vineri, 26 august 2016

Cum sa spuneti povesti in mod artistic si cu caracter hipnotic - A influenta cu integritate

Inca din negura vremurilor, cand stramosii nostrii se adunau in jurul focului, povestirile, basmele, simbolurile si parabolele au fost folosite pentru a influenta spiritul uman. Poate este vorba de hrana intelectuala de care avem cea mai mare nevoie, cea care a avut cel mai mare impact in istoria umanitatii. Dintodeauna, suntem insetati de aventura, de fapte eroice, de comportamente edificatoare, pentru a ne simti uniti si a gasi vietii un sens care sa ne linisteasca. Preoti, politicieni, invatatorii, cei care lucreaza in domeniul publicitatii, scriitorii, scenaristii, antrenorii si terapeutii au facut din poveste un instrument si o arma principala. Tot astfel puteti si dvs sa va alegeti povestile care va convin.

 

Mai mult decat atat, avem in domeniul dezvoltarii personale cativa oameni geniali au dus abilitatea de spune povestii la rang de arta, combinand caracteristicile povestii obisnuite cu tehnici rafinate de hipnoza. Promotorul acestei arte este Milton Erickson, iar continuatorul care a slefuit aceasta tehnica este Richard Bandler.Principiile care stau la baza acestor povesti sunt nevoia irezistibila a mintii constiente de a gasi "semnificatia'' informatiei pe care o primeste si capacitatea subconstientului de a urmari mai multe lanturi de input, precum si nevoia lui de a cauta sa finalizeze orice lucru neterminat sau "bucla''. Deschiderea si inchiderea de bucle reprezinta esenta oricarei povesti. Copiii sunt atrasi automat de povestile cu suspans. Modalitatea clasica de a deschide o bucla este sa incepi cu ''A fost odata ca niciodata...'' Capacitatea de a creea povesti hipnotice cu bucle imbricate necesita ceva exercitiu, dar odata ce deprindeti aceasta arta aveti la dispozitie un ''instrument extraordinar'' de puternic care trebuie folosita cu mult discernamant.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...