marți, 27 septembrie 2016

Puterea mintii



Marius Radu – Cercetator academia Romana
Mirabylis Magazin, Apr – Mai 2006, nr.11

In filosofiile gnostice grecesti, Sofia, esenta pura a ratiunii, este considerate entitatea divina, amma a lui Dumnezeu. Viziunea anticilor asupra genezei era in totalitate guvernata de ideea ceatiei prin gnoza (cunoastere) si deci prin puterea gandului divin.Navigand printre idei, de la gandirea filosofica antica catre realitatea privita rational de catre stiinta erei moderne se poate spune ca mintea stralucita a anticilor intuise o mare parte din adevar. Ratiunea este in realitate o sursa, o forta infinita care manevrata inteligent poate fi ea insasi considerata a fi divinul intelept, cu greu ni-l putem imagina incercand gresit sa-i atribuim infatisari umane. Puterea gandului nu este altceva decat capacitatea unui sistem biologic sau non – biologic de a modifica inteligent realitatea materiala, fie ca efectul este constructiv sau devastator. In teoriile mistice ale gnosticilor se spune ca D-zeu l-a creat pe Diavol pentru a-l obliga sa concureze in creatia sa, scopul final fiind crearea unor conflictesi contraste care dau mai  mult farmec universului. Diavolul este insa cel care i-ar fi daruit omului ratiunea si puterea gandului, putere pe care stia ca o va folosi in scop distructiv, deci impotriva lui Dumnezeu.
Daca toate aceste cuvinte despre gand par a fi doar fantezii mitologice, nu putem spune acelasi lucru atunci cand ne aflam in fata unor realitati palpabile care atesta puterea concreta a gandului la scara mica.

Fortele concrete fizice ascunse in puterea gandului

Gandirea ca proces neurobiologic implica o multime de transformari, directionari si interferente organizate ale biocurentilor din sistemul nervos central. Toate aceste procese organizate nu determina doar constientizarea gandului sau punerea in miscare a muschilor pentru a executa dorinta gandului. Recent s-a demonstrat faptul ca in timpul gandirii profunde complexe campul magnetic in jurul capului are variatii extrem de mari, putand creste uneori pentru un timp foarte scurt pana la valori uriase, asemanatoare campurilor magnetice ale unui motor de vapor. Aceasta cantitate uriasa de energie a gandului ar putea efectua miscarea din loc a unei locomotive sau intrerupe alimentarea cu energie electrica a unui orasel.Acest lucru ar fi posibil daca intreaga energie ar putea fi in totalitate transformata in lucru mecanic sau curent electric. Ca dovada in acest sens, sunt fenomenele rare de telekinezie sau magnetism al palmelor unora dintre cei care au un anume tip de configurare a retelelor neuronale ale creierului.
Cercetatorii de la Missouri University au demonstrat ca energia degajata de creoer in timpul gandirii oricarui om poate aprinde 5 becuri de 100W pentru 1/10 secunde in cazul in care acesta poarta o casca speciala de receptare a energiei fluxului magnetic si electric degajate. Pe langa aceasta forta bruta, a puterii gandului poate fi modificata activ unele constante fiziologice ale propriului organism.

Autocontrolul starii de sanatate prin puterea gandului

Dincolo de filosofia yoga s-a dovedit stiintific faptul ca un anume tip de gandire care implica un anume ritm al descarcarilor curentilor in creier poate induce secretia unor enzime care controleaza metabolismul unor centri nervosi, cu rol reglator asupra functiilor organismului uman. Astfel, devin mai usor explicabile fenomenele de terapie prin autosugestia starii de perfecta sanatate. Cercetatorii belgieni au demonstrat ca in timpul incercarii deautoperceptie a iluziei de totala sanatate sau insanatosire in organism sunt declansate endorfine care pe de o parte creeaza senzatia de bine si pe de alta parte activeaza sistemele hormobale de reglare a functiilor organismului. Din acest motiv, un pacient care crede c s-a vindecat de o boala si acest lucru ii este intarit de doctor, se va insanatosi mult mai repede datorita puterii gandului sau. Multi falsi bioenergeticieni profita de aceasta realitate vindecand bolile nu prin bioenergie, ci prinincrederea in puterea pacientului de a lupta cu boala sa prin autosugestie. De asemenea, controlul psihic al durerii este o dovada clara a puterii gandului. Atat samanii care pot tine mana in foc, cat si luptatorii japonezi educati in filosofia samurai –lor nu fac altceva decat sa-si mobilizeze forta gandirii eliminand total partea psihologica a durerii care reprezinta 70% din senzatia neplacuta. In plus, educarea unui anume mod de gandire poate duce la eliberarea in creier de enkefaline si Bendorfine care reduc de 5-6 ori mai eficient senzatia de durere decat morfina care este inca si in prezent cel mai puternic analgezic (tocmai prin efectul stupefiant prezent insa si la hormonii endorfinici).

Coordonarea telepatica si hipnoza

Putinele persoane dotate cu puteri telepatice si hipnotice au o capacitate aparte de a-si controla propria gandire. Acest control al gandirii care implica o limpezire totala a esentei celor gandite poate induce un acelasi gand sau senzatie celor din jur atata timp cat acestia sunt compatibili magnetic, dar si psihologic cu sursa. Multi infractori “mai rafinati”, dar si unii escroci sentimentali stiu foarte bine care victime pot cadea prada puterii gandurilor exprimate verbal, telepatic si hipnotic in acelasi timp. Extrem de rar puterea gandului poate fi transmisa si in lipsa unui contact in absenta unei comunicari directe. Aici deja este vorba de o putere magica a gandului care a fost studiata insa fara prea mult succes in elucidarea fenomenului.

Puterea gandului in lupta cu agonia si moartea

De multe ori se vorbeste de intoarcerea voita din tunelul mortii a celor aflati in moarte clinica. Studiile medicale si psihologice legate de acest fenomen nu au ajuns din nefericire la un rezultat concret. Ceea ce este aproape cert este ca puterea gandului poate prelua in mare masura controlul asupra starii de constienta a omului in situatii in care acesta este total scos din functie in urma unor socuri sau a lipsirii totale de oxigen pentru o anumita perioada de timp. Foarte des sunt descrise actiunile unor oameni care desi aproape si-au pierdut functiile vitale inclusiv posibilitatea de a-si folosi sistemul nervos intreprind actiuni constiente, foarte inteligente si coordonate, in ultimele clipe inainte de moarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...