joi, 12 mai 2016

Abdomenul, al doilea creier - Partea IV-a

Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul. 

Daca ne uitam mai bine, lumea noastra este ca un abdomen plin de tuburi si intestine in care fluidele, informatiile si semnalele circula in retele din ce in ce mai complexe. Stiinta de abia a inceput sa ia in calcul complexitatea acestor schimbari care vor apare si proprietatile care o sa fie descoperite.

In celalalt capat al lumii, Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul.

Bao Ziyun, Spitalul de Medicina Traditionala Chineza din Canton, China

« Diversele sisteme medicale se bazeaza pe contextul cultural propriu. In medicina occidentala totul se bazeaza pe o zona locala. Corpul este divizat in diverse sisteme pentru a fi studiata cu precizie functionarea specifica. Dar medicina chineza se bazeaza pe o viziune holistica si globala care se intereseaza de toate relatiile dintre diferitele parti ale corpului. Fiecare dintre aceste doua abordari are avantajele sale. » 

Abdomenul in Medicina Traditionala Chineza se numeste Fu Bu. Noi lucram la Spitalul din Canton, cel mai mare spital din lume cu 7 milioane de pacienti pe an, farmacia sa livrand in fiecare zi 10 tone de medicamente pentru medicina occidentala si cea traditionala chineza luate la un loc.

Aici acele de acupunctura sunt mai utilizate decat cele mai noi echipamente medicale. Chinezii practica acupunctura de cel putin trei mii de ani fara ca abdomenul sa joace un rol predominant, pana cand doctorul Bo a descoperit totul printr-o intamplare, acupunctura abdominala ; o practica noua in tara supusa traditiilor.

« Era in 1972, multi studenti veniti sa invete acupunctura. Noi aveam douazeci de studenti formati in medicina occidentala. Intr-o zi un muncitor batran a sosit intr-o ricsa. El se plangea de dureri de spate. Am aplicat metoda clasica din acupunctura dar nu a mers ! Pacientul a transpirat din cauza durerii si eu am inceput sa ma enervez si sa transpir. Si toti studentii ne observau. Eram la mijloc, in jurul meu studentii, profesorul nu putea sa se dea batut !

Am utilizat doua puncte de acupunctura localizate pe abdomen, pe meridianul REN cu o mare profunzime. Pacientul a incetat imediat sa planga si fata sa a devenit senina. »

In acel moment profesorul Bo a fost foarte surprins, situatia acestor puncte in raport cu simptomele nefiind logica ! El s-a lansat atunci intr-o cercetare frenetica pentru a intelege cum functioneaza acupunctura la nivelul abdomenului. Si a descoperit o zona extrem de sensibila in jurul ombilicului.

(Bo Ziyun) « Cordonul ombilical este centrul de dezvoltare a corpului uman. El joaca un rol foarte important in dezvoltarea fatului. Chiar dupa ce se taie cordonul, buricul continua sa joace un rol coordonator al corpului uman. Noi cunoastem foarte putin din acest sistem ascuns. » 

Metoda Profesorului Bo tine de aceste trei harti. El a format peste 5000 de discipoli care practica acupunctura abdominala in Asia, Europa si Statele Unite. Pe aceste harti noi putem vedea ca organele si viscerele sunt in relatie directa cu emotiile si starea noastra mentala. Putem vedea ca abdomenul este in relatie stransa cu creierul nostru.

Gratie acestei descoperiri, Profesorul Bo se ocupa de mult mai multe patologii. Zilele acestea a primit un pacient care sufera de depresie.

(Bo Ziyun) « Starea dumneavoastra s-a ameliorat ? »
(Pacient) « Da, dar acum ceva timp a revenit deoarece am probleme familiale. »
(Bo Ziyun) « In Medicina Traditionala Chineza spunem : Ca sa tratam boala este necesar sa ii gasim cauza. Si, unde se gaseste sursa ? In abdomen ! Intindeti-va ! Acum putem incepe sedinta.»

Sub degetele Profesorului Bo, bolnavii de Parkinson, Alzheimer, de depresie deseori vad cum simptomele dispar fara ca stiinta occidentala sa inteleaga cum opereaza aceasta magie. 

Sa acceptam ideea ca exista o anatomie energetica care nu este descrisa in cartile de medicina ? 
Pentru a incerca sa inteleaga mai bine cum functioneaza tratamentul sau, Profesorul Bo a inregistrat RMN-urile pacientilor sanatosi inainte si dupa o sedinta de acupunctura abdominala. Cu RMN-ul functional a comparat imaginile creierului unei persoane inainte si dupa o sedinta de acupunctura abdominala. Dupa sedinta de acupunctura numarul zonelor active este crescut. Aceste rezultate demonstreaza ca acupunctura abdominala poate ameliora functiile cognitive si regleaza emotiile.

Si in Orient ca si in Occident cercetatorii admit ca sunt departe de a intelege totul despre axa creier – abdomen. Si cercetarile lor au debutat cu o descoperire stupefianta. 

BACTERIILE DIN ABDOMEN : 100.000 miliarde de bacterii traiesc in tubul nostru digestiv; sunt de o mie de ori mai multe bacterii in fiecare dintre noi decat stele in galaxia noastra. Acest microcosm in macrocosm este ecosistemul cel mai dens de pe planeta. Sunt de o suta de ori mai multe bacterii in abdomen decat celule in corpul nostru.

Continuarea in partea a V–a a acestui articol.
HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.


Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna odata pe saptamana beneficiati de aceasta extraordinara meditatie,pe care o vom si ancora pe numele d-voastra.Si mai concis spus;Ori de cate ori va veti pronunta numele,sau vi-l veti auzi,veti beneficia de aceste beneficii ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.


Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
-Instructor Yoga

email: tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...