luni, 29 august 2016

Titanii



                                   
„Abia astept sã plec din Roma. Nu pot iesi din for, cã lumea mã întreabã: Spune-mi ce se aude cu dacii? Stii,desigur, cã doar esti în tainele zeilor. Nu vrem sã ne moarã copiii în lupta cu Titanii!”
Asa caracteriza Horaþiu atmosfera din timpul lui Augustus. Un oras trãind cu spaima unei invazii dacice
iminente. ( O sã vedem cã teama lui Horaþiu era îndreptãþitã si cuvintele lui vor deveni o premoniþie dupã 400 de ani!)
Forþa neamurilor nord-dunãrene devenise cu timpul legendarã. Ele nu fuseserã niciodatã învinse, iar misterul
necunoscutului le amplificase aura. Pelasgii si hiperboreenii cãpãtaserã atributele fantastice ale Titanilor si Giganþilor nãscãtori de zei. O lume realã se învârtea în jurul uneia imaginare, purtãtoare de speranþã dar sii de mister si teamã.

Strabon spune cã sarmaþii sunt hiperboreeni, locuitori din Nordul Pontului si al Istrului, Martial vorbeste despre Polul Getic, asa cum Statius îl numea: „hiperboreii axii”.Vergiliu afirmã cã Polul din Nord se aflã în Sciþia, iar Ovidiu amintente de Axa Geticã! La Homer, Istrul este pãrinte al zeilor. „Hiperboreenii sunt oameni cu moravuri pure”(Pomponius Mela); „Câmpiile Hiperboreene sunt sesurile de lângã Danubius” (Horaþiu); „Hiperboreenii cred în nemurirea sufletului si se numesc daci”. (Pausanias); „Apollo vine din þara hiperboreenilor”. (Pitagora)
Aceastã populaþie miticã, de suflete luminoase si transparente, trãind în simplitate si desãvârsire moralã, locuia undeva la nordul Istrului. Ea era întruparea frumuseþii fizice si spirituale, a curajului fãrã limite. Aceastã imagine creatã de o literaturã aflatã la graniþa cu istoria, împreunã cu incursiunile concrete, reale, pe care populaþiile din nordul Dunãrii le efectuau mai ales în Banat si Tracia, justificau afirmaþiile lui Horaþiu.
Descrierea hiperboreenilor mã face sã mã duc cu gândul la agatârsi, probabilii creatori ai civilizaþiei intracarpatine.

sursa;Stapanii timpului


Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de YOGODA si yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...