marți, 30 august 2016

Dusmanii placerii


Furia, resentimentul şi îndoiala sunt duşmanii excitării. Dacă doriţi să vă simţiţi în continuare fermecător de sexy şi de dorite, trebuie să vă faceţi o deprindere de a alege să simţiţi plăcerea şi acest lucru înseamnă eliminarea conştientă a emoţiilor negative. Nu puteţi simţi plăcere şinegativitate în acelaşi timp. Credeţi-mă, sângele nu se va duce acolo unde va trebui să se ducă (la organele genitale) şi excitarea se blochează.
În ultimă instanţă, nici un foc nu poate să continue să ardă dacă încetaţi să-i mai alimentaţi flacăra şi îl stingeţi cu apă. Dacă rămâneţi ancorată în furie, amplificându-vă frustrarea şi justificând-o, este ca şi cum aţi arunca peste această minunată flacără feminină o găleată cu apă rece. Aţi rămâne doar cu o senzaţie neplăcută de frig!
Nu spun că ar trebui să fiţi tot timpul „Suzy Sunshine” (Suzy raza soarelui) – n-ar fi realist. Trăirea unei game largi de emoţii este un element vital al sănătăţii, dar ceea ce nu este sănătos este să ne blocăm în emoţii negative pe termen lung. Simţiţi emoţia atunci când apare, folosiţi-o constructiv şi eficient pentru a schimba orice este necesar şi apoi mergeţi mai departe. Şi pe măsură ce faceţi asta, lăsaţi să treacă furia, îndoiala sau resentimentul, oricare ar fi, şi vă veţi simţi mult mai bine. Reţineţi că este un proces şi nu un eveniment. Probabil că veţi avea ocazia să înlăturaţi negati­vitatea cel puţin de câteva ori pe zi. Cât mai des posibil, scăpaţi de ceea ce vă face să vă simţiţi prost şi faceţi alegerea cea mai potrivită.


Aşteptaţi-vă să întâmpinaţi rezistenţă

Una din cele mai eficiente tactici de a trata negativitatea este să ne aşteptăm la ea. Imediat ce vă decideţi să aduceţi mai multă bucurie şi plăcere în propria viaţă, furia, mâhnirea, frustrarea, învino­văţirea, judecata sau îndoiala, întotdeauna par să se arate pentru a vă pune la încercare hotărârea.
Pregătiţi un plan de evacuare pentru negati­vitate, astfel încât să nu rămâneţi blocate în ea (sau easă nu rămână blocată în dumneavoastră), atunci când iese la suprafaţă. Telefonaţi unei prietene, faceţi o plimbare, jucaţi-vă cu câinele, urmăriţi un film bun sau chiar puneţi muzică bună şi dansaţi prin cameră. Sau resimţiţi un orgasm, ceea ce vă va schimba punctul de atenţie destul de repede! Ideea este să faceţi lucruri care vă fac să vă simţiţi bine şi care vă menţin energia în circulaţie în loc să devină blocată şi stagnantă. Pentru a vă simţi bine atunci când vă simţiţi prost, trebuie să invitaţi în mod activ plăcerea în viaţa voastră.
După anumite experienţe (cum ar fi divorţul sau moartea partenerului), trebuie să zăboviţi asupra sentimentelor o vreme, înainte de a putea să vă eliberaţi cu adevărat de ele – cum spune zicala:trebuie să simţiţi ca să vă vindecaţi. Aşadar, resimţiţi mâhnirea, furia, tristeţea. Dansaţi cu ele şi onoraţi-le; nu le înveliţi într-un „strat dulce”. Dar apoi căutaţi alte căi de a aduce bucurie şi plăcere în viaţa voastră, pe măsură ce exersaţi. Fiţi bune cu voi însevă, în special când aveţi de-a face cu o situaţie dificilă. Aţi proceda la fel cu cea mai bună prietenă, nu-i aşa? Trataţi-vă în acelaşi mod.
Conştientizaţi faptul că mâhnirea şi teama ascund în adânc, adesea, alte emoţii, cum ar fi furia, deci nu vă temeţi să vă exploraţi emoţiile, până la ultima lor rădăcină. De exemplu, este de obicei mult mai uşor să fiţi furioase pe anumite persoane din cauza felului în care v-au rănit sau v-au înjosit, decât să simţiţi tristeţea provocată de o situaţie. Astfel, atunci când recunoaşteţi şi apoi vă eliberaţi atât defurie, cât şi de mâhnire, vă vindecaţi nu doar la suprafaţă, ci pornind din punctele cele mai adânci către suprafaţă.
Ce se întâmplă apoi nu este altceva decât un miracol. Când renunţaţi la negativitate, lumina pătrunde pentru a umple golul. Cu cât puteţi să eli­minaţi mai multă negativitate (ajungând la rădăcina sentimentelor şi apoi eliberându-le), cu atât mai multă lumină va pătrunde şi veţi fi capabile să resimţiţi mai multă bucurie. Vă garantez acest lucru!
Pentru că am vorbit de acest lucru, feriţi-vă şi de plăcerile negative. Noi toţi avem o anumită fasci­naţie faţă de veştile negative, în special atunci când e vorba de altcineva. Această curiozitate alimentează tabloidele. Observaţi dacă aveţi astfel de deprinderi care vă secătuiesc energia (cum ar fi bârfa vulgară) şi încetaţi imediat ce vă daţi seama!
 Placerile secrete ale menopauzei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...