miercuri, 28 septembrie 2016

Metafore toxice

                                



Metafore toxice;Limbile straine sunt stupide.Cine vrea sa vorbeasca asa,ca niste ca niste…,,Nimeni din familia noastra nu a putut sa invete matematica”,,Esti atat atat de prost.Nu meriti…”,,Nu oricine poate fi talentat ca sora ta “, ,,Doar blegii se joaca pe calculator”, ,,Baiete,dar stiu ca aratai ca un papagal cand ti-ai uitat discursul!”, ,,Cine te crezi tu,sa pui intrebar?!”, ,,Nu arata ca esti prea desteapta,n-o sa ai nici-un prieten”, ,,Fetele nu trebuie…”, ,,Baietii nu trebuie…”.Acestea sunt semintele blocajelor emotionale.Comentarii reactii din partea unei autoritati sau a alteia,de obicei primate in tinerete,se inradacineaza necenzurate,in memoria noastra.Ele vor continua sa functioneze constrangator si dupa doua zeci sau treizeci de ani




Nu foloseste la nimic sa te faci pe tine subiectul Amanarilor,emotiilor groaznice la examene,sa-ti fie frica sa ceri o marire de salariu sau sa repeti mereu aceleasi vechi greseli.Circuitul natural al memoriei isi joaca rolul intr-o modalitate perfect normala,la fel cum zvacnesc picioarele daca ciocanesti punctual reflex.Spre deosebire de zvacnetul genunchiului ne putem schimba reflexele memoriei..In loc sa mormaim ,,Ce idiot~, ,,Nu-i nimc de facut cu mine!”,pune acea navala emotionala in slujba schimbarii circuitului.Cauta-ti blocajele emotionale.Poti sa auzi unele dintre ele atunci cand iti spui:,,Eu nu sunt capabil sa castig bani multi”sau ,,N-as putea invata matematica daca viata mea depinde de asta”.Asta o fi adevarul,din moment ce blocajele ti-o spun! Sau nu-i chiar asa!? Scrie,,Opinii” in capul unei foi de hartie si apoi enumera pe o lista toate lucrurile pe care nu le poti face.Totul este sa devii constient ca ele nu reprezinta decat o simpla parere.Adesea,doar aceasta simpla schimbare de perspective este suficienta pentru a alunga un vechi blocaj emotional.

Desi s-ar putea sa-ti amintesti sau nu felul in care a fost insamantata o opinie,cel putin iti vei spune ca dincolo de faptul ca esti prost,ar mai putea exista o multime de alte motive pentru care incepi sa te uiti crucis cand cineva mentioneaza radacina patrata sau intreaba cu ce viteza se deplaseaza biciclistul daca trenul mergea cu x km pe ora… La prima intalnire cu aritmetica poate ai fi vrut sa stii la ce este buna,dar nu ti-a spus nimeni.Poate ai picat cateva teste si ai renuntat.Nu ti-a placut profesoara sau ea nu te-a placut pe tine,parintii ti-au spus ca matematica este intr-adevar grea,ai lipsit o luna de la scoala.Poate suferi de o afectiune nediagnosticata,poate chiar de aceea pe care, cu mult timp in urma,Dr Lozanov a etichetat-o drept ,, sindrom dictatogenic”,boala provocata de metodele de predare gresite.Important este ca azi nu mai esti aceeasi persoana care ai fost atunci.Astazi,exista o serie de metode noi si puternice de invatare


.Oameni carora profesoara de muzica le spunea odinioara:Te rog doar sa rostesti cuvintele cantecului”,invata sa canti acum corect.Exista optiuni.Ce sunt blocajele etice? Initial,lectiile de invatare accelerate au trecut peste relative repede-ceea ce nu este surprinzator,deoarece este vorba de blocajele cele mai greu de perceput,fiind intretesute in insasi cultura noastra. Blocajele etice tin de prejudecatile despre ce e bine si ce este e rau.,, Fara sudoare nu este castig”,,Totdeauna sa te gandesti intai la ceilalti”, ,,Greselile se platesc scump!”, ,,Suferinta caleste caracterul”, ,,Este mai greu bogatului sa ajunga in Rai decat camilei sa…”.Poate parea surprinzator,dar asemenea truisme sunt calificate drept metafore toxice. La fel de tacute si pernicioase,ca si plumbul din tasnitoarea de apa de la scoala,metaforele toxice pot eroda abilitatea noastra de a invata si obtine performante.In timp ce ,,noua energie”,pe care a intuit-o dr.Marian Woodman,se ridica la suprafata psihicului uman,tesatura structurala a vechii societatii,devine constientizata,apare intr-o lumina mai puternica.



 La o analiza scrutatoare,vedem ca este tesuta pe fibre de temeri,vinovatii,dureri,pedepse,condamnare,manifestari de intoleranta-toate acestea fiind suficiente pentru a seca izvoarele din care curge seva vietii.Poate de aceea vechea structura a inceput sa crape ca o coaja.La inceput,multi nu cred ca sunt impiedicati de blocaje etice.Nici noi nu am crezut.Dar,n-ar fi oare surprinzator sa crestem intr-o asemenea cultura si sa nu asimilam ceva urme toxice? Dr Joan Borysenko a fost socata sa descopere ca peste jumatate dintre pacientii ei credeau ca sunt sau ar trebui sa fie pedepsiti pentru pacatele lor.Borysenko,desigur,nu apartine atat de influentelor cercuri religioase din sudul S.U.A ci conduce Clinica Minte/Corp a Spitalului New England,din Boston.,,Consider ca sentimentul nimicniciei-rana nimicniciei-este rana sufleteasca a culturii occidentale”,afirma Borysenko.Ea considera ca mare parte din munca ei este menita sa-I ajute pe pacienti sa-si regaseasca,,optimismul spiritual”.Chiar si oamenii cu mari realizari gandesc adesea,,Opa! Iar am scapat nepedepsit!”-dupa fiecare triumf.

 Daca ai pus cu adevarat la inima,,regulile”,este mult mai usor sa te simti ca un vierme din vechile cantari bisericesti,decat sa consideri ca ai merite personale. Noi nu spunem ca trebuie sa dezbati acum teologia sau etica,ci doar sa te autoverifici pentru a-ti identifica convingerile toxice.Definitia acestora poate suna asa:convingerile toxice sunt orice idei care ridicularizeaza,injosesc si paralizeaza spiritual uman,impiedicandu-l astfel sa se dezvolte sanatos si plin de bucuria vietii.


Dupa cum a inteles de timpuriu Bruce Tickell Taylor,profesorii de invatare rapida se afla in pozitia unica de a-i ajuta pe oameni sa-si stearga conditionarile subconstiente.Michael Lawlor,presedinte la British SEAL si sotia sa,June McOstrich,se axeaza,prin intermediul seminariilor accelerative de trasare a ,,caii interioare”,in special pe stergerea limitarilor pentru a trezi potentialul latent.

Pe masura ce si-ai dizolvat blocajele,clientii englezi au afirmat ca o noua viziune cu privire la propriul potential le intareste angajamentul de a se concentra asupra dezvoltarii personale.
Mai entuziasmati,insa,au fost cursantii care erau profesori la Universitatea de Stat di Moscova.Unii dintre acestia chiar au scris; ,,Te iubesc” pe tezele de la sfarsitul cursului,dupa ce sotii Lawlor i-au ajutat sa-si dizolve scenariile subconstiente ale trecutului. ,,M-ati re-creat!Am devenit o alta persoana”,suna un comentariu obisnuit.Sau,,Am descoperit armonia si frumusetea interioara”.Si toate acestea numai datorita dizolvarii blocajelor cuibarite in interior! Daca vrei si tu sa atingi acea armonie si frumusete interioara…autorul acestui blog de dezvoltare personala te va ajuta in acest demers prin intermediul unui curs.
Toate aceste convingeri limitative,fac subiectul unui curs de spargere a barierelor limitative,pe care am sa-l tin cat de curand.Tineti aproape.

YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.


Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?


Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...