joi, 12 mai 2016

Abdomenul, al doilea creier - Partea V-a

BACTERIILE DIN ABDOMEN : 100.000 miliarde de bacterii traiesc in tubul nostru digestiv; sunt de o mie de ori mai multe bacterii in fiecare dintre noi decat stele in galaxia noastra. Acest microcosm in macrocosm este ecosistemul cel mai dens de pe planeta. Sunt de o suta de ori mai multe bacterii in abdomen decat celule in corpul nostru.

Pierre-Henri GouyonMuzeul National de Istorie a Naturii, Paris: « Eu sunt o fiinta umana, si celulele mele au aparut din ou, rezultat al fecundarii ovulului mamei mele de catre spermatozoidul tatalui meu. Aceasta a creat toate celulele care au construit corpul meu. Si eu credeam ca sunt asa, EU !

Si am descoperit ca NU ! De fapt Eu sunt o mica parte din Mine. In final, Eu sunt un ecosistem ! » 

Stephen M. CollinsUniversitatea McMaster, Canada : 

« Noi existam in avantajul bacteriilor mai mult decat in cel uman. Noi avem mult mai multe celule bacteriene in corp si pe corp decat celule umane. Noi avem mai mult ADN bacterian decat avem ADN uman. Noi putem spune ca de fapt suntem un vehicul pentru bacterii. »  

La Universitatea McMaster din Hamilton in Canada, Stephen Collins cauta sa inteleaga cum functioneaza acest ecosistem organizat pe care cercetatorii il numesc de acum MICROBIOT.

Stephen Collins : « Noi purtam in interiorul corpului 1 – 2 kilograme de bacterii. Ele genereaza aproape 30% din caloriile noastre. Deoarece noi nu putem digera o mare parte a hranei pe care o mancam, bacteriile le digereaza pentru noi intr-o maniera prin care sa absorbim energia. Noi oferim bacteriilor adapostul si tot tacamul si in schimb ele convertesc hrana in energie. Ele ne ajuta sa determinam ce este toxic si ce nu pentru corpul nostru. Fara bacterii supravietuirea ar fi dificila. » 

« Cel mai mare sistem imunitar din corpul nostru este situat in intestin. Si el este educat de catre bacterii care il informeaza de pericolele potentiale. Deoarece este expus la o multitudine de bacterii, sistemul imunitar este eficace. »

Bacteriile « Pentru lume noi suntem doar microbi, mici si ignisifiante bacterii. Dar astazi, noi suntem unite si constiente de recompensa glorioasa care ne asteapta pe fiecare dintre noi ! » 

Deoarece ele joaca un rol crucial pentru sanatatea noastra, este de cea mai mare importanta sa intelegem mecanismele prin care microbii au ajuns sa ne colonizeze.

Curat in abdomenul mamei sale, fatul va fi colonizat de sute de miliarde de microbi in prima zi a vietii sale. Primele bacterii care se instaleaza vor selectiona noile venite pana cand se stabilizeaza si vor compune o semnatura personala ca un soi de amprenta digitala.

Luarea de antibiotice de catre mama sau la copil nasterea prin cezariana, un biberon in loc de alaptarea la san sau mai mult un exces de igiena, fiecare din aceste evenimente reduc contactul cu bacteriile si slabesc microbiotul copilului. 

In viitor, nu stiu anume cand, vom da copiilor la nastere cei mai bun din toata flora bacteriana posibila ca in sfarsit sa fie colonizati in mod corect. Le vom da apoi pe parcursul vietii noastre in special pe perioada batranetii pentru a intari « microbiotul ».

Pentru a gasi reteta microbiotului ideal, va mai trebui sa stim care sunt bacteriile care il compun. 

DuskoEhrlichINRA, Jouy-En-Josas, Franta :

La INRA, Dusko Ehrlich, incearca sa inteleaga aceasta populatie misterioasa, care traieste in noi de pe vremea cand Eva a gustat din pomul cunoasterii. Si pentru aceasta a decis sa studieze genomul microbiotului nostru in intregime.  
Da, studiul genomului unui organism compus din 100.000 de miliarde de bacterii. Acest proiect discret numit programul METAITE este in realitate cu mult mai ambitios decat decodificarea genomului uman. 

« Sunt mai mult de zece ani de cand m-am intrebat : Ce este mai amuzant lucru de facut de un microbiologist ? Asta era foarte clar, in lumea intreaga exista o enorma capacitate de secventiere disponibila. Deoarece vom secventia genomul uman si vom avea de asemenea de secventiat genomul maimutelor, al limbricilor si al mustelor. De ce sa nu utilizam aceasta capacitate pentru a secventia nu numai genomul nostru ci si genomul bacteriilor noastre ? » 

Rezultatul acestei munci titanice a aparut in 2010, cand cercetatorii au publicat cartea genomului bacterian al omului. Ei au realizat un catalog cu 3 milioane de gene. Si acest santier gigantic a debutat cu o descoperire surprinzatoare. 

« Am descoperit atat de multe lucruri pe care inca nu vi le putem explica. Dar cea mai surprinzatoare descoperire a noastra, este cea ca noi oamenii putem fi repartizati in 3 grupe dupa populatia microbiana care traieste in intestinul nostru. Noi am botezat aceste grupe : ENTEROTIPURI. Acum, in plus fata de grupele sanguine, noi suntem divizati in 3 grupe de bacterii intestinale p care Dusko le numeste ENTEROTIPURI. Diferentele rezida in capacitatea lor de a converti hrana in energie. Cele 3 produc vitamine dar in cantitati diferite. »

Continuarea in partea a VI – a a acestui articol.
http://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/08/abdomenul-al-doilea-creier-partea-v-a.html?view=sidebar






















HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.

Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna, o data pe saptamana, beneficiati de aceasta extraordinara meditatie, pe care o vom si ancora pe numele d-voastra. Si mai concis spus: ori de cate ori va veti pronunta numele sau vi-l veti auzi, veti beneficia de aceste efecte remarcabile ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.



Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

-Instructor Yoga

email: tudor.cornel.iosub@gmail.com

Abdomenul, al doilea creier - Partea IV-a

Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul. 

Daca ne uitam mai bine, lumea noastra este ca un abdomen plin de tuburi si intestine in care fluidele, informatiile si semnalele circula in retele din ce in ce mai complexe. Stiinta de abia a inceput sa ia in calcul complexitatea acestor schimbari care vor apare si proprietatile care o sa fie descoperite.

In celalalt capat al lumii, Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul.

Bao Ziyun, Spitalul de Medicina Traditionala Chineza din Canton, China

« Diversele sisteme medicale se bazeaza pe contextul cultural propriu. In medicina occidentala totul se bazeaza pe o zona locala. Corpul este divizat in diverse sisteme pentru a fi studiata cu precizie functionarea specifica. Dar medicina chineza se bazeaza pe o viziune holistica si globala care se intereseaza de toate relatiile dintre diferitele parti ale corpului. Fiecare dintre aceste doua abordari are avantajele sale. » 

Abdomenul in Medicina Traditionala Chineza se numeste Fu Bu. Noi lucram la Spitalul din Canton, cel mai mare spital din lume cu 7 milioane de pacienti pe an, farmacia sa livrand in fiecare zi 10 tone de medicamente pentru medicina occidentala si cea traditionala chineza luate la un loc.

Aici acele de acupunctura sunt mai utilizate decat cele mai noi echipamente medicale. Chinezii practica acupunctura de cel putin trei mii de ani fara ca abdomenul sa joace un rol predominant, pana cand doctorul Bo a descoperit totul printr-o intamplare, acupunctura abdominala ; o practica noua in tara supusa traditiilor.

« Era in 1972, multi studenti veniti sa invete acupunctura. Noi aveam douazeci de studenti formati in medicina occidentala. Intr-o zi un muncitor batran a sosit intr-o ricsa. El se plangea de dureri de spate. Am aplicat metoda clasica din acupunctura dar nu a mers ! Pacientul a transpirat din cauza durerii si eu am inceput sa ma enervez si sa transpir. Si toti studentii ne observau. Eram la mijloc, in jurul meu studentii, profesorul nu putea sa se dea batut !

Am utilizat doua puncte de acupunctura localizate pe abdomen, pe meridianul REN cu o mare profunzime. Pacientul a incetat imediat sa planga si fata sa a devenit senina. »

In acel moment profesorul Bo a fost foarte surprins, situatia acestor puncte in raport cu simptomele nefiind logica ! El s-a lansat atunci intr-o cercetare frenetica pentru a intelege cum functioneaza acupunctura la nivelul abdomenului. Si a descoperit o zona extrem de sensibila in jurul ombilicului.

(Bo Ziyun) « Cordonul ombilical este centrul de dezvoltare a corpului uman. El joaca un rol foarte important in dezvoltarea fatului. Chiar dupa ce se taie cordonul, buricul continua sa joace un rol coordonator al corpului uman. Noi cunoastem foarte putin din acest sistem ascuns. » 

Metoda Profesorului Bo tine de aceste trei harti. El a format peste 5000 de discipoli care practica acupunctura abdominala in Asia, Europa si Statele Unite. Pe aceste harti noi putem vedea ca organele si viscerele sunt in relatie directa cu emotiile si starea noastra mentala. Putem vedea ca abdomenul este in relatie stransa cu creierul nostru.

Gratie acestei descoperiri, Profesorul Bo se ocupa de mult mai multe patologii. Zilele acestea a primit un pacient care sufera de depresie.

(Bo Ziyun) « Starea dumneavoastra s-a ameliorat ? »
(Pacient) « Da, dar acum ceva timp a revenit deoarece am probleme familiale. »
(Bo Ziyun) « In Medicina Traditionala Chineza spunem : Ca sa tratam boala este necesar sa ii gasim cauza. Si, unde se gaseste sursa ? In abdomen ! Intindeti-va ! Acum putem incepe sedinta.»

Sub degetele Profesorului Bo, bolnavii de Parkinson, Alzheimer, de depresie deseori vad cum simptomele dispar fara ca stiinta occidentala sa inteleaga cum opereaza aceasta magie. 

Sa acceptam ideea ca exista o anatomie energetica care nu este descrisa in cartile de medicina ? 
Pentru a incerca sa inteleaga mai bine cum functioneaza tratamentul sau, Profesorul Bo a inregistrat RMN-urile pacientilor sanatosi inainte si dupa o sedinta de acupunctura abdominala. Cu RMN-ul functional a comparat imaginile creierului unei persoane inainte si dupa o sedinta de acupunctura abdominala. Dupa sedinta de acupunctura numarul zonelor active este crescut. Aceste rezultate demonstreaza ca acupunctura abdominala poate ameliora functiile cognitive si regleaza emotiile.

Si in Orient ca si in Occident cercetatorii admit ca sunt departe de a intelege totul despre axa creier – abdomen. Si cercetarile lor au debutat cu o descoperire stupefianta. 

BACTERIILE DIN ABDOMEN : 100.000 miliarde de bacterii traiesc in tubul nostru digestiv; sunt de o mie de ori mai multe bacterii in fiecare dintre noi decat stele in galaxia noastra. Acest microcosm in macrocosm este ecosistemul cel mai dens de pe planeta. Sunt de o suta de ori mai multe bacterii in abdomen decat celule in corpul nostru.

Continuarea in partea a V–a a acestui articol.
HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.


Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna odata pe saptamana beneficiati de aceasta extraordinara meditatie,pe care o vom si ancora pe numele d-voastra.Si mai concis spus;Ori de cate ori va veti pronunta numele,sau vi-l veti auzi,veti beneficia de aceste beneficii ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.


Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
-Instructor Yoga

email: tudor.cornel.iosub@gmail.com

Abdomenul, al doilea creier - Partea III-a

Subconstientul, aceasta notiune descoperita in antichitate si reinventata de Sigmund Freud poate fi situat in abdomenul nostru ?

Oamenii de stiinta au inceput sa descifreze cu greu conversatia secreta ce se tine in interior intre abdomen si creier.  Constientul nostru este neincetat influentat de chimia interna a corpului nostru. Chiar visele noastre, aceasta exprimare misterioasa a sufletului nostru sunt in special sensibile la emisiile de serotonina care au loc in timpul somnului.
 

Subconstientul, aceasta notiune descoperita in antichitate si reinventata de Sigmund Freud poate fi situat in abdomenul nostru ? 
 

Dr. Michael D.Gershon : « Sistemul Nervos Enteric – SNE poate afecta modul in care noi ne simtim si functionarea creierului nostru. Adresand aceste semnale creierului, aceste mesaje nu trec prin filtrul ratiunii si pot schimba modul in care percepem lumea inconjuratoare. Ele pot schimba capacitatea noastra de a gandi pozitiv, de a rezista depresiei si anxietatii si posibil sa fim influentati de mesajele pe care abdomenul le trimite catre creier. In acest mod abdomenul contribuie la subconstientul nostru. »

In fapt, noi am fi complet irationali daca nu am avea sentimente si emotii. « Freud a fost totusi ca apropiere prin ce a spus :  « eu, nu sunt in acest corp ». In orice caz, pesemne ca nu sunt in creier si probabil ca locul eului este acolo (abdomen). Deci, probabil ca EU este mai degraba in abdomen ! Da ! Da, asta imi place ! Da, da psihanaliza gastrica, asta imi place ! »

Pentru moment, psihanaliza gastrica isi cauta inca fondatorul. Totusi similitudinea anatomica dintre cele doua creiere este clara, cercetatorii incepand sa se intrebe foarte serios daca abdomenul si creierul n-ar putea in mod egal sa isi partajeze bolile !  


Anumite boli neurologice ca boala Parkinson sau depresia isi pot gasi originea in abdomen. 

Spitalul din Nantes care primeste in fiecare an 2000 de bolnavi Parkinson este locul ideal pentru a studia aceasta ipoteza. « Faceti cateva gesturi mici pentru a vedea in ce stadiu al bolii sunteti. Deci, asta are urmari in viata cotidiana. Asta va jeneaza toate gesturile pentru a va alimenta. Asta blocheaza ? » « Bratul nu se poate ridica. »

Boala Parkinson mult timp a fost considerata ca o boala care ataca neuronii situati intr-o anumita zona a creierului care se numeste substanta neagra. Insa medicii au constatat ca ea este desori acompaniata de deranjamente digestive importante. Cercetatorii au creat deci ipoteza ca boala afecteaza nu numai neuronii creierului ci si pe cei din abdomen. 


Philippe Narnier, Spitalul Universitar din Nantea, Franta
„La anumiti pacienti in stadiul precoce inainte ca anumite semne motorii sa apara, este posibil sa gasim leziuni ale tubului digestiv sau constipatie. Cum acestea sunt destul de precoce, cativa au emis ipoteza ca boala ar putea debuta la extremitati. Si dupa aceea se propaga din ce in ce mai aproape de-a lungul sistemului nervos intorcandu-se in creier si mai tarziu intr-o etapa ulterioara apare mult difuzata in creier ceea ce explica de ce pacientii dezvolta o diminuare a capacitatii intelectuale, probleme de echilibru intr-o faza evolutiva secundara.”

Originea adevarata a bolii in abdomen sau creier inca nu a fost stabilita. In 2006 Michel Neunlist si neurologii Spitalului din Nantes au decis sa lucreze impreuna pentru a demonstra ca pot diagnostica boala Parkinson cu ajutorul unei biopsii intestinale pe viu a pacientului. Astazi aceasta misiune a fost indeplinita : cu ajutorul unei simple biopsii de rutina obtinem situatia celor aproximativ 150 de neuroni ce ne dau informatii pretioase despre cei din creier.

Michel Neunlist : « Ceea ce am observat la pacientii de Parkinson, este ca am regasit la aceste biopsii in acesti neuroni leziuni tipice bolii Parkinson, acelasi tip de leziuni ce se regasesc in sistemul nervos central. »

Emmanuel Coron, INSEM, Institutul Bolilor  Aparatului Digestiv, Nantes, Franta : Acest rezultat este extraordinar ! Acum, o biopsie a creierului este potential periculoasa pentru pacient, dar o biopsie intestinala este o procedura fara pericole. « Pentru un gastro-enterolog, personal, nu mi-am imaginat ca vreodata voi putea participa la identificarea sau diagnosticul unor boli neurologice. Si cu toate acestea in cazul bolii Parkinson putem vizualiza si obtine informatii despre ceea ce se intampla in creier plecand de la creierul din intestin ca si cum am deschide o fereastra pe creier. Si asta este absolut genial. »

Descoperirea cercetatorilor din Nantes creaza o speranta enorma. De acum doi sau trei ani ei spera ca vor putea practica aceste biopsii ca rutina la persoanele supuse riscului. Din moment ce simptomele digestive ale bolii apar uneori cu 20 de ani inainte de primele deranjamente motorii, un diagnostic precoce ar putea permite tratamentul bolii in stadiul incipient si mai eficace. Pana atunci ideea de a privi abdomenul ca o metoda de a ingriji capul a inceput sa prinda teren.

Michel Neunlist : «Abdomenul ca o fereastra deschisa pe creier  este o idee care a fost validata pentru boala Parkinson; Intrebarea care se pune acum : Vom putea explora altceva ? -  Este aceasta ipoteza aplicabila altor boli neuro-vegetative si in particular bolii Alzheimer sau de alta patologie, cum ar fi in plus cele neuro degenerative, mai probabil cele comportamentale ca autismul sau cu patologie psihiatrica ? »
 

In partea a IV –a a acestui articol:
Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul
(traducere din franceza dupa documentarul "Le ventre, notre deuxième cerveau" produs de ARTE France, Scientifilms si Inserm )

sursa;tp://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/07/abdomenul-al-doilea-creier-partea-i-a.html

 HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.

Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna odata pe saptamana beneficiati de aceasta extraordinara meditatie,pe care o vom si ancora pe numele d-voastra.Si mai concis spus;Ori de cate ori va veti pronunta numele,sau vi-l veti auzi,veti beneficia de aceste beneficii ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.


Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
-Instructor Yoga

Abdomenul, al doilea creier - Partea II-a

Cum comunica creierul si intestinele? 

Oamenii de stiinta au inceput sa descifreze cu greu conversatia secreta ce se tine in interior, intre abdomen si creier.


Dr. Michael D.Gershon:
« Limbajul prin care neuronii vorbesc intre ei se numeste neurotransmisie. Si neurotransmitatorii sunt cuvintele pe care fiecare neuron le emite intr-un mod pe care un alt neuron le intelege. Serotonina este unul dintre aceste cuvinte. »
Serotonina,  Michael Gershon – MG si-a consacrat viata pentru a decripta sensul acestui cuvant care se schimba functie de context.
 


Si iata ce a descoperit :
« In creierul de sus, serotonina semnifica starea de bine. In abdomen, ea regleaza tranzitul nostru intestinal, ea reglementeaza sistemul nostru imunitar. Ea este reprezentata aici in rosu. Chiar daca celulele din interiorul intestinului sunt albastre. De aceea poate parea surprinzator ca 95% din serotonina corpului nostru este produsa in abdomen. Aceasta serotonina cu siguranta va actiona la nivelul tubului digestiv, dar totusi intr-o maniera surprinzatoare ea va fi eliberata in sange si va actiona la nivelul creierului, in particular in hipotalamus, care este zona de control a emotiilor si care participa la gestiunea emotiilor noastre. »

In mod clar, atunci cand abdomenul si creierul vorbesc, mesajele care se schimba tranziteaza nervul vag (Nervus Vagus). Dar acest lucru il stim de mult timp. Ceea ce cercetatorii au descoperit  este ca serotonina ce tranziteaza clandestin prin circuitul sanguina catre creier, interfereaza intr-o maniera foarte complexa asupra emotiilor noastre. Destinata abdomenului acest surplus de informatie care nu are nimic in principiu de-a face cu creierul, creaza uneori neintelegeri.
 


« Stim cu siguranta ca emotiile noastre pot influenta abdomenul acum, ceea ce demonstreaza ca abdomenul nostru este de asemenea capabil de a influenta emotiile noastre. »

Cand totul merge bine, schimburile intre creier si abdomen se fac fara stirea noastra ceea ce este dificil de studiat. Si cum se intampla intotdeauna cu stiinta, observatiile se fac atunci cand se produce ceva rau si atunci intelegem mai bine reactiile.

Sindromul intestinului iritabil este din pacate un caz de studiu tipic pentru problemele de comunicare care apar uneori intre creier si abdomen. Este o boala foarte raspandita ce apare la o persoana din zece, care se traduce prin dureri intestinale severe. 

Este un sindrom caracterizat prin probleme digestive : dureri abdominale si dificultati ale tranzitului. Chiar daca nu gasim nicio anomalie asa zisa organica, in diversele examinari pe care le-am facut : gastroscopie, colonoscopie, RMN, etc. 
Mai ales pentru acele persoane care au multe semne de intrebare in general le spunem : « Uitati ! Am facut toate investigatiile, nu am gasit nimic ! » Si ei ne spun adesea « Dar eu sufar domnule doctor, cu siguranta am ceva ! » Deci ce este important, sa le explicam acum ca aceste disfunctionalitati, ca sindromul intestinului iritabil este o anomalie a relatiei intre creier si tubul digestiv.

Cine este responsabil de aceste probleme de comunicare ?
Cine transmite mesaje false creierului de sus sau celui de jos ? 

Aceasta intrebare a mobilizat cercetatorii intregii lumi.

Prof. Dr. MICHAEL SCHEMANN, Universitatea Tehnica din Muenchen, Germania

La Munchen, Michael Schemann afirma ca sindromul intestinului iritabil isi poate gasi originea in camasa interioara a intestinului. Alaturi de echipa sa, incearca sa descifreze misterele acestui tegument plin de neuroni ce se afla la intersectia senzatiilor deseori delicioase si uneori dureroase.

« Este dificil de crezut, dar acest carnat in care se afla sistemul nervos enteric, este o reteta tipic bavareza: carnatul alb. Si aceasta piele nu este altceva decat un mat natural in care se gaseste sistemul nervos enteric. »

Cercetatorii discuta uneori despre carnati dar mai ales despre intestine. Munca pe care o fac consista in masurarea activitatii neuronale din intestinul uman.

« Noi ne bazam pe ipoteza urmatoare : una din cauzele intestinului iritabil este determinata de caderea comunicatiei intre mucoasa si nervi. »

Pentru a testa aceasta ipoteza, Michael Schemann compara activitatea neuronala a mucoasei pacientilor sanatosi cu cea a celor bolnavi. Si iata rezultatul intestinului bolnav. Acest film este prima reprezentare vizuala a semnalelor emise si receptate de celulele nervoase ale intestinului nostru. Ne arata ca neuronii sunt mult mai activi la pacientii bolnavi fata de cei sanatosi.

« In concluzie, noi apreciem ca acesti pacienti sufera de o forma de nevroza a intestinului, avand un sistem nervos hipersensibil am putea afirma. »

Michael Schemann spera ca descoperirea sa se va finaliza cu bine printr-un medicament care va normaliza aceasta hiperactivitate neuronala.

Cautand, la Spitalul din Grenoble, Bruno Bonaz  a observat ca aceasta boala este deseori declansata de stres sau de evenimente traumatizante. El practica o metoda holistica pentru a trata pacientii sai.

« Respirati lent, calm si profund si sunteti linistiti. Sunteti surazatori. Sunteti complet detensionati, in intregime relaxati.
De ce este abdomenul cel care acumuleaza toate astea ? Cred ca sunt o multime de lucruri pe care le aduna, care sunt inconstiente la nivelul abdominal. Si totul se rezuma la interesul de a putea lucra acolo sus, este ceea ce putem rezolva cu hipnoza. »

Este adevarat ca mai ales hipnoza favorizeaza procesele de ajustare ale durerii ceea ce face ca acesti pacienti sa simta mai putin deoarece sunt intr-o stare mai putin vigilenta si de aceea percep mai putin durerea.
« Si acum puteti simti la nivelul abdomenului o senzatie agreabila de caldura. Concentrati-va atentia cateva momente asupra acestei calduri placute. »

(MG) « Imaginati-va ca intestinul trimite semnale jenante catre creier si creierul considera aceste semnale intolerabile!  Hipnoza poate fi utilizata ca sa anestezieze creierul si chiar daca continua sa primeasca aceleasi semnale de durere, gratie hipnozei aceste semnale devin deodata tolerabile. Fara sa intelegem clar inca mecanismul, rezonanta magnetica cerebrala a permis localizarea efectelor hipnozei asupra creierelor pacientilor supusi durerilor intestinale.
Deci, aici avem cele 4 parti ale creierului, atunci cand aveti dureri abdominale, ei bine, se vor activa zonele care sunt reprezentate aici : Trunchiul Cerebral, Talamusul, Cortexul Tisular, Cortexul Singular Anterior si Cortexul Frontal. Stim deja ca hipnoza este capabila sa moduleze activarea acestor zone care sunt implicate in perceptia durerii. Astfel este clar ca hipnoza nu este legata de spirit, ci de acea parte reprezentata de un substrat neuro-anatomic si functional. »

Subconstientul, aceasta notiune descoperita in antichitate si reinventata de Sigmund Freud poate fi situat in abdomenul nostru ?



Raspunsurile in partea a III–a a acestui articol. 

(traducere din franceza dupa documentarul "Le ventre, notre deuxième cerveau" produs de ARTE France, Scientifilms si Inserm ) 


Vreti sa aflati mai multe informatii ?
Va rugam sa ne contactati pe my-Tao.ro 


sursa;http://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/07/abdomenul-al-doilea-creier-partea-ii-a.html
HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.

Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna, o data pe saptamana, beneficiati de aceasta extraordinara meditatie, pe care o vom si ancora pe numele d-voastra. Si mai concis spus: ori de cate ori va veti pronunta numele sau vi-l veti auzi, veti beneficia de aceste efecte remarcabile ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.

Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

-Instructor Yoga

Abdomenul, al doilea creier - Partea I-a

Cateodata simtim foarte clar ca nu creierul este la comanda corpului, dar ce stiu mai exact savantii despre ceea ce se intampla intre creier si abdomen ?

Acesta nu este doar un abdomen, este un centru de inteligenta. Acolo jos,este echivalentul unui creier de animal de companie de talie mica.

Avem 200 de milioane de neuroni in abdomen, aproape cat are un catel in cortex si putem spune ca este cu adevarat foarte inteligent. Cainele sau pisica, au aproape acelasi numar de neuroni ca abdomenul nostru, daca ei sunt atat de inteligenti, abdomenul nostru este sincer vorbind foarte istet.

Stiinta redescopera surprinzator ceea ce simtul comun ne spunea demult:
  • nodurile la stomac sunt de la anxietate;
  • indragostitii au fluturi in abdomen;
  • moliciunea tine de intestine;
  • noi deseori luam decizii viscerale;
  • frica o simtim in abdomen.

Cateodata simtim foarte clar ca nu creierul este la comanda corpului, dar ce stiu mai exact savantii despre ceea ce se intampla intre creier si abdomen ?
Aici se ascund nu numai milioane de neuroni dar si cateva sute de miliarde de bacterii care influenteaza in secret personalitatea si indrazneala noastra.

Calatorind prin secretele intestinelor noastre in descoperirea celui de-al doilea creier, aceasta poveste a inceput la Universitatea Columbia din New York, cand Dr. Michael D.Gershon - MG a indraznit sa proclame ca avem in abdomen un organ sensibil si inteligent:

« Este esential sa aducem atentia asupra abdomenului nostru pentru a explica lumii ca este un organ primordial. Acesta nu este ceva dezgustator si respingator care seamana cu un sarpe. Este totusi linia vietii si a energiei in sanatatea noastra.

Traim o epoca sumbra care nu recunoaste cel de-al doilea creier. Si asa, am contribuit la redescoperirea lui. Cum vorbim despre un fel de Renastere asta face din mine un fel de Leonardo da Vinci al intestinelor.
Daca Leonardo da Vinci avea microscopul lui Michael Gershon nu avea cum sa nu observe cativa neuroni. Doua sute de milioane de neuroni se afla pe fata interna a intestinelor noastre. Repartizati de-a lungul tubului digestiv ei ne permit sa digeram.

Digestia, este incredibil de complicata. Sunt de facut o groaza de lucruri dificile pentru a o reproduce in laborator, ca de exemplu pentru a descompune mancarea in molecule minuscule pe care organismul sa le absoarba si sa le utilizeze pentru a functiona. Si pentru a face asta noi avem nevoie de o mare energie nervoasa.

Cele doua creiere seamana ca doi frati. Sistemul Nervos Central – SNC pentru creierul de sus, Sistemul Nervos Enteric – SNE pentru cel de jos. Chiar numele lor stiintifice sunt similare. Dar, este un bine necesar ca evolutia sa ne doteze cu doua creiere separate?

Ratiunea pentru care evolutia a descentralizat acest creier seamana izbitor cu ratiunea de a avea calculatoare in birouri. Descentralizarea muncii la nivel local, la nivelul intestinului este mult mai eficienta. In aceasta maniera, creierul nu mai trebuie conectat cu intestinul prin conexiuni gigantice. Nu are nevoie de o crestere cu cateva milioane de neuroni suplimentari. »

La Nantes, Dr.Michel Neunlist - INSERM, Institutul Bolilor Aparatului Digestiv, Nantes, Franta, este unul din expertii mondiali ai Sistemului Nervos Enteric - SNE. Pentru el, in istoria celui de-al doilea creier, primul nu este cel pe care il credem.
« Numele celui de-al doilea creier este in final un nume uzurpat, deoarece eu, il consider la fel ca primul creier, cu adevarat creierul original. In sfarsit, organismele primitive pluricelulare au fost initial compuse dintr-un simplu tub digestiv. Acesta a fost cauza de la care tubul digestiv s-a dezvoltat cu sistemul nervos enteric.
Daca refacem parcursul de-a lungul timpului, am inteles ca pentru a ne hrani mai bine evolutia a dezvoltat creierul nostru superior. Aparitia encefalului coincide cu cea a ochilor si a urechilor care erau utile in gasirea hranei. Fara aceasta divizare a activitatii ne-am fi consacrat si astazi toata energia pentru a digera, sa digeram si acum, numai sa digeram ! »

PascalPiq, Colegiu Francez, Paris 
« Punctul decisiv de turnura al acestei evolutii spectaculare a encefalului nostru este legata strans de inventia tehnologiei : stapanirea focului. Au trecut deja 1,5 milioane de ani de cand Homo Sapiens se numeste in continuare Homo-Ergaster. A venit inventia gratarului. »
«  Coacerea este un proces de pre-digestie. Asadar, gratie coacerii putem alege sarcina masticatiei, astfel investim mai putina energie prin efort fizic, si in al doilea rand, ei bine, cand hrana ajunge in abdomen digestia se face mai facil. Astfel recuperam de saisprezece ori mai multa energie prin coacere fara sa o investim. Asa ceva nu s-ar fi putut face altfel. Atunci, deoarece primul creier a functionat bine, cel de-al doilea va profita asa si va putea sa se dezvolte ! »

«In orice caz, coacerea a permis saltul peste anumite blocaje fiziologice. Altfel spus, constrangerile legate de energia necesara la dispozitia unui creier mai mare. Si plecand de aici, a fost posibil de vazut cum incepand de la Homo-Ergaster care avea pentru inceput un creier de 700 – 800 cm cubi va trece gradual de-a lungul a cateva sute de mii de ani la nivelul creierelor foarte importante, care atentie, de exemplu la oamenii de Neanderthal sau Cro-Magnon ( Cro-Magnon sunt eu si tu), creierul a crescut la 1500 – 1600 cm cubi fara ca talia corpului sa se modifice.

Encefalul nostru s-a dezvoltat si noi putem astazi sa ne gandim si la altceva decat la stomac. Gandind pe de-o parte, digerand pe de alta, in teorie activitatile sunt bine separate. Dar realitatea ca de obicei este mai complexa: pe de-o parte, deoarece cele doua sisteme nervoase conectate prin nervul vag discuta in permanenta, pe de alta deoarece creierul si intestinele utilizeaza aceeasi neurotransmitatori. »

Cum comunica creierul si intestinele?
Oamenii de stiinta au inceput sa descifreze cu greu conversatia secreta ce se tine in interior intre abdomen si creier.

Raspunsurile in partea a II –a a acestui articol.

(traducere din franceza dupa documentarul "Le ventre, notre deuxième cerveau" produs de ARTE France, Scientifilms si Inserm )


sursa;tp://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/07/abdomenul-al-doilea-creier-partea-i-a.html





















HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.


Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna, o data pe saptamana, beneficiati de aceasta extraordinara meditatie, pe care o vom si ancora pe numele d-voastra. Si mai concis spus: ori de cate ori va veti pronunta numele sau vi-l veti auzi, veti beneficia de aceste efecte remarcabile ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.


Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
-Instructor Yoga

email: tudor.cornel.iosub@gmail.com

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...