joi, 6 octombrie 2016

Scriere si vorbire simultane


            Atunci cand inveti mai intai sa schimbi vitezele la o masina sau sa mergi pe bicicleta sau sa dactilografiezi, vorbesti despre mai multe performante ale tale. Dupa ce abilitatea devine “automata” (de la sine), nu e nici o problema sa si vorbesti cu o persoana in acelasi timp ce faci respectiva actiune. De asemenea, scrisul in oglinda cu mana stanga (partea dreapta a creierului) in timp ce conversezi cu o persoana (partea dreapta a creierului) reprezinta o situatie mult mai usoara decat cea in care sa scrii cu mana dreapta in timp ce vorbesti cu o persoana, pentru ca ambele actiuni interfera intre ele in partea stanga a creierului.
            Pentru a facilita crearea compozitiilor muzicale, Mozart o ruga pe sotia sa sa ii citeasca pentru a gandi mai bine si mai liber. Mozart nu stia despre functiile emisferelor creierului, dar stia cum sa procedeze.

Ca exercitiu: luati o foaie de hartie si scrieti invers 50 de cuvinte formate din 4 litere. Aceasta face ca mintea sa priveasca mai bine si complet la cuvinte si de asemenea ascute procesul de vizualizare. Apoi scrieti cuvintele de patru litere invers din memorie ca si cand recitati alfabetul. Dupa aceea spuneti alfabetul in sens invers in timp ce scrieti cuvintele respective in sens invers. Apoi scrieti alfabetul in sens invers in timp ce rostiti numele vostru sau adresa sau numerele de la 100 la 1. Si in ultima etapa, recitati alfabetul in sens invers, facand operatii aritmetice (adunare, inmultire, scadere, impartire).

Dupa toate aceste exercitii, mintea va fi mai iute.

YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.

Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?


Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...