joi, 12 mai 2016

Abdomenul, al doilea creier - Partea V-a

BACTERIILE DIN ABDOMEN : 100.000 miliarde de bacterii traiesc in tubul nostru digestiv; sunt de o mie de ori mai multe bacterii in fiecare dintre noi decat stele in galaxia noastra. Acest microcosm in macrocosm este ecosistemul cel mai dens de pe planeta. Sunt de o suta de ori mai multe bacterii in abdomen decat celule in corpul nostru.

Pierre-Henri GouyonMuzeul National de Istorie a Naturii, Paris: « Eu sunt o fiinta umana, si celulele mele au aparut din ou, rezultat al fecundarii ovulului mamei mele de catre spermatozoidul tatalui meu. Aceasta a creat toate celulele care au construit corpul meu. Si eu credeam ca sunt asa, EU !

Si am descoperit ca NU ! De fapt Eu sunt o mica parte din Mine. In final, Eu sunt un ecosistem ! » 

Stephen M. CollinsUniversitatea McMaster, Canada : 

« Noi existam in avantajul bacteriilor mai mult decat in cel uman. Noi avem mult mai multe celule bacteriene in corp si pe corp decat celule umane. Noi avem mai mult ADN bacterian decat avem ADN uman. Noi putem spune ca de fapt suntem un vehicul pentru bacterii. »  

La Universitatea McMaster din Hamilton in Canada, Stephen Collins cauta sa inteleaga cum functioneaza acest ecosistem organizat pe care cercetatorii il numesc de acum MICROBIOT.

Stephen Collins : « Noi purtam in interiorul corpului 1 – 2 kilograme de bacterii. Ele genereaza aproape 30% din caloriile noastre. Deoarece noi nu putem digera o mare parte a hranei pe care o mancam, bacteriile le digereaza pentru noi intr-o maniera prin care sa absorbim energia. Noi oferim bacteriilor adapostul si tot tacamul si in schimb ele convertesc hrana in energie. Ele ne ajuta sa determinam ce este toxic si ce nu pentru corpul nostru. Fara bacterii supravietuirea ar fi dificila. » 

« Cel mai mare sistem imunitar din corpul nostru este situat in intestin. Si el este educat de catre bacterii care il informeaza de pericolele potentiale. Deoarece este expus la o multitudine de bacterii, sistemul imunitar este eficace. »

Bacteriile « Pentru lume noi suntem doar microbi, mici si ignisifiante bacterii. Dar astazi, noi suntem unite si constiente de recompensa glorioasa care ne asteapta pe fiecare dintre noi ! » 

Deoarece ele joaca un rol crucial pentru sanatatea noastra, este de cea mai mare importanta sa intelegem mecanismele prin care microbii au ajuns sa ne colonizeze.

Curat in abdomenul mamei sale, fatul va fi colonizat de sute de miliarde de microbi in prima zi a vietii sale. Primele bacterii care se instaleaza vor selectiona noile venite pana cand se stabilizeaza si vor compune o semnatura personala ca un soi de amprenta digitala.

Luarea de antibiotice de catre mama sau la copil nasterea prin cezariana, un biberon in loc de alaptarea la san sau mai mult un exces de igiena, fiecare din aceste evenimente reduc contactul cu bacteriile si slabesc microbiotul copilului. 

In viitor, nu stiu anume cand, vom da copiilor la nastere cei mai bun din toata flora bacteriana posibila ca in sfarsit sa fie colonizati in mod corect. Le vom da apoi pe parcursul vietii noastre in special pe perioada batranetii pentru a intari « microbiotul ».

Pentru a gasi reteta microbiotului ideal, va mai trebui sa stim care sunt bacteriile care il compun. 

DuskoEhrlichINRA, Jouy-En-Josas, Franta :

La INRA, Dusko Ehrlich, incearca sa inteleaga aceasta populatie misterioasa, care traieste in noi de pe vremea cand Eva a gustat din pomul cunoasterii. Si pentru aceasta a decis sa studieze genomul microbiotului nostru in intregime.  
Da, studiul genomului unui organism compus din 100.000 de miliarde de bacterii. Acest proiect discret numit programul METAITE este in realitate cu mult mai ambitios decat decodificarea genomului uman. 

« Sunt mai mult de zece ani de cand m-am intrebat : Ce este mai amuzant lucru de facut de un microbiologist ? Asta era foarte clar, in lumea intreaga exista o enorma capacitate de secventiere disponibila. Deoarece vom secventia genomul uman si vom avea de asemenea de secventiat genomul maimutelor, al limbricilor si al mustelor. De ce sa nu utilizam aceasta capacitate pentru a secventia nu numai genomul nostru ci si genomul bacteriilor noastre ? » 

Rezultatul acestei munci titanice a aparut in 2010, cand cercetatorii au publicat cartea genomului bacterian al omului. Ei au realizat un catalog cu 3 milioane de gene. Si acest santier gigantic a debutat cu o descoperire surprinzatoare. 

« Am descoperit atat de multe lucruri pe care inca nu vi le putem explica. Dar cea mai surprinzatoare descoperire a noastra, este cea ca noi oamenii putem fi repartizati in 3 grupe dupa populatia microbiana care traieste in intestinul nostru. Noi am botezat aceste grupe : ENTEROTIPURI. Acum, in plus fata de grupele sanguine, noi suntem divizati in 3 grupe de bacterii intestinale p care Dusko le numeste ENTEROTIPURI. Diferentele rezida in capacitatea lor de a converti hrana in energie. Cele 3 produc vitamine dar in cantitati diferite. »

Continuarea in partea a VI – a a acestui articol.
http://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/08/abdomenul-al-doilea-creier-partea-v-a.html?view=sidebar






















HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.

Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna, o data pe saptamana, beneficiati de aceasta extraordinara meditatie, pe care o vom si ancora pe numele d-voastra. Si mai concis spus: ori de cate ori va veti pronunta numele sau vi-l veti auzi, veti beneficia de aceste efecte remarcabile ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.



Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

-Instructor Yoga

email: tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...