sâmbătă, 10 septembrie 2016

Wu Wei Calea Zeilor- Nu am puteri supranaturale eu fac din subconstient puterea mea


Nu am intentie eu fac din ocazie intentia mea.

.Bruce Lee: "E usor sa inveti pe cineva sa fie indemanatic, dar e greu sa-l inveti sa aiba atitudinea corecta de Wu Wei, care poate fi numita "arta luptei fara lupta.".

"Cunoaste-ti inamicul si cunoaste-te pe tine insuti si in o suta de batalii nu vei fi niciodata in pericol. Totusi sa castigi 100 de batalii din 100 nu este cel mai mare lucru. Sa-ti invingi inamicul fara lupta, iata adevarata arta."(Gichin Funakoshi) 

Cei care au auzit de celebrul spadasin Musashi cel mai mare spadasin al Japoniei,au auzit de asemenea cat de abil si versatil putea fi intr-o lupta.Odata se spune car fi fost inconjurat de mai multe trupe langa zidurile unui castel.Evident ca parea sa nu aiba nicio soarta de izbanda,singurul lucru accesibil lui in acel moment fiind capitularea.Dar acest lucru nu ii statea in fire acestui samurai,care culmea spre sfidarea nobilmii provenea mai mult de la tara.Insa cu toate acestea dovedea calitati supraomenesti,demne de un semizeu.Cum era de asteptat firii lui,acesta a intrat intr-o lupta pe viata si pe moarte cu trupele de samurai trimise de seniorul acelui district. Om dupa om,samurai dupa samurai era secerat sub taisul sabiei lui MUSASHI,si toate acestea in pofida faptului ca au fost trimisi cei mai buni luptatori.Cu timpul s-a lasat si seara,un bun aliat pentru MUSASHI.Musashi a iesit cu bine din aceasta lupta si s-a facut nevazut, lasand in urma un morman de cadavre.Capetenia trupelor s-a intors umilit la castel.Cand seniorul a intrebat capatenia cum de a fost posibil acest lucru, acesta i-a raspuns ca nu intelege.Pur si simplu aveau senzatia ca se lupta cu un uragan,care ii matura.Ba mai mult pe tot timpul luptei a tot incercat sa-i identifice stilul de lupta pentru a-l putea contracara foarte usor.Insa isi dadea seama ca Musashi practic nu avea un stil de lupta,de aici si greutatea de a-l invinge.

Musashi practia Starea de Wu Wei,nu s-a indentificat cu un stil anume,uneori poate se indentifica cu toate IN ACELASI TIMP.cert este ca el isi pastra mereu mintea libera.
Starea de Wu Wei poate fi corelata si cu naturaletea.Odata intr-un interviu Bruce Lee a fost intrebat de un reporter in ce consta stilul lui care se numea Jet kune do.Bruce Lee i-a raspuns ca deriva din aptitudinea de a reactiona intr-o maniera naturala in fata unei adversitati sau provocari,fara sa fi nevoit sa sti un stil anume.Reporterul a zis ca nu intelege.In acel moment Bruce Lee ii arunca portofelul pe care reporterul il prinde instinctiv.Atunci Bruce Lee a zambit,si i-a spus.Ti-a trebuit un stil anume pentru a prinde portofelul ?



Cand mintea iti este linistita tot Universul ti se preada; spune un dicton taoist.

Insa acest concept poate fi extins mult fata de cea noi numim o lupta efectiv fizica,deoarece viata ne ofera o serie intreaga de provocari,aceste lupte noi le ducem in interiorul nostru, cu dusmani invizibili.

Dar cine sunt dusmanii nostri invizibili.Acestia sunt emotiile adeseori distructive si mai ales convingerile noastre care ne limiteaza viata.In fata acestor lupte interioare nu de putine ori pierdem,rezultanta fiind o viata plina de griji si stresuri,o viata epuizanta care ne dreneaza de energie si seva vietii.

Ce e de facut in astfel de situatii ? 


Sa invatam sa ne relaxam.iIar cand vorbim despre RELAXARE ADEVARATA,intram intr-un concept cu mult mai amplu de ceea stiam noi a fi asa numita realaxare.Pur si simplu relaxarea poate fi corelata cu abandonarea in fata divinului.Cand il lasi pe Dumnezeu sa actioneze in locul tau,il lasi pe el sa dea bataliile.Acest lucru nu este facil la prima vedere,fiindca necesita cum era scris si la inceputul textului o anumita atitudine.Sa fi precum apa ar spune Bruce Lee.Un maestru Zen,ar spune sa fi bine inradacinat in HARA.


Noi occidentali fiind mult diferiti de asiatici,fiind orientati cu precadere catre competitii adeseori chiar cu noi insine, am intelege putin mai greu aceste concepte,si atunci as simplifica cumva spunand ca ar fi vorba de o anumita detasare in orice gen de actiune.''Singura mare victorie este să renunti la tendinta de a lupta care apartine ego-ului " Imaginati-va Mintea superioara sau Supraconstiinta care sta deasupra muntilor si vede totul,incercand sa dea cateva sfaturi pertinente mintii inferioare sau egoului.Aceasta nu de putine ori ii spune,ia-o pe acolo,ocoleste pe aici,pfuiii,iarasi ai cazut.Adeseori noi cadem fiindca nefiind obisnuiti sa ascultam Supraconstiinta,vrand sa facem totul de unii singuri (atributele intrutotul ale egoului care crede ca le stie pe toate)  de aceea mai mereu noi  cadem.

Stiinta Wu Wei cu asta se ocupa,cu starea de a invata sa te abandonezi mintii superioare Supraconstiinta,care nicidecum nu vrea sa ne abata de la directivele noastre,ci dimpotriva vrea sa ne asiste in a ni le indeplini in mod sublim atunci cand e cazul,iar alteori vrea sa ne opreasca din indeplinirea unui obiectiv,cand acesta poate sa ne stagneze evolutiv.

Iata mai jos doua povestiri menite sa creeze o stare analogica de intelegere cat de cat a starii de Wu Wei.

Se povesteşte ca demult in China, era un copac atit de batrin incit nimeni nu mai ştia de cind e acolo. Un vrăjitor l-a tăiat si a făcut din lemnul lui o harpa minunata. Artişti vestiţi au venit sa cinte la instrumentul despre care se aflase peste tari si mari. Dar oricit s-au străduit n-au reuşit sa scoată din el decit nişte sunete neplăcute auzului. Pina la urma, harpa frumoasa dar nefolositoare a ajuns in tezaurul împăratului Chinei, unde a zăcut multa vreme. După mulţi ani, intr-o zi veni tinarul Pay-Ia si ceru permisiuneasa-i fie îngăduit sa cinte la vestita harpa. I se acorda privilegiul si sub mingiierea degetelor sale instrumentul se trezi si scoase sunete nemaiauzit de frumoase, care semănau cu amintirile batrinului copac: schimbarea anotimpurilor si naturii, renaşterea continua, cintecele pasărilor sau lupta fiarelor sălbatice, ploaia care cade sau liniştea zăpezii, bucuriile si necazurile tuturor celor care trecusera pe sub umbra lui si multe altele. Ascultătorii emoţionaţi ii întrebara pe Pay-Ia cum a reuşit sa domesticească harpa. Pay-la le răspunse ca in loc sa forţeze instrumentul sa cinte melodiile sale, a lăsat harpa sa-si aleagă tema si urmarind-o, el s-a asimilat cu harpa.

Conceptul taoist referitor la aceasta povestire ar suna cam asa;

Nu am principii,eu fac din adaptabilitate la toate lucrurile principiile mele

Se spune ca un vestit maestru in arta luptei cu sabia se hotari intr-o zi sa pună la încercare trei dintre cei mai buni elevi, pentru a alege dintre ei urmaşul sau la conducerea scolii. Pentru asta aranja o perna deasupra uşii din camera in care se afla, astfel ca nu putea fi văzuta de afara, si-i chema pe rind pe elevi.Primul elev deschise uşa si simţind ca se intimpla ceva, sari înapoi, tăind din zbor perna in doua cu o lovitura rapida de sabie. Desigur, o dovada de mare indeminare ; dar batrinul maestru fu nemulţumit. O noua perna a fost aşezata deasupra uşii. Al doilea elev se apropie de uşa si simţi ca ceva nu este in regula. Studie uşa, descoperi perna - si nu intra in camera ; dovedi ca era atent; dar maestrul tot nu era mulţumit.
Al treilea elev sosi in fata uşii si simţi si el ca ceva nu este in regula. Studie uşa si descoperi perna apoi deschise uşa cu mare grija astfel ca perna sa nu cada,intra in camera, închise uşa la loc cu grija, si-1 intreba apoi pe maestru ce doreşte. Batrinul se declara in final mulţumit. Nimic nu fusese schimbat, dar ceea ce trebuia făcut se făcuse.

Impreuna putem invata aceasta aptitudine si atitudine in acelasi timp,prin exercitii de relaxare,sau concentrare relaxata,si nu putin lucru prin eliberareea de emotii care ne pot tine blocati pe calea noastra.

Calea de Wu Wei poate sa creeze o multitudine de beneficii in implinirea noastra pe multe planuri.


In calitate de Instructor Yoga si parapsiholog va pot sta la dispozitie cu o serie de practici pe care impreuna le putem cultiva pentru a obtine aceasta stare de Wu Wei,principalele tehnici bazandu-se pe invatarea relaxarii si ancorarea in starea de HARA.

Vezi si:https://exploratorulconstiintei.blogspot.ro/2016/06/vanitatea-este-singurul-obstacol-in.html


Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)


Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

jurnalist 

Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...