marți, 27 septembrie 2016

Maestrii ,,secreti ''ai Chinei


Se stie ca in Asia,si in China si in India,in special,traiesc in munti,undeva departe de lumea de tumultul cotidian,mari initiati,oameni ai cunoasterii,pentru care timpul si barierele umane nu exista.Desi s-a vorbit si s-a s scris foarte mult despre acesti maestrii,,secreti''ai Asiei,totusi ,foarte putine persoane se pot lauda ca i-au vazut in ,,carne si oase''.Robert Flin,reporter la revista americana ,,Real Life'',a reusit la sfarsitul anului trecut sa cunoasca si sa fotografieze pe doi mari maestri chinezi,Kwang C.Wang sau ,,Cocorul divin''si wWang Hai Deng sau ,,Armonia Perfecta'',supranumiti ,,Maestrii celor o mie de ani''sau,,Nemuritorii Fericiti''.

 Kwang C.Wang,un om de 180 de ani
Undeva ,in muntii Thian Shan se zvonea ca traieste maestrul Kwan C.Wang,un om despre care se spune ca este nascut in anul 1817,in provincia Wubei,satul Wu Shong.Se spunea despre acest intelept ca dobandise nemurirea la varsta de 80 de ani si ca era neantrecut in practicarea artelor interne si a celor martiale.

 Desi se stia cu siguranta ca el traieste ascuns in padurile din masivul Thian Shan,foarte putini oameni il vazusera si  doar in situatii pur intamplatoare.De asemenea,se spunea despre el ca stapaneste perfect tainele magiei taoiste si era n=venerat ca un sfant de catre localnicii din zona.Prima data cand a fost vazut de mai multi oameni si s-a stiut cu certitudine ca este vorba de ,,Cocorul alb'' a fost in anul 1960,atunci cand puterea comunista dorea sa-l ia pe Kwang C.Wang la scoala de arte martiale a securitatii chineze,dar si atunci s-a aratat pentru foarte putina vreme,a bagat spaima in politruci si armata ,dupa care a disparut.

Cum i-a speriat Kwang C. Wang pe comunisti in 1960

In luna iulie a anului 1960,Jiang Feng,instructorul de arte martiale de la scoala de securitate,a spus ca ar fi nevoie de Kwang C. Wang, ,,Cocorul divin'',omul care stapanea ,singur secretele energiei interne si tehnici secrete de lupta,pentru ca securitatea Chinei sa devina invicibila.
   Atunci,la indemnul lui Jian Feng,120 de soldati si 24 de activisti de partid s-au dus sa-l ia pe sus pe maestrul Kwang C.Wang,care atunci se afla la ,,Templul celor trei imparati divini''.Ajunsi la fata locului ,cei 144 de indivizi au fost primiti cu caldura de catre maestru.La aflarea motivului pentru care acestia venisera,initiatul i-a refuzat politicos.Cand acestia au inceput sa-l ameninte,maestrul a zambit si a facut o proba ,,de forta'': a strapuns,incet,cu mana o placa de bronz de 30 de cm grosime. Atunci unul dintre activisti speriat,a scos pistolul si a  tras in maestru.Toti au vazut ca maestrul cazuse si l-au crezut mort.Peste putin timp Kwang C.Wang s-a sculat de jos,a deschis pu,mnul drept si le-a aratat glontul spunandu-le: ,,Plecati imediat...Altfel va omor pe toti.Sa nu mai veniti niciodata'' . Avea 143 de ani.Ultima data cand a fost vazut in noiembrie 1996,de cate un grup de 10 oameni,ocazie cu care a fost fotografiat de Robert Flin.

 Wang Hai Deng-Maestrul pasilor usori sau omul care fuge mereu


  Maestrul Wang Hai Deng are la ora actula 147 de ani si s-a nascut in orasul  Shandong.De la varsta de 21 de ani ,,s-a apucat'' de practicarea artelor interne,devenind maestrul in tehnica pasilor usori.Pana in anul 1954 a fost staretul''Templului Armoniei divine'',situat in apropierea orasului Nanjung,dar,din cauza unor probleme pe care le-a avut cu puterea comunista,a preferat sa dispara.

    Inainte de noiembrie 1996,atunci cand afost fotografiat de Robert Flin,Wang Hai Deng a fost vazut de o multime de oameni,ba chiar filmat,in anul 1976,atunci cand pentrua lasat in pace, afacut o demonstratie de maiestrie in practicarea tehnicii pasilor usori.In cea mai mare parte a timpului strabate imensul teritoriu al Chinei si este zarit cu totul si cu totul intamplator.
 De cate ori a fost vazut,maestrul,,fugea -plutind'',fapt de la care i s-a spus porecla de ''cel care fuge mereu''.In ,,fuga'' sa continua,Wang Hai Deng face pasi de cate 3-4 metri si abia atinge pamantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...