sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Reflexologia degetelor-ce se intampla dupa 60 sec


Mâna este unul dintre cele mai importante şi mai interesante instrumente funcţionale ale omului. În reflexologie, palma cuprinde pe feţele sale palmare proiecţia tuturor organelor corpului. Ea are cele mai puternice, mai strânse şi mai complexe legături directe cu centrul nostru de comandă – creierul.
Degetul arătător (indexul) este asociat cu stomacul şi colonul, iar masarea lui este recomandată în cazuri de diaree, constipaţie sau disfuncţii digestive. Baza primei falange a degetului arătător este în legatură cu gura şi masajul acestei zone are efecte anestezice în durerile dentare. În proeminenţa musculară dintre degetul arătător şi degetul mare se află unul dintre cele mai importante puncte din presopunctura chineză, „Fundul văii”, cu efecte terapeutice în afecţiuni de cap.
Healthy Tips World informează şi asupra rolului celorlalte degete în reflexoterapie:
Degetul mare (policele) este legat de inimă şi plămâni, astfel încât, atunci când vă confruntați cu palpitații și dificultăți de respirație, masaţi degetul mare și trageți de el în afară.
Degetul mijlociu. Cei care se simt rău în timp ce călătoresc trebuie să-şi maseze degetul mijlociu. Şi cei care nu dorm bine pot apela la aceeaşi tehnică. Degetul mijlociu este cel care, la frig intens, degeră primul. Are, de asemenea, legături cu circulaţia deficitară şi cu impotenţa sexuală.
Inelarul. Persoanele care au migrene frecvente şi dureri musculare la nivelul gâtului care apar din cauza circulaţiei deficitare a sângelui, trebuie să-şi maseze degetul inelar.
Degetul mic. Masarea acestui deget este foarte eficientă în stări de leşin sau pierdere a conştienţei. Dacă un om a leşinat, prin strângerea puternică a unghiei şi buricului acestui deget, el îşi va reveni.
Surse: healthytipsworld.com, reflexoterapie.info FOTO: Healthy Tips World
Articol relatat de InfoAlert. Autor: MCM

marți, 12 ianuarie 2016

DEREGLÃRILE CREIERULUI SI ALIMENTAŢIA MODERNÃ



Zahărul rafinat, alcoolul, ţigările, anu-mite substanţe chimice din alimentaţie,drogurile, sunt substanţe neurotoxice careatacă creierul şi îi slă besc capacitatea de funcţionare. Cer cetătorii de la Universita-tea din New York, folosind o tehnologie de obiectivare a activităţii electro-magne-tice a creierului, au realizat un studiu în urma căruia au descoperit că oamenii îşi doresc astfel de alimente improprii sănătăţii, tocmai pentru a compensa un anumit dezechilibru existent la nivel cerebral. De exemplu, oamenii care suferă în anumite grade de depresie, au lobul frontal al cre-ierului afectat, fapt obiectivat în urma investigaţiilor realizate prin metoda menţionată. Când aceste persoane consumă zahăr sau alte stimulente, activitatea creierului se normalizează destul de rapid.Din nefericire, utilizarea repetată face ca ulterior anomaliile să se accentueze. S-a constatat că pentru anumiţi oameni dulciurile sintetice reprezintă poarta spre alcool şi alte tipuri de stimulente şi mai puternice. O mare parte dintre disfuncţionalităţile minore ale creierului, manifestate prin diferite stări de indispoziţie, pot fi corectate gradat printr-o dietă corectă bazată într-o măsură de cel puţin50% pe fructe, legume proaspete şi lactate.

sursa;rev elixirum 1

Alimente si bauturi alcaline acide


Fructe alcaline: alcaline:stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru

caise, piersici, cirese, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine, masline negre, papaya, pere
Legume alcaline:ciuperci, mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba, ceapa, usturoi, praz, salata verde, sfecla, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveti, andive, patrunjel, pastârnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe, in, bostan, nap, vinete, leguminoase incoltite
Cereale alcaline: cereale proaspete, orz verde,  (contin mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp).
Alimente uleioase alcaline: ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, ulei de primula, migdale, sâmburi de dovleac, alune,susan, castane,nuca de cocos proaspata
Alimente uleioase acide: ulei rafinat de floarea soarelui , fructe oleaginoase si seminte coapte sau prajite, nuci, fistic
OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZA CORPUL: somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de respiratie, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul
OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZA: fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteza, suprasolicitarea, supararea, mania, stresul, ura, revolta
Alimentele alcaline sau neutre care genereaza aciditate: zahar, dulciuri, majoritatea produselor de cofetarie si patiserie preparate cu faina alba si zahar, alimente bogate in glucide cum ar fi orezul
Alimentele acide care genereaza alcalinitate: lamaie, grape-fruit, otet de mere diluat in apa, muraturi usor fermentate cum sunt castravetii de vara in saramura sau varza murata in primele 3 luni. Aceste alimente, prin acizii slabi pe care ii contin, favorizeaza digestia si scad hipersecretia de acid din stomac.
Majoritatea fructelor au o reactie chimica acida in laborator, dar nu acelasi lucru se petrece in corpul uman, pentru ca in realitate ele devin alcaline prin metabolizare. In schimb mierea si zaharul sunt alcaline, dar din cauza continutului mare de glucide formeaza acizi.
 Trebuie retinut faptul ca in copilarie organismul reuseste mai usor sa se echilibreze dupa consumul de dulciuri si carne, desi copii cresc mai sanatosi fara sa le manânce, dar odata cu inaintarea in vârsta, consumul lor trebuie tot mai mult redus. Benefica pentru eliminarea surplusului de aciditate este transpiratia, de exemplu in sauna. Sunt de asemeni recomandate inotul si mersul pe bicicleta. Mineralele naturale extrase din cochilii, coaja de ou, alge si saruri marine, in special calciu, vitamina D, zinc, cupru si magneziu sunt recomandate in curele pentru alcalinizarea corpului.
Lactate alcaline: lapte smântânit, kefir, zer, unt, frisca, lapte proaspat deci nepasteurizat (vaca, capra), iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins
Lactate acide: parmezan, brânzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smântâna fermentata
Alimente gatite acide: mâncaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve
Dulciuri acide:toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura;produse de patiserie, pâine alba, pâine integrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati), faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina,aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza
 Bauturi alcaline: sucuri de legume radacinoase, ceaiuri de plante neindulcite, apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre daca au un pH usor trecut de 7 (scrie pe sticla)
Diverse alcaline:legume fierte, coapte, mâncaruri sau ghiveci de legume, dar fara rosii sau bulion, supe de zarzavat si de radacinoase ....dar fara carne;oua de prepelita, oua de rata aproape toate condimentele, produse din lucerna, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere (calup)
Diverse acide: mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasare, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina;toate bauturile alcoolice, racoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum;