duminică, 9 octombrie 2016

Creierul – o punte de legatura cu Dumnezeu


Traducere si adaptare de Octavian Cret
Revista Misterelor nr 57, mai 2003

            Inregistrand mai multe marturii despre experientele in preajma mortii ale unor copii grav accidentati, dr. Melvin Morse, cunoscut pediatru si neurolog american, a ajuns la concluzia ca printr-o anumita zona a creierului, lobul temporal drept, suntem conectati la memoria universala si la cunoasterea infinita, cosmica.
            In cele ce urmeaza, dr Melvin Morse povesteste prima sa experienta de contactare a Divinitatii.

            Neurologii de la Universitatea San Diego, California, au anuntat in 1997, cu mult curaj, ca tocmai descoperisera in creierul uman o zona “care ar putea fi conceputa special pentru a auzi vocea Cerului”. Dupa cercetari special elaborate pentru a testa acea zona, medicii au stabilit ca anumite zone ale creierului, mai exact lobul temporal drept, ne ajuta sa simtim Fiinta suprema si sa traim experiente mistice. Ei au denumit acea zona “modulul lui Dumnezeu”, precizand ca ea se aseamana cu un veritabil :mecanism dedicat religiei”.
            In cele 3 carti despre experientele in apropierea mortii am identificat deja lobul temporal drept ca zona de contact intre om si Dumnezeu. Acolo pare ca locuieste El in fiecare din noi, intr-o zona cu potential nelimitat si neexploatat pe care am numit-o “punctul lui Dumnezeu” sau “punctul divin”. Aceasta zona permite vindecarea corpului precum si declansarea viziunilor mistice, a capacitatilor mediumice si a experientelor spirituale de neuitat. Pe scurt, lobul temporal drept ne permite sa interactionam direct cu universul. Cu toate ca evenimentele traite in timpul unei experiente in preajma mortii sunt considerate astazi drept ultima noastra comunicare si interactiune cu viata, se pare ca nu este chiar asa. EPM (experienta in preajma mortii) este o experienta spirituala care se declanseaza atunci cand o fiinta paraseste planul fizic. Dar studiind acest tip de experiente am ajuns la concluzia ca fiecare fiinta umana este inzestrata cu un potential biologic pentru a interactiona cu universul in fiecare moment al vietii sale. Pentru aceasta, nu trebuie decat sa invatam sa ne activam lobul temporal drept, zona unde “locuieste” Dumnezeu. Ca si pediatru, am putut vedea ce se petrecea atunci cand aceasta zona era activata in cazul copiilor aflati in coma. Am vazut efectele acestor experiente in vietile lor: ei deveneau mai echilibrati nu numai la nivel mental si fizic, dar chiar si la nivel spiritual. Alegeau sa manance o hrana mai pura, rezultatele lor scolare se imbunatateau si deveneau mai maturi decat colegii lor de aceeasi varsta. Ei devin constienti de legatura cu universul, in timp ce majoritatea celorlalti copii pur si simplu o ignorau. Acesti copii au chiar sentimentul ca au venit cu o anumita misiune pe pamant. Ei nu se mai tem de moarte. Mai mult, ei isi urmeaza permanent intuitia si stiu ca pot regasi acea prezenta divina intalnita in timpul EPM in orice clipa a vietii, fara a mai fi necesar “sa moara” din nou. “O data ce ati vazut lumina din lumea cealalta, daca incercati, o veti putea vedea din nou”, mi-a spus unul din micii mei pacienti. “Ea este mereu acolo pentru noi”.

Unde se afla “Punctul lui Dumnezeu?”

            Nu-l cautati intr-o carte de anatomie, stiinta medicala contemporana nu l-a recunoscut inca. De fapt, cartile clasice de neurologie descriu lobul temporal drept ca fiind « decodorul », interpretul amintirilor si emotiilor noastre. Lobul temporal drept functioneaza mai degraba ca o zona « supranaturala » ce procura capacitati de autovindecare, de telepatie si mai ales de comunicare cu Divinul. Cum este posibil sa ignoram, de atatea milenii, ceva atat de important precum capacitatea de a comunica cu Dumnezeu? Raspunsul cel mai simplu este urmatorul: “suntem in Evul Mediu al spiritualitatii” si trebuie sa evoluam pentru a depasi aceasta perioada. Probabil ca va trebui sa treaca multi ani pana cand medicina occidentala va recunoaste o zona a creierului ca fiind interfata noastra cu Universul. Cu toate ca multi medici isi folosesc zilnic intuitia in cabinetele lor, cea mai mare parte dintre ei considera relatia “corp-suflet” ca un concept mai degraba decat o realitate.
            Eram unul dintre acesti medici sceptici. Invatamantul medical strict pe care l-am urmat ma facea sa neg existenta unei astfel de zone. Chiar dupa ce am studiat fenomenele din preajma mortii si am discutat cu sute de copii care supravietuisera, inca nu credeam tot ce auzisem de la ei. Am intervievat copii care-si parasisera corpul in timp ce seaflau intinsi pe masa de la Urgenta, care “plutisera” pana in sala de asteptare pentru a-si vedea familia ingrijorata si care, mai tarziu, au fost capabili sa redea conversatii si scene la care nu ar fi putut participa in stare normala, dat fiind ca se aflau in coma. Am acceptat cu greu autenticitatea acestor experiente, datorita scepticismului meu. Pana intr-o zi cand am putut sa vad si eu aceasta lumina. Vorbeam cu un grup de tehnicieni in eletroencefalografie, acesti specialisti care supravegheau activitatea creierelor celor bolnavi cu ajutorul unor calculatoare complexe, cand o femeie m-a intrebat: “Dr Morse, cum poate fi stimulat lobul temporal drept?” I-am dat un raspuns tehnic, amintind cazul unui neurolog care stimulase aceasta zona artificiala cu ajutorul curentului electric, dar ea a precizat ca voia sa stie cum se poate activa in mod natural aceasta zona. Am ridicat din umeri, apoi i-am spus primul lucru care mi-a trecut prin cap:”Cred ca asta fac oamenii cand se roaga”.
           
            Rugaciunea sincera este calea cea mai rapida catre El

            Niciodata nu m-am gandit sa incerc aceasta metoda de stimulare a lobului temporal drept, metoda verificata de-a lungul timpului si numita “rugaciune”. Pot sa marturisesc sincer ca pana la 40 de ani nu m-am rugat niciodata cu adevarat. In timpul unui turneu promotional pentru cea de-a treia carte a mea, “Parting Visions”, o ziarista al carei sot murise recent de cancer m-a abordat pentru a-mi povesti ca, inainte de a muri, sotul ei avusese viziuni dintr-o alta viata. Ea m-a intrebat : “Dr. Morse, cum putem lua legatura cu Dumnezeu?”. I-am explicat teoria referitoare la “Punctul lui Dumnezeu” si diferitele modalitati prin care putea fi “activat”, independent de situatia trecerii in lumea cealalta. Si i-am precizat ca o “adevarata rugaciune” este cea mai in masura sa activeze acel punct. “Dar, am adaugat eu, nu stiu ce este o rugaciune adevarata...” Ea m-a sfatuit atunci: “Ganditi-va la Creatorul universului si la atotputernicia sa. Asezati-va in genunchi si vorbiti-I lui Dumnezeu. Daca o veti face cu sinceritate si ardoare, Dumnezeu va va raspunde”. Si m-a pus sa ii promit ca ma voi ruga chiar in acea seara.
            Mai tarziu, aflandu-ma la hotel, m-am asezat in genunchi asacum promisesem si am inceput sa ma gandesc la fiintele cele mai dragi mie, copiii si sotia, multumindu-i lui Dumnezeu pentru prezenta lor in viata mea. M-am rugat apoi pentru sanatatea pacientilor mei si pentru a avea discerdamantul necesar ca sa-i ajut. Apoi L-am intrebat pe Dumnezeu: “Care este natura Ta si care este relatia intre Dumnezeu si om?” Stiu ca rugaciunea mea poate fi artificiala, dar eu o spusesem din inima. La sfarsitulk serii, ma rugasem cu totala sinceritate si deschidere a spiritului timp de 5 minute.
            A doua zi, prins cu mai multe interviuri la radio si tv, am uitat complet de experimentul meu de seara trecuta. Abia cand m-am intors la hotel, seara tarziu, foarte obosit, am primit raspunsul mult asteptat.
            Am fost dintr-o data inconjurat de o lumina extraordinara care mi-a dat un sentiment de pace, de calm si iubire. Imediat am stiut ca asta era. Am avut impresia ca ma scufund intr-un fel de miere dulce si calda. Puteam simti aceast senzatie prin piele, dar si cu inima si cu creierul, fiind in acea stare de liniste iubitoare. Stiam totul. Am inteles dintr-o data ca orice intrebare as formula, as avea pe loc raspunsul. Atunci am auzit intrebarea mea de seara trecuta rezonandu-mi in minte: “Care este natura lui Dumnezeu si care este relatia dintre Dumnezeu si fiinta umana?” In acea stare speciala, am inteles ca omul, ca si intregul univers, nu era decat o particica din Dumnezeu. Asa cum fiecare fulg de nea contine reprezentari miniaturale ale fulgului, si cum fiecare secventa a ADN-ului contine codul pentru a forma o fiinta unica, tot astfel noi suntem mici fragmente de dumnezeu. Respiratia mi s-a oprit si am simtit o durere intensa in tot corpul. Apoi toate sentimentele si senzatiile au disparut. Intr-un flash orbitor, am realizat instantaneu ca sunt un suflet intr-un corp.Am sesizat aceasta intr-o clipa, dar o clipa care dura  cat eternitatea. Studiasem aceasta experienta de-a lungul anilor la multe persoane, dar niciodata nu o traisem eu insumi pana in acel moment. Din pacate, o asemenea fericire nu mi s-a mai repetat pana in prezent, desi m-am rugat de multe ori dupa aceea. Dar faptul ca mi s-a petrecut macar o data imi este suficient. Acum stiu si sunt convins, prin propria mea experienta, ca se poate comunica cu Dumnezeu, ori de cate ori simtim nevoia, iar aceasta certitudine este impartasita de toate religiile lumii. Si mai stiu ca as putea reptrai acea experienta, daca Dumnezeu ar considera necesar aceasta. Contactul cu copiii care au experimentat trecerea in “cealalta lume” ma invatase deja lectii importante, pe care, desi nu le aplic intotdeauna, le simt ca fiind mereu prezente in spiritul meu. Ii consider pe sotia mea si pe copii drept darurile cele mai importante din viata mea, caci iubirea este liantul care ii uneste pe oameni. Nu intentionez sa ma descriu acumca pe un mic sfant. Mi se intampla sa tip la copiii mei atunci cand sunt obosit, sa fiu insesibil, sa ma uit prea mult la televizor, sa nu fiu atent cu sotia sau sa fiu irascibil la cabinet. Totusi, am inteles ca viata este scurta si pretioasa. “Nu avem decat cateva minute:, spunea Billy Graham un celebru predicator american, “caci cel mai mare mister al vietii consta in scurta sa durata”. Trezirea lobului meu temporal drept mi-a dat increderea in capacitatea de a manifesta telepatia, vederea la distanta si vindecarea. Am invatat astfel sa urmez inspiratiile divine si sa privesc intuitia ca pe un instrument biologic “implantat” direct in creierul nostru. Dupa 15 ani de interviuri cu copiii care au trait EPM< am inteles ca aceste experiente pot aparea in orice moment al vietii. Am ajuns la concluzia ca o zona importanta a creierului nostru este prea putin folosita. In cartea mea “Divina Conexiune” am dovedit stiintific ca, daca aceasta zona este utilizata la maximum, primim un fel de explicatie asupra sensului vietii, insotita de o prezentare “personala” a lui Dumnezeu.
            Pentru cei mai multi dintre noi, cautarea lui Dumnezeu seamana cu actiunea unui om care cauta focul cu o lumanare aprinsa in mana. Flacara lumanarii il impiedica sa vada focul carese afla chiar in fata lui. Tot astfel, ignoram adeseori revelatiile si viziunile transmise prin intermediul lobului temporal drept. Nu avem increderea ca raspunsul la problemele noastre poate fi atat de simplu. Prin lobul temporal drept primim in permanenta informatii despre viata noastra. Totul consta in a invata sa ascultam vocea interioara si sa o distingem din multitudinea de alte voci si sentimente care ne asalteaza creierul.

            Aceasta imi aminteste de o fetita care, in cursul unei EPM si-a intalnit unele rude decedate. Ea se gasea intr-un “loc luminos” unde o entitate foarte agitata venise sa o intampine. Atunci cand fetita a intrebat-o ce o supara, ea i-a raspuns:”Ei imi pun mereu intrebari, eu le raspund mereu, dar ei nu par a auzi vreodata ceea ce le raspund eu!”

YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.


Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt Tudor instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?
Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...