panaceu, salvia este considerata una dintre tonicele feminine cele mai eficiente. Pe lânga substantele amare si astringente din componenta sa, ea contine principii cu efect estrogen (asemanatoare hormonilor feminini), saruri minerale si vitamine. Cele mai importante efecte ale sale asupra femeii: eliminarea problemelor legate de ciclu (cum ar fi menstrele dureroase, cu o durata prea mare, prea abundente, dureri abdominale etc.), eliminarea tesuturilor adipoase, reducerea scurgerilor sanguine abundente si a bufeurilor de caldura care însotesc menopauza, combaterea sterilitatii feminine. Este indicata si pentru contracararea aparitiei tesuturilor adipoase, flasce, deformari corporale la nivelul sânilor. Reducerea simptoamelor suparatoare din timpul ciclului menstrual si al menopauzei face din aceasta planta un medicament antistres feminin de mare valoare.

Administrare: Este indicata intern sub forma de pulbere 1 gram de 4 ori pe zi. Pentru prevenirea simptoamelor neplacute din timpul ciclului se recomanda utilizarea ei constanta, pe o durata mai lunga de timp, în doza indicata, iar cu 3 zile (aproximativ) înainte se poate mari doza la 1,5 grame pe zi.
 Imagini pentru mararul imagini

4. Mararul (Anethum graveolens) - Numele acestei plante v-ar putea determina sa zâmbiti, gândindu-va doar la frunzele parfumate cu care condimentati mâncarea. Cu toate acestea, efectele semintelor de marar (caci acestea se folosesc în scop medicinal) pot sa surclaseze din punct de vedere al raportului eficienta/efecte adverse, majoritatea medicamentelor hormonale de sinteza pentru femei.
Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Glandele care beneficiaza cel mai mult de aceasta stimulare sunt gonadele. În urma unui tratament de 15-20 de zile cu pulbere sau tinctura de marar, se pot constata urmatoarele efecte: 

- reglarea ciclului menstrual
- remedierea amenoreei
- reducerea duratei de somn
- cresterea armonioasa a sânilor (nu este o gluma, ci o observatie rezultata în urma unor studii îndelungate)
- încetinirea ritmului de crestere al pilozitatilor (remediaza hirsutismul)
- marirea vitalitatii si a tonusului la nivel global
- marirea secretiei lactate a femeilor care alapteaza

În anumite cazuri s-a mai constat remedierea frigiditatii, dezinhibarea în plan erotic, estomparea simptoamelor deranjante ale menopauzei. Izolat, s-a mai constatat sporirea cantitatii de sânge menstrual; foarte rar, marirea cu 1-2 zile a duratei ciclului menstrual, în timp ce în alte cazuri s-a remarcat reducerea acestei perioade si diminuarea simptoamelor deranjante (balonare, sângerari, dureri abdominale).
Se administreaza cu precautie sau nu se administreaza deloc în cazurile de ciclu menstrual foarte îndelungat si abundent. 
Administrare: Se ia sub forma de pulbere: 2 grame de 4 ori pe zi sau câte o lingurita de tinctura din seminte de marar de 4 ori pe zi, în 200 ml de apa

5. Mladite de zmeur (Rubus idaeus)
Extract natural din mladite de zmeur
Indicatii: adjuvant în tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree etc.), fibrom uterin, chist ovarian, dismenoree, metroragie, menoragie, amenoree, metrita si/sau vaginita; hipogonadism la pubertatea femeii (amenoree, pilozitate excesiva, nedezvoltarea glandelor mamare); tulburari de libidou; îmbatrânire precoce la femei.
Efecte deosebite au putut fi constatate în cazul utilizarii de durata (2-3 luni) în remedierea anumitor forme de sterilitate feminina si ca adjuvant în tratamentul chisturilor ovariene.
Acest produs se gaseste la Plafar, în gama produselor gemoterapice "plantextract". 

Recomandari de final
- Consumati cât mai multe vegetale, fructe si lactate usoare înca de la primele semne ale aparitiei ciclului menstrual. Continuati acest regim alimentar pâna la încheierea completa a lui si chiar 2-3 zile dupa.
- Evitati sa mâncati în aceasta perioada alimente foarte bogate în proteine (oua, nuci, arahide, ciuperci, drojdie etc.)
- Sfatul medicinii psihosomatice este acela de a evita ferm orice fel de suparari prelungite si stari emotionale tensionate în special în cazurile unui ciclu menstrual foarte abundent. S-a constatat ca mai mult de 70% din cazurile de hipermenoree sunt în legatura cu stari de spirit proaste foarte intense si conflictuale, în special în ceea ce priveste viata intima!
- Daca începeti un tratament cu una sau (preferabil) mai multe dintre plantele expuse aici, dati dovada de perseverenta si nu încetati administrarea lor mai devreme de luni, chiar daca rezultatele se vor face simtite cu rapiditate! În modul acesta va asigurati ca disfunctiile în cauza pot fi eliminate definitiv.
- Comunicati si altor femei rezultatele pe care le-ati obtinut prin utilizarea acestor leacuri stravechi.

Dr. Mirela T. - Revista "Elixirium"