sâmbătă, 28 februarie 2015

Energia hrana desavarsirii


Sănătatea oamenilor este fundamentul de care depinde
intreaga lor fericire şi toate puterile lor ca stat.”- Benjamin Disraeli

Am văzut că fiziologia este calea spre desăvarşire. Unul din felurile in care fiziologia poate fi afectată este schimbarea modului in care vă folosiţi sistemul muscular- vă puteţi schimba ţinuta, expresia facială şi respiraţia.Tot despre ce vorbesc in această carte depinde şi de nivelul de sănătate a funcţionării biochimice. 

Acest lucru presupune că vă curăţaţi şi vă hrăniţi corpul, şi nu vi-l imbacsiţi şi nu vi-l intoxicaţi. In acest capitol, vom arunca o privire la temelia fiziologiei – ce mancaţi şi ce beţi, şi cum respiraţi.Eu numesc energia – hrana desăvarşirii.

Puteţi să vă schimbaţi reprezentările interioare cat e ziua de lungă, dacă biochimia este dată peste cap, ea va determina creierul să creeze reprezentări distorsionate.Intregul sistem va fi dat peste cap. De fapt, este chiar foarte puţin probabil să aveţi dispoziţie să folosiţi ceea ce aţi invăţat.

Puteţi avea cea mai frumoasă maşină de curse din lume, dar dacă incercaţi s-o faceţi să meargă cu bere, nu va funcţiona. Puteţi avea maşina potrivită şi combustibilul potrivit, dar dacă bujiile nu se aprind bine, nu veţi realiza cea mai bună performanţă. In acest capitol vă voi impărtăşi cateva ganduri despre energie şi cum să faceţi s-o ridicaţi la niveluri de varf.

Cu cat nivelul energiei va fi mai ridicat, cu atat corpul va fi mai eficient. Cu cat va fi corpul mai eficient, cu atat vă veţi simţi mai bine şi vă veţi folosi mai bine talentul pentru a obţine rezultate remarcabile.Ştiu din proprie experienţă despre cat de importantă este energia şi farmecul pe care belşugul ei il poate slobozi.

Sursa...cartea-Putere nemarginita-Anthony Robbins.

Vezi si;Nutritie Coralclub- produse pentru reglarea fiziologiei si amplificarea vitalitatii


INSCRIERE GRATUITA ONLINE SI ACHIZIONAREA CU 20% MAI IEFTINA A PRODUSELOR

vineri, 27 februarie 2015

Radiestezia mentala


Pentru cel care practică autocontrolul, radiestezia poate căpăta o formă specifică deoarece se află mai aproape cu un pas de sursa informaţională. Nu mai ai nevoie de un instrument, de un intermediar, de o extindere a ta.Tocmai de aceea, iată ce-ţi recomand: 

Deasupra ecranului mental, confecţionează-ţi un pupitru de comandă.Adică, situează-ţi acolo o ansă, ori un ac indicator cu poziţia pe „zero” într-un capăt de scală, iar la extremitatea cealaltă să aibă valoarea 100. Scala „gradeaz-o” apoi între aceste valori. Nu va trece mult şi ai nevoie de o informaţie. De exemplu, în cazul unui ulcer pe care l-ai vizualizat în stomac şi vrei să afli cât de avansat este. Fă o convenţie, un stomac perfect sănătos va prezenta valoarea 0% iar un ulcer perforat cu peritonită, 100%. Urmăreşte acul indicator şi vei avea direct valoarea ce o reprezintă stadiul în care se află organul respectiv. Cineva te întreabă dacă un anume ceai, primit de la altcineva, este bun sau nu în maladia ce o are? Instrumentul acesta ţi-ar putea spune în acest caz, faţă de un caz ipotetic, unde eficacitatea ar fi 100%, cât ar fi de eficient ceaiul respectiv. Nu îţi dă însă răspuns în caz de efect negativ. Tocmai de aceea, alături de primul „instrument”, plasează un al doilea, de tip galvanometru. Aici, poziţia de zero a acului să fie pe mijloc, iar la celelalte două extreme ale scalei să se găsească cifrele +100 şi -100. Acum, cu acest al doilea „instrument” poţi cuantifica atât beneficitatea, cât şi maleficitatea cuiva sau a ceva faţă de cineva (subiectul tău etalon). Tot pe pupitrul ataşat ecranului mental poţi să iţi pui şi un contor de 2-3 cifre care să îţi dea anumite numere de care ai nevoie, cum ar fi: care chakră (sau chakre) trebuie activate, câte energizări trebuie efectuate, la câte zile interval între ele etc. 
Punându-ţi două LED-uri, unul roşu şi unul verde, poţi obţine imediat răspunsuri de tipul Da/Nu. De exemplu: „Am voie să ajut persoana asta? Verde=Da; roşu = Nu. Are entităţi malefice pe ea? Roşu = Da”. In acest caz, continuând cu întrebarea: „Câte?”, răspunsul îl obţii pe contor. „Are influenţe malefice asupra sa (gânduri negative, magie neagră etc.)?” Răspunsul iţi vine la fel. Şi exemplele pot să continue la nesfârşit. 
Cauţi pe cineva, nu ştii unde se găseşte, proiectează-ţi pe ecranul mental harta ţării şi urmăreşte-o cu „degetul”. Aprinderea LED-ului verde indică prezenţa lui (ei). Schimbă pasul hărţii şi continuă până când ai răspunsul cel mai detaliat posibil.In general, folosind acest „pupitru de control”, dotat cu orice ai nevoie (nu uita mantra de ajutor: "Am tot ce-mi trebuie ca să fac tot ce vreau şi am tot ce vreau ca să fac tot ce trebuie") îţi poate da orice informaţie obţinută cu ansa radiestezică pe cale „clasică”, ba chiar mai multe!

autor;Dan Seracu

Simbolistica si limbajul subconstientului


Omenirea are    o sensibilitate incredibila pentru perceptia subconstienta care, într-adevăr, poate fi uşor de manipulat şi derutat..
Umanitatea utilizeaza fluxurile pure de energie de energie cosmica pentru a le transforma in date senzoriale care permit un sistem de interpretare. .
Vechii magicieni au numit acest sistem " forma umană", în interpretarea care ii face pe oameni sa creada prin perceptia lor,ca asa exista adevarul..
Aceasta arată că perceptia activitatii umane consta aproape numai in interpretari de date senzoriale,creand in felul asta o imagine tangibila a lumii.
O fotografie, reflectă în ochii ca o explicaţie a modului în care lumea pare a fi.

Un colectiv a creat holograme care sa vibreze pe frecventa subconstientului.. Traducem gândurile, emoţiile şi impresiile din undele electromagnetice sau din sunet şi înapoi.
S-au cum spun pleiadienii au fost create inserturi holografice cu anumite perioade istorice care de fapt nu au fost reale.Intocmai cum vedeti un film la cinema in trei dimensiuni si aveti senzatia ca va aflati aievea in acel loc,insa se termina filmul si apoi intrati in realitatea adevarata.Se pare ca noua ne-au fost amestecate realitatile,prin aceasta tehnologie de influentare a subconstientului,prin intermediul simbolurilor adeseori.
Simboluri şi imagini din cele mai accesibile sunt cheile folosite de conştiinţa umană. Subconstientul vede si creeaza holografic iluzia in 3 dimensiuni si face o conversie a materiei si valurilor de energie percepute in date cum ar fi de sunet, lumina, miros, tactil, conceptul de spaţiu şi trecerea timpului liniar .
Înţelegerea principiilor da o perceptie asupra modului in care poate invata subconstientulInvăţa limbajul subconstientului.. Acest limbaj este numit simbologia. Mii de ani, simboluri si imagini au fost folosite pentru a consolida, a reţine şi a marca anumite idei, ganduri sau evenimente. Unele legate de un sentiment de fericire,altele binecunoscute,sa inoculeze frica..
Culori, forme, numere şi litere vibreza pe o frecvenţă în afara noastră 3-D ca o holograma .
O frecvenţă care permite de a atinge mult mai profund si percepe decat o faci in mod superficial..

Simbologia este o limbă care fie poate ajuta omenirea fie poate determina cea mai mare trauma in conştiinţa umană,prin ceea ce ne-a fost programat în gene şi transmis de generaţii.
Subconstientul si vederrea sunt conectate cu ADN-ului şi se pare că tot corpul uman, si fiecare celulă, este alcătuita din forme geometrice create de impulsuri electrice.
Sunetul este o vibraţie care conectează fluxurile între aceste componente.


Subconstientul tau comunica foarte bine prin intermediul simbolurilor, adeseori mai bine decat prin cuvinte sau amintiri. Ca sa folosesti aceasta metoda, trebuie sa iti indrepti atentia in interior si sa te gandesti la o problema sau la o zona de interes din viata ta despre care vrei sa stii mai multe. Apoi spune: �da-mi o imagine sau da-mi un simbol pentru lucrurile despre care intrebi. Prima imagine care-ti vine in minte, indiferent de cat de bizara sau deplasata ti se pare, este un mesaj simbolic despre punctul de vedere al subconstientului tau vizavi de chestiunea in cauza. Ca exemplu, poti sa te concentrezi pe o situatie de la serviciu si sa obtii o imagine a unei camere de tortura, ceea ce poate reprezenta ceea ce simte subconstientul tau despre serviciu. Este la latitudinea ta sa interpretezi simbolurile, iar unora li se pare mai usor decat altoraTotusipoti sa-i ceri subconstientului sa-ti mai dea un simbol daca primul nu este destul de limpede. Un lucru important de retinut este ca aceste simboluri iti dau doar niste sentimente si convingeri comune pastrate in subconstient. Te rog sa nu faci greseala de a crede ca ele sunt predictive, altfel risti sa te sperii singur in incercarea de a face schimbari pozitive.

Apropo,bogatia lucreaza tot prin simboluri.La ora actuala,bogatia este asociata cu o casa meseriasa,o masina bengoasa,si aproape nelipsit o tipa traznet.Insa etalonul universal al bogatiei este natura,care este imbelsugata si ne da din plin de toate si nu ne cere nimic in schimb,poate doar bun simt.

joi, 26 februarie 2015

Meditatia Arhanghelilor

Ingerii transcend orice religie,orice filozofie,orice principiu.De fapt,Ingerii nu au nicio religie in intelesul nostru...existenta lor precede orice sistem religios ce a existat vreodata pe pamant...-Sf.Toma de Aquino

Nu cu mult timp in urma am auzit de la un prieten drag ca propriul lui fiu,a fost victima unui accident stupid.El a fost lovit in partea din spate a capului de o minge de golf.Recuperarea nu a mers bine,si un cheag de sange in creier a fost cauza presiunii  care l-ar fi putut paraliza pe intreaga viata.Baiatul a fost la terapie intensiva intr-o stare de semi-coma timp de zece zile.Si in continuare prognoza nu se anunta buna,iar o eventuala interventie chirurgicala iesea din discutie datorita riscului ridicat,de a produce leziuni cerebrale.In acest timp am primit un telefon din partea mamei lui.Aceasta mi-a cerut o practica meditativa/rugaciune, si eu i-am sugerat meditatia numita Meditatia Arhanghelilor.In ea,ne inconjuram pe noi insine sau pe cineva drag cu energia angelica in scopul vindecarii si protectiei.

La scurt timp dupa discutia noastra fiul ei a trebuit sa fie mentinut in coma medicala indusa,in speranta ca o sa ii se atenueze durerea si inflamatia.Prietenul meu a inceput rugaciunea/meditatia ghidata cu fiul ei in ciuda faptului ca el a fost in coma,Mintea sub-constienta poate absorbi orientarea meditativa,in plus sufletul nu doarme.Si intr-adevar,cand el a fost scos din coma,el a fost auzit repetand cuvintele din meditatie.

Din acel moment procedurile medicale au inceput sa dea roade.I s-a pus un sunt pentru a atrage fluidele cerebrale,si presiunea s-a stabilizat.Datorita medicinii moderne,baiatul este in viata si este bine.Cu toate acestea si Doctorii si Asistentele si-au dat seama ca este vorba de un miracol.Mama lui si tatal,cred si ei cu tarie,ca aici a fost interventia ingerilor.

În fiecare seară, înainte de culcare rugaciunile evreiesti includ urmatoarea invocatie..''In partea mea dreapta se afla Mihail,in stanga Gabriel,Uriel este in fata mea,Rafael in spate ,iar deasupra capului meu,se afla Sheckina-Prezenta Divina" Aceasta este una din meditatiile congregației mele preferate, ea funcționează bine atat pentru adulți cat  și pentru copii. Ca meditație, ea poate fi folosita pentru a dezvolta un sentiment de protectie, confort, vindecare și de securitate. Acesta este unul dintre cele câteva exerciții meditative care este recomandat inainte de culcare.
 

Când noi apelam  îngerii pentru a fi cu noi, ne conectam la o resursă infinită de bunăvoință. Este ca și cum am fost conectați în miezul magnetic al pământului pentru a ne mentine centrati. Arhanghelii reprezintă pe Dumnezeu-centrul universului, ei ne pot hranii sufletul din resursele infinite.Impedimentele la conectarea cu această energie sunt doar îndoială și cinismul. Daca stim sa trecem de sentimentele de indoiala si facem aceasta meditatie, noi vom beneficia mai tot timpul de o prezenta angelica protectoare si vindecatoare.. 


1.  

Incercați să găsiți un loc liniștit unde nu vei fi deranjat de 20-30 de minute. Această meditație se poate face in pat pe  timp de noapte, inainte de a adormii . Închideti ochii, relaxați-vă corpul, si respirati normal. Permiteți atenției să se concentreze asupra experienței corpului dumneavoastră și mișcărilor pieptului și stomacului pe timpul respiratiei.. 

2. Imaginați-va că puteți simți o prezență de-a lungul partii dreapte a corpului dumneavoastră și pe partea dreaptă a feței. Se poate simti ca o presiune subtilă, o furnicături, o vibratie, căldură, răcoare, sau o altă senzație. Dacă nu poți simți nimic, pur și simplu, inchipuieste-ti  doar ca simti aceasta prezenta divina langa tine, aproape atingându-te pe partea dreapta. 

3. Dă acestei  experiențe de pe partea dreaptă numele de Mihail. Arhanghelul Mihail este adesea văzut ca mesager al lui Dumnezeu. Oricum ai simtii acest lucru  , pretinde că mesagerul lui Dumnezeu este total prezent pe partea dreapta. Fii cu această experiență pentru un timp. 

4. Când sunteți gata,  imaginati-va o alta prezența pe partea stanga. Simțiți presiunea, la fel ca și pe dreapta. Aceasta este Arhanghelul Gavriil, care este cunoscut pentru ca reprezentand puterea lui Dumnezeu. Puteți experimenta ambele părți simultan. Mesagerul lui Dumnezeu pe dreapta, puterea lui Dumnezeu, pe partea stanga. Ramai cu această experiență pentru un timp. 

5. Permiteti-va sa simtiti ceva in spatele tau, oriunde de-a lungul partea din spate, în special pe partea cu care te sprijini în timpul ședinței sau cand esti culcat. Imaginați-vă acest lucru . Acesta este Arhanghelul Rafael, în general, cunoscut sub numele de puterea vindecatoare a lui Dumnezeu. Acum poți să simti prezenta celor trei simultan Mihaill mesagerul pe dreapta, Gabriel puterea pe partea stanga, Rafael, vindecatorul sustinandu-va in spate. 

6. În continuare, cu ochii încă închiși, imaginați-vă o lumină ce strălucește în fața ta.. Lăsați  aceasta lumina sa fie cat se poate de stralucitoare. Aceasta este arhanghelul Uriel, lumina lui Dumnezeu. Acum ești înconjurat pe patru laturi: un mesager, putere, vindecare și lumină. 7. În cele din urmă, imaginați-vă un nor imens, binevoitor de lumină plutind deasupra corpului tau. Este Shekhina, prezența feminină a lui Dumnezeu. Se lasă aceasta lumina să coboare încet  incadrandu- te cu dragoste, invaluindu-va cu o dulce si blanda protectie,creandu-va starea de spirit cea mai plina de pace si serenitate pe care ati avut-o vreodata.  Înconjurat de îngeri vă aflați, de asemenea, în brațele bunătatii infinite, de securitate și siguranță absolută. 

8. Dacă vă aflați în pat, acesta este un mod minunat de a adormiți. Dacă sunteți in pozitie de meditatie, stați atâta timp cât doriți, în această stare de spirit. Când sunteți gata să se încheiati meditația,nu te ridica prea brusc. Este mult mai bine, de asmenea să inversati procesul, încet permitind Shekhinei sa se ​​ridice din nou mult deaspra capului vostru . Apoi, dati drumul  Arhanghelilor, unul câte unul, asigurându-vă că nu merg prea departe, dar oferindu-vă libertatea de mișcare.Veti simti cat de curand efectele acestei meditatii,si energiile remanente dupa ea. 

Puteți practica această meditație la fel de des cum doriți.Nu va puteti supraîncărca cu energia angelica,ia este întotdeauna benefică. Aceasta este o meditație foarte bună de a împărtăși  copiiilor, mai ales înainte de culcare. Cei mai mulți oameni care sunt bolnavi pot obține beneficii enorme din această meditație ghidată, puteți face acest lucru în casele lor sau în spital. Am făcut acest lucru chiar și  prin telefon. Dar asigurați-vă că persoana care mediteaza nu va fi deranjata cel puțin douăzeci de minute, si cel mai important, ar trebui să fie bine practicată în primul rand de tine înainte de a oferi altora.


Rabinul David Cooper-Meditatia Arhanghelilor


Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodata

Una dintre cele mai plastice şi mai profunde demonstraţii a puterii sentimentelor şi gândurilor a fost relatată de dr. W. Jerome Stowell. Iată povestea lui:

Eram un ateu devotat. Eram absolut convins că Dumnezeu nu este altceva decât suma tuturor minţilor oamenilor şi a tuturor gândurilor lor pozitive. Cât despre conceptul de Dumnezeu atotputernic, care există mai presus de noi şi care ne iubeşte pe toţi, având puterea de a schimba orice în creaţia sa, nu am crezut niciodată în acest tip de Dumnezeu.

Într-o zi, am trăit însă o experienţă care m-a pus pe gânduri. Mă aflam într-un laborator uriaş şi încercam împreună cu colegii mei să descoperim lungimea undelor cerebrale. Am descoperit astfel un canal al lungimilor de undă, înzestrat cu o cameră mach (unitate de măsură) care permite separarea acestor lungimi diferite ale fiecărui individ în parte, conferindu-i acestuia o identitate mai clară decât amprentele palmelor sale. Ar trebui să reţinem cu toţii acest lucru: Dumnezeu poate păstra în cer o fişă a gândurilor noastre individuale, la fel cum FBI-ul poate păstra o fişă a amprentelor noastre în fişetele sale din Washington D.C.

Ne-am propus să facem un experiment pentru a stabili ce se întâmplă în interiorul creierului în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. A
m ales ca subiect o femeie care a fost trimisă de familia ei la un ospiciu , dar care a fost eliberată. Singura boală pe care i-au descoperit-o medicii a fost un cancer la creier, care îi afecta exclusiv echilibrul corporal. În ceea ce priveşte luciditatea şi starea ei mentală, femeia era excepţional de inteligentă. Ştia foarte bine că urmează să moară într-un timp foarte scurt. Am informat-o şi noi de acest lucru.

Am instalat în salonul ei un aparat encefalograf, pentru a vedea ce se întâmplă în creierul ei în momentul tranziţiei de la viaţă la moarte. Am instalat de asemenea un microfon minuscul, de mărimea unei monede de un shilling, pentru a afla dacă are ceva de comentat în acest moment apoteotic. Eu mă aflam într-o cameră alăturată, împreună cu alţi patru colegi şi cu instrumentele pregătite pentru a înregistra tot ce se întâmplă. Aparatul nostru avea acul îndreptat către zero, aflat chiar în centrul scalei. În cele două părţi laterale, scala avea câte 500 de gradaţii, pozitive în partea dreaptă şi negative în partea stângă. Ceva mai devreme am folosit acest aparat pentru a înregistra puterea folosită de o staţie de emisie de 50 KW pentru a trimite un mesaj în jurul lumii. Acul aparatului a înregistrat cu această ocazie 9 gradaţii în partea pozitivă (dreaptă).

Când a simţit că i s-a apropiat sfârşitul, femeia a început să se roage la Dumnezeu. Ea i-a cerut Domnului să aibă milă de cei care s-au folosit de ea cu atâta dispreţ, după care şi-a reafirmat credinţa în Dumnezeu, spunându-i acestuia că ştie că El reprezintă singura putere vie care există, care a existat şi care va exista vreodată. L-a slăvit pe Dumnezeu şi i-a mulţumit pentru că i-a permis să se folosească de această putere şi să îi cunoască astfel realitatea. I-a spus de asemenea cât de mult îl iubeşte. În camera alăturată, eram cu toţii atât de fascinaţi de rugăciunea femeii încât am uitat complet de experimentul nostru. Ne-am uitat unii la alţii şi am văzut lacrimi curgând pe feţele noastre „ştiinţifice”.

Subit, aparatul nostru (de care u
itaserăm cu toţii) a scos un zumzet. Ne-am uitat la ac şi am constatat că acesta ajunsese la 500 de gradaţi în partea pozitivă a scalei şi că încerca cu disperare să depăşească acest prag! Cu ajutorul acestui instrument, ne-am dat seama că cerebelul unei femei singure, aflată pe patul de moarte şi în comuniune cu Dumnezeu, emite o putere de 55 de ori mai mare decât cea a unei staţii de emisie de 50 KW care trimite un mesaj în jurul lumii.
Pentru următorul experiment, am ales un subiect cât mai diferit de primul: un bărbat care se afla în spitalul nostru şi care suferea de o boală socială mortală. Creierul său era atât de atrofiat încât era pe punctul de a muri. Bărbatul era practic un maniac.

După ce ne-am reglat instrumentele, am trimis una din asistente cu misiunea să îl enerveze pe bărbat. Femeia a reuşit să îi atragă interesul asupra ei, după care i-a spus că nu mai doreşte să aibă nimic de-a face cu el. Bărbatul a început imediat să o înjure, moment în care acul aparatului nostru a început să se deplaseze în partea negativă a scalei. În continuare, bărbatul a blestemat-o pe femeie şi a luat numele Domnului în deşert. Acul aparatului nostru s-a deplasat imediat până la ultima gradaţie negativă a scalei (-500). 
Am putut înregistra astfel cu ajutorul aparatelor de măsurat ce se întâmplă în interiorul creierului uman atunci când acesta încalcă una din Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu: „Să nu iei în deşert numele Domnului”.

Am reuşit să măsurăm cu ajutorul aceluiaşi aparat puterea pozitivă a lui Dumnezeu şi puterea negativă a adversarului său. Am descoperit astfel că adevărul benefic este pozitiv, iar toate gândurile nebenefice descrise perfect de Cele Zece Porunci biblice sunt negative.
Dacă aceste unde cerebrale pot fi înregistrate chiar şi cu ajutorul aparatelor noastre obiective de măsurat, cu atât mai evident este faptul că ele pot fi înregistrate inclusiv de Dumnezeu din ceruri.
În mod evident, frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor pozitive ale femeii bolnave din povestea de mai sus au apropiat-o pe aceasta de Sursa ei divină, în timp ce frecvenţele de vibraţie ale sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor negative ale bărbatului bolnav l-au îndepărtat pe acesta de Sursă.

Extras din cartea.Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată...

vezi si; formarea corpului haric

Cum poti sa ai mai multa incredere in sine

1. Gaseste un loc linistit si in care sa nu te deranjeze nimeni pentru 10-15 minute

2. Stai confortabil acolo pe un scaun si inchide ochii. Relaxeaza-te incet si fi doar atent la respiratia ta.

3. Dupa 1-2 minute de relaxare, confortabila, calma, linistita - imagineaza-ti in fata ta o oglinda uriasa.

4. Priveste oglinda si observa-i rama stralucitoare. Creaza in mintea ta o rama din cel mai pretios si valoros material la care te gandesti, poate sa fie aur, diamant, orice.

5. Imagineaza-ti apoi cum pasesti prin aceea oglinda magica si imagineaza-ti ca poti trece dincolo de oglinda uriasa. Pe masura ce te imaginezi apropiindu-te de oglinda imagineaza-ti cum cresti.

6.Cand ajungi in dreptul oglinzii esti mare cat oglinda. Priveste-te in oglinda ca fiind urias, priveste-i rama, observa ce frumos sclipeste, observa luminozitatea frumoasa a imaginii si a ramei.

7. Observa in tine sentimentul de crestere, de inaltare, de putere. Priveste-te in oglinda ca si cum tu ai fi mult mai mare si mai puternic.
Repeta aceasta tehnica de minim 2-3 ori pe zi timp de o luna si o sa ramai uimit de cata incredere in tine o sa ai.
Iti doresc mult succes si te invit sa vizitezi si pagina unde am descris in detaliu si programul cu cele 27 de tehnici de dezvoltare personala si control al emotiilor.
sursa;http://www.nlpmania.ro/cum-poti-sa-ai-mai-multa-incredere-in-sine/#.VO71MHyUcp0

Meditatie de intrare in unde alfa· Te afli în Alfa de mai multe ori în cursul unei zile - când ai realizat ceva creativ sau când te-ai simţit inspirat.

· Te afli în Alfa când citeşti o carte sau urmăreşti un film şi te laşi furat de povestire, sau atunci când stai şi visezi la ceva,sau te laşi purtat de imaginaţie.

· Te afli în Alfa în fiecare noapte înainte de a adormi, iar când visezi eşti tot în Alfa.În nivelul Alfa poţi reduce sau chiar elimina stresul şi oboseala.

Poţi scăpa de stările caracteristice lui Beta care te împiedică să fii în acord perfect cu tine însuţi.


Poţi scăpa, de sporovăiala minţii raţionale care te perturbă şi îț i distrage atenţia şi te împiedică să devii cu adevărat conştient.Starea Alfa îţi dă o senzaţie de natural şi de bine şi te simţi revigorat atât fizic cât şi mental. Pătrunzând în profunzimea fiinţei tale,devii mai optimist, mai plin de energie şi de sănătate.


În starea Alfa părerea ta despre tine se îmbunătăţeşte şi îţi creşte respectul fa de sine, devenind conştient de calititatile tale interioare.
Fiind în starea Alfa, inspiraţia şi creativitatea se manifestă liber,permiţându-ţi să te concentrezi asupra realelor potenţiale pe care le ai.

Când te afli în Alfa, ai o înţelegere clară asupra motivaţiilor care te ajută în deciziile pe care le iei şi la îndeplinirea scopurilor pe care ţi le propui.
Alfa îţi dă încrederea în tine, care îţi deschide calea succesului.

Starea Alfa este cea care îţi dezvoltă conștienţa psihică, prin scoaterea la lumină a forţelor tale naturale de intuiţie şi premoniţie.Odată intrat în Alfa, începi călătoria în interiorul fiinţei pentru a găsi propriile tale răspunsuri şi pentru a face ca amintirile vieţilor anterioare să iasă la suprafaţă. Alfa reprezintă adevărata natură a subconştientului.

Când te afli în starea Alfa ai o senzaţie de plutire, de regăsire,senzaţia că ești în deplin acord cu tine însuţi.

Alfa reprezintă cheia care îţi deschide poarta prin care sosesc amintirile vieţilor trecute.Meditaţia care urmează îţi va arăta cum poţi pătrunde în starea Alfa.


Alege un scaun comod pe care să te aşezi, pe care să-ţi poţi sprijini capul, sau o canapea pe care să te întinzi. Începe relaxarea făcând câteva respiraţii profunde. Inspiră adânc şi expiră lent.

Concentrează-ţi atenţia şi conștienţa asupra respiraţiei. Observă cum simplul act al respiraţiei începe să te relaxeze şi cât de calm începi să te simţi.

Ascultă sunetul respiraţiei tale, în timp ce continui să inspiri şi să expiri profund şi natural.

Începe să-ţi imaginezi că inspiri o stare de relaxare şi o senzaţie de bine şi că expiri toate tensiunile şi gândurile inutile care îţi încarcă mintea.Inspir relaxarea... expir încordarea. Inspir calmul  şi liniştea...expiră zgomotul şi neplăcerile. Inspiră relaxarea şi simte cum ea curge în mod natural prin tine. Observă cum toţi muşchii tăi încep să se relaxeze, pe măsură ce elimină tensiunea şi încordarea. Observă cum relaxarea curge prin tot corpul tău... fiecare muşchi se relaxează...fiecare nerv se relaxează... fiecare parte a corpului devine complet relaxată şi liniştită. Te simţi atât de bine şi de calm... relaxat şi liniştit.Pe măsură ce continui să respiri liniştit şi natural, simţindu-te din ce în ce mai calm şi mai relaxat, într-o profundă pace interioară,imaginează-ţi deasupra ta un imens şi splendid curcubeu. Curcubeul a apărut după o ploaie de dimineață de vară şi razele soarelui se filtrează printre norii pufoşi. Culorile sunt pure şi vibrează... un spectru de culori strălucitoare care se topesc unele în altele.Este cel mai frumos curcubeu pe care l-ai văzut vreodată. Te înconjoară ca o arcadă perfectă ridicată între cer şi pământ. Ai impresia că ai putea să-l atingi.

                           

Ai impresia că îi poţi respira culorile şi te poţi afla în interiorul lor. Ai impresia că poţi să păşeşti pe acest imens curcubeu de la un capăt la altul, să atingi cerul şi universul întreg, de sus de pe curcubeu.Şi acum te ridici şi te îndrepţi spre curcubeu... plutind în sus...păşind pe el... trecând uşor şi natural prin culoarea roşie de la baza curcubeului. Poţi simţi culoarea de jur împrejurul tău şi, pe măsură ce o inspiri, începi să o simţi în interiorul tău. Pe când absorbi culoarea în interiorul minţii, simţi cum mintea se deschide şi înfloreşte în culoare.

Simţi cum ea devine din ce în ce mai conştientă şi ai o senzaţie minunată de energie în timp ce îţi continui drumul prin culorile curcubeului.Şi acum simţi cum te ridici şi păşeşti în culoarea portocaliu a curcubeului. Pe măsură ce o inspiri, simţi cum devii una cu ea. Simţi culoarea cum te înconjoară şi te pătrunde şi ea te face să te simţi pe pământ şi în cer în acelaşi timp. Pe când mintea ta absoarbe culoarea, o senzaţie de beţie a libertăţii te cuprinde... Te simţi dilatându-te în curcubeu şi ridicându-te până la culoarea galben.

Pe când inspiri galbenul, poţi să simţi culoarea pătrunzându-ţi în minte. Simţi cum mintea ţi se deschide mai mult şi mai mult şi cum devii din ce în ce mai conştient. Simţi că înţelegi calitatea şi natura curcubeului şi înţelegi calitatea şi natura adevărului interior şi ale cunoaşterii. Pe masura ce mintea se las patrunsa de galben, simţi cum conștienţa se manifestă din ce în ce mai pregnant în interiorul tău...deschizându-ţi mintea din ce în ce mai mult.Începi să te mişti cu mai multă uşurinţă printre culori acum,simţindu-le energia şi vibrând pe frecvenţa unică a fiecărei culori.Poţi face o înregistrare a acestei meditaţii pe care să o asculţi în 
timp ce practici relaxarea şi deschiderea subconştientului. Când te vei obişnui să intri şi să rămâi în Alfa cu ușurință şi o vei putea realiza repede şi fără efort, îţi poţi scurta meditaţia cu ajutorul câtorva respira ii adânci pe care le executi  în timp ce simti şi vezi culorile curcubeului. Urmează calea liniştii interioare şi rămâi în meditaţie cât consideri necesar.

Pluteşti prin culoarea verde şi, pe când mintea trăieşte această culoare în interiorul ei, tu simţi şi mai mult contactul propriilor tale senzaţii interioare. Simţi culoarea verde cu emoţiile tale şi simţi cum te întinereşte şi te hrăneşte. Eşti conştient că îţi este hrănit atât trupul,cât şi mintea. Te simţi împrospătat şi plin de viaţă, iar corpul tău se simte în perfectă armonie cu mintea.Te ridici uşor, pătrunzând în culoarea albastră a curcubeului. De cum pătrunzi în ea simţi o profundă pace şi linişte care te cuprind.

Aproape că poţi simţi cum gândurile sunt cuvinte şi cuvintele sunt imagini care sunt puse în acţiune de către sentimente. Ai impresia că poţi rosti gândurile şi le poţi vedea în acelaşi timp şi că ele sunt cu adevărat unul şi acelaşi lucru, fără vreo diferenţă între gânduri şi cuvinte.

Treci printr-o minunată senzaţie de cunoaştere şi înţelegere a faptului că cerul şi pământul sunt cu adevărat unul şi acelaşi lucru, că între tine şi univers nu există nici o diferenţă.Pe când te laşi pătruns de acest adevăr, îţi dai seama că ai ajuns în culoarea indigo... aproape de capătul de sus al curcubeului. Inspiri această culoare a conștienței spirituale şi a adevăratei cunoaşteri şi îţi simţi mintea complet deschisă şi dilatată înspre orizonturi care se lărgesc mereu, dincolo de ceea ce se poate vedea şi atinge, în momentul în care recunoşti şi accepţi în interiorul tău aceste adevăruri,ai atins culmea curcubeului.

Culoarea violet de pe culmea curcubeului îţi inspiră o profundă senzaţie de veneraţie şi smerenie. Îţi dai seama că ţi-ai deschis mintea până la conștienţa supremă şi că îţi este dat să trăieşti adevărata ta natură spirituală. Ai atins nivelul sufletului tău, ai început să înţelegi tot ce există în tine.Deasupra curcubeului, observi o ceaţă albă care străluceşte.

Ceața albă este plină de căldură şi încurajare, o simţi cum te ocroteşte şi te susţine pe când se înfăşoară în jurul tău, ca o mantie imensă de conștienţă spirituală.

Revenind din nou în curcubeu, simţi cum începi să cobori încet prin culorile lui. Te simti  mângâiat şi îmbratişat  pe rând de violet,indigo, albastru, verde, galben, portocaliu şi roşu.Te regăseşti din nou pe pământ, privind la curcubeul de deasupra ta. Observi cum soarele răsare şi cum toţi norii se împrăştie. Soarele radiază o căldură plăcută,lumina lui străluceşte intens. Pe când stai şi reflectezi la ceea ce ţi s-a întâmplat, simţi cum mintea ţi se deschide din ce în ce mai mult şi devine din ce în ce mai conştientă - ai senzaţia clară că ai descoperit o comoară în tine însuţi.

Printr-o relaxare fizică şi urcându-te până în vârful curcubeului, ai intrat în Alfa, iar subconştientul se apropie de conştient.

Alfa este o stare interioară în care te afli în contact direct cu tine însuţi, în profunzimea fiinţei tale, unde poţi într-adevăr medita.

Energiile culorilor te ajută să-ţi deschizi calea către cunoaşterea interioară.

Trăirea stării Alfa constituie o parte extrem de importantă pentru accesul la amintirile tale. Cu fiecare nouă intrare în Alfa, cu relaxarea şi cu vizualizarea curcubeului, devii şi mai liniştit şi mai conştient. Când termini meditaţia, încearcă să simţi alunecarea uşoară în jos prin culorile curcubeului. Aceasta te va readuce în nivelul Beta.Poţi face o înregistrare a acestei meditaţii pe care să o asculţi în timp ce practici relaxarea şi deschiderea subconştientului. Când te vei obişnui să intri şi să rămâi în Alfa cu ușurință şi o vei putea realiza repede şi fără efort, îţi poţi scurta meditaţia cu ajutorul câtorva respira ii adânci pe care le executi în timp ce simţi şi vezi culorile curcubeului. Urmează calea liniştii interioare şi rămâi în meditaţie cât consideri necesar.

vezi si;sa devii mai bun cu ajutorul undelor alfa 

O nouă iluzie optică ne permite să ne observăm propriile unde cerebrale

O nouă cercetare publicată în „Journal of Neuroscience” dezvăluie o iluzie optică neştiută până acum ce oferă o metodă nouă prin care ne putem percepe propria activitate cerebrală.
Cercetarea este realizată de doi specialişti în neuroştiinţe, Rodika Sokoliuk şi Rufin VanRullen, şi poartă numele „The Flickering Wheel Illusion: When α Rhythms Make a Static Wheel Flicker”. Iluzia optică poate fi văzută mai jos:
              
La prima privire, desenul de mai sus nu reprezintă decât nişte linii albe şi negre. Dacă o priviţi cum trebuie, însă, veţi observa că imaginea începe să tremure. Nu este vorba despre o iluzie optică obişnuită, căci „tremuratul” pe care îl percepeţi este generat de propriile unde cerebrale.

Pentru a vedea iluzia optică este nevoie de puţin efort. Mai întâi trebuie să priviţi imaginea, iar apoi să vă uitaţi într-o zonă aflată la câţiva centimetri depărtare de ea. Atunci când imaginea este în zona vederii periferice, ar trebui ca centrul imaginii să începe să pâlpâie, aşa cum pâlpâie o stea foarte luminoasă. De asemenea, efectul funcţionează şi sub forma de „persistenţă a imaginii” (imagine ce rămâne chiar şi când nu o mai priviţi). Aşadar, dacă reuşiţi să faceţi imaginea să „pâlpâie”, priviţi în acel punct preţ de un minut, iar apoi priviţi un perete alb. Veţi reuşi să vedeţi imaginea inversă, inclusiv efectul „pâlpâitor”.

În noua cercetare, specialiştii Rodika Sokoliuk şi Rufin VanRullen afirmă că acest „tremurat” perceput de ochii noştri este, de fapt, o manifestare fizică a undelor alpha ale creierului nostru. Undele alpha au fost primele oscilaţii neuronale detectate de Hans Berger, inventatorul electroencefalografiei (EEG), motiv pentru care au primit numele de „alpha”. Ele reprezintă o schimbare ritmică a activităţii creierului. În mod normal, ele se schimbă într-un ritm de aproximativ 10 Hz, adică de 10 ori pe secundă.

Undele cerebrale(Foto: Shutterstock.com)

Această frecvenţă este ceea ce le-a permis celor doi cercetători să facă legătura între efectul „pâlpâitor” şi undele alpha. Atunci când au cerut participanţilor la studiu să selecteze un „pâlpâit artificial” care se aseamănă cel mai mult cu cel pe care îl percepeau de la iluzia optică, majoritatea alegeau unul cu o frecvenţă de 9,1 Hz.
Asemănarea dintre cele două frecvenţe ar putea fi o coincidenţă, însă cei doi cercetători au identificat totodată o corelare directă între activitatea undelor alpha din creierul participanţilor la studiu şi prezenţa „pâlpâitului”. Cei doi cercetători explică în cadrul cercetării: „ritmul occipital alpha era singura oscilaţie care prezenta o legătură cu iluzia raportată de subiecţi: atunci când amplitudinea alpha era puternică, probabilitatea perceperii «pâlpâitului» creştea”. surse Gizmodo,Discovery 
-vezi si Neurobright- A trai mai bine cu ajutorul neurochimiei

miercuri, 25 februarie 2015

Formarea corpului haric- Yantra celor 72 de ingeri

De 2000 de ani, mijlocul ideal pentru purificarea unui loc, precum si pentru purificarea aurei, consta in rostirea celui mai puternic Nume din Terra aurica – Numele lui Iisus Hristos.

Daca o singura persoana ar rosti, cel putin o singura data pe zi, Numele lui Iisus Hristos – de exemplu, in cadrul locului de munca, acasa, pe strada – noxele aurice s-ar sterge ca de la sine. Prin rostirea Numelui lui Iisus Hristos, la parasirea locului de munca sau inainte de a ajunge acasa dupa o zi de munca, corpul sufletului se curata instantaneu, eliminandu-se posibilitatea defularii violente a incarcaturii emotionale negative si a nervilor acasa.

In timpul rugaciunii ori a rostirii Numelui lui Iisus Hristos, se activeaza corpul haric al plaselor mesianice, care curata totul. Prin formarea plaselor mesianice, toate petele intunecate de la nivelul aurei unui om ori de la nivelul unui loc sunt eliminate, iar petele maronii (care indica neiertarea pentru greselile comise) sau petele cenusii (care indica autoinvinovatirea) dispar ca prin farmec.

Pentru omul zilelor noastre, rugaciunea crestina si rostirea cu voce tare a Numelui lui Iisus Hristos este medicamentul universal care vindeca orice boala. Este foarte alarmant faptul ca, intre atatea tipuri de medicamente, carora li se face reclama prin spoturi publicitare si in care se investesc bani si inteligenta, nu exista nici o reclama care sa explice eficienta suprema a rugaciunii – simpla rugaciune, cum ii spun unii contemporani, atat de siguri pe realizarile erei moderne.

Foarte interesant este cazul ateilor care, daca sunt drepti si curati, pot incepe curatirea aurei dinspre corpul fizic, iar nu dinspre plasele mesianice. Interesant este si faptul ca ateii (mai corect spus, cei care se considera atei), daca pronunta numele lui Iisus Hristos, raman curati mai mult timp decat cei ce se roaga des; fiind un material ,,brut’’, inca neslefuit, ateii au o inertie aurica mai mare.


In momentul in care doi oameni rostesc cu voce tare Numele lui Iisus Hristos sau se roaga in comun se formeaza o cupola mesianica comuna, cu circumferinta de cel putin 21 de pasi, iar in interiorul acesteia apare o linie divina comuna. Plasele mesianice activate cat mai mult timp intr-un loc oarecare, permit arderea tuturor noxelor aurice.

Interactiunea aurei unui om, care are format corpul haric al plaselor mesianice, cu aura altor oameni care nu il au format, prilejuieste un spectacol magnific de lumina, sunet, culoare si mirosuri.

Sa ne imaginam o petrecere mondena – o receptie la un restaurant – la care sunt adunate aproximtiv 50 de persoane. Fiecare dintre aceste persoane are propriile sale noxe lipite de aura. Unele persoane resimt invidie fata de situatia vestimentara, sociala sau financiara a celor din jur. Altele afiseaza ostentativ vesminte ,,de firma’’, in pas cu moda, masini scumpe sau bijuterii. Unii barbati ravnesc pe ascuns la sotiile celor de alaturi sau la modul in care oamenii de afaceri au reusit sa castige in timp scurt averi importante. Sunt si din cei care jubileaza, amintindu-si ,,tunurile’’ sau de ,,tepele’’ prin care s-au imbogatit. Exista in grup atat femei, cat si barbati rosi de gelozie, care-si privesc comesenii cu zambete fatarnice ori cu invidie abia disimulata.

Toata aceasta societate ,,selecta’’ care se constutuie la o petrecere mondena, formeaza o aura comuna de aproximativ 100 de metri, a carei rezultanta vectoriala se manifesta ca luminozitate, culoare, miros si sunet. Firesc, rezultanta aurei comune nu poate avea decat culoarea gri-cenusie cu inflexiuni negre, emite un sunet suparator si un miros asemanator celui dintr-un container de gunoi care a stat prea mult timp sub arsita soarelui.

Daca una dintre persoanele prezente la petrecere rosteste – chiar si intr-o discutie - Numele lui Iisus Hristos, se produce fenomenul uimitor al formarii instantanee a plaselor mesianice. Prima care isi formeaza plasele mesianice este persoana care a rostit, chiar si intr-o discutie banala, Numele lui Iisus Hristos. Incredibil de repede, plasa mesianica devine din ce in ce mai mare, acoperind aura comuna a locului in care se afla cele 50 de persoane. Timp de aproximativ 30 de secunde, aura comuna pare a fi in flacari: scurt-circuite, fulgere luminoase insotite de sunete inalte si de mirosuri placute.

Cand cele 30 de secunde se vor fi scurs, plasa mesianica se stinge, iar aura comuna se purifica: toate noxele au disparut ca prin farmec. Cel putin pana la lasarea intunericului nu se mai intampla nimic neplacut. Chiar daca, in virtutea obisnuintei capatate in timp, cei prezenti se gandesc inca la ale lor, se simte o usoara stanjeneala generala si o usoara indispozitie cand este atacat un subiect delicat. O umbra de inviorare si de buna dispozitie se asterne peste cei prezenti; fiecare, interior, parca isi descopera o alta fata si pare a fi animat de sentimente mai bune, dornic, dintr-o data, sa se impace cu toti si cu toate. Pe lungimea de unda a unui clarvazator nu mai ramane decat un miros covarsitor de paine calda, abia scoasa din cuptor, inmuiata in vin rosu.

Prin formarea corpului haric al plaselor mesianice, fiecare om continua in planul terestru, prin exercitarea liberului arbitru, activitatea lui Iisus Hristos, participand constient la ,, eradicarea rapida a samantei raului din locuinta fiilor femeii’’, dupa cum se spune in lumea eterica. ...

Daca doi sau mai multi oameni (trebuie sa fie cel putin doi oameni) rostesc impreuna Numele lui Iisus Hristos, se formeaza o structura aurica comuna care-i invaluie pe toti; de asemenea, se formeaza o singura linie divina.

Instantaneu, din prezentul continuu in care se manifesta in Trupul de slava, invizibil perceptiei normale, Iisus Hristos se alatura celor aflati in trupul fizic, implinind cele ce le-a spus la inceputul erei crestine, in fata Apostolilor


Rugăciune către Domnul Iisus pentu primirea Luminii Sfinte

Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, Te rugăm coboară peste noi Razele Tale de Lumină Sfântă şi luminează-ne, întăreşte-ne, smereşte-ne, binecuvintează-ne şi vindecă neputinţele noastre. Coboară peste iubitorii de cele sfinte şi cereşti, Harul Tău Sfânt şi izgoneşte din noi, din preajma noastră, din familiile noastre, din cei dragi ai noştri, dar şi din toţi oamenii de pe Pământ, pe toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi şi pune în loc Lumina Ta Sfântă şi Iubirea Ta Dumnezeiască ca să facem în toate Voia Ta. Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase Te slăvim, Te iubim în inimile noastre şi Îţi mulţumim pentru toate darurile şi binecuvântările Tale sfinte! Amin!

(Matei: 18-20): ,,PENTRU CA UNDE SUNT DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE MEU, ACOLO EU SUNT IN MIJLOCUL LOR’’
INVOCATIA PRIMEI RAZE

Invoc Aici şi Acum puterea Primei Raze, a Forţei şi Voinţei Divine, pentru a reconecta matricea genetică spirituală a fiinţei mele. Chem în ajutor oficiul divin al Elohimilor Primei Raze, ajutorul Arhanghelului Michael şi oastei sale angelice, împreună cu ajutorul Maestrului El Morya şi maeştrilor înălţaţi ai Ierarhiei Luminii. Reconectez matricea genetică a fiinţei mele pe deplin şi cele douăsprezece straturi de ADN, în acord cu voinţa lui Dumnezeu şi întru slava Cristului Universal şi Lăuntric. Invoc Lumina, Puterea şi Voinţa Divină, Aici şi Acum. Amin.”

Yantra celor 72 de Îngeri

Această yantră este construită conform principiilor geometriei divine şi serveşte nu numai drept instrument meditativ pentru activarea tuturor celor 12 straturi de ADN, ci şi pentru a facilita contactul cu fiecare dintre cei 72 de îngeri ai Numelui Divin (Shemhamephoresh), prezentaţi în revista Cosmos pe parcursul a 12 numere.

O puteţi salva, printa şi folosi în orice fel, în mod gratuit, însă cei care utilizează pe web sau în publicaţii această imagine trebuie să adauge un link către acest blog

marți, 24 februarie 2015

Aura-Plexul Solar-Centru Hara-Kundalini si Chacrele

AURA UMANA


Centri si corpuri subtile
Posedăm un corp fizic care e compus din organe. Chiar şi copiii ştiu asta: întrebaţi-i unde le sunt ochii, ei vă vor arăta; şi gura, urechile, nasul, picioarele vi le vor arăta, de asemenea. Mai târziu, la şcoală, ei vor învăţa că omul are cinci simţuri (vederea, mirosul, auzul, gustul şi simţul tactil), având fiecare funcţii bine determinate: funcţiile senzaţiilor tactile nu sunt cele ale gustului sau ale vederii, etc.
Toate raporturile omului cu lumea sunt bazate pe cele cinci simţuri, de aceea el încearcă să profite la maxim de posibilităţile lor şi, deasemnea, să-şi multiplice senzaţiile pe care le furnizează ochii, urechile, pielea,etc… Printre senzaţii, unele sunt mai mult sau mai puţin necesare şi mai mult sau mai puţin intense. De exemplu, gustul: cine ar nega bogăţia,varietatea senzaţiilor produse de gust, mai ales la o masă suculentă? Sau simţul tactil…
Se spune că plăcerea sexuală dă cele mai puternice senzaţii, ceea ce este destul de îndoielnic.
În general, da, e adevărat, dar nu pentru toată lumea: anumiţi artişti, înzestraţi cu o mare sensibilitate a vederii sau auzului, trăiesc cele mai puternice impresii graţie culorilor şi sunetelor, mai intense decât cele din cazul actului sexual, care adesea îi lasă indiferenţi şi reci.Majoritatea oamenilor nu e încă aşa de evoluată, putem spune că simţul tactil (în care includem şi sexualitatea) şi gustul sunt, pe moment, cele două simţuri care guvernează lumea.Vederea, auzul şi mirosul ocupă un loc secundar; sunt oameni pe care parfumurile,sunetele şi culorile îi lasă indiferenţi, cu excepţia cazului când este în joc interesul lor, ca în cazul animalelor, unde mirosul, auzul şi văzul sunt extraordinar de dezvoltate, pentru că au nevoie de aceste simţuri pentru a se proteja şi a-şi căuta hrana.

Observaţi oamenii: ei au posibilitatea de a vedea totul, de a gusta şi atinge totul, de a cumpăra totul, şi totuşi le lipseşte ceva. De ce? Pentru că ei nu ştiu că, pentru a cunoaşte plenitudinea, a descoperi senzaţii de o putere şi bogăţie într-adevăr excepţionale, trebuie să începă prin a nu mai conta exclusiv pe cele cinci simţuri. În acest domeniu orientalii sunt capabili de a face experienţe absolut de neconceput pentru occidentali. În India sau în Tibet, de exemplu,anumiţi yoghini locuiesc în găuri scobite în pământ. În această obscuritate, în linişte absolută,nu există nici un fel de hrană pentru cele cinci simţuri, pe care yoghinul reuşeşte să le amorţească prin meditaţie. Iar când simţurile se opresc din funcţiune, ele nu mai absorb energia psihică destinată centrilor subtili: atunci, aceştia se trezesc şi yoghinul începe să vadă,să audă şi să simtă, să atingă elementele fluidice din regiunile superioare.Când oamenii vor stăpâni şi domina materia graţie celor cinci simţuri, ei vor începe să se avânte spre înălţimi pentru a-şi dezvolta simţurile spirituale. Deci, cei care doresc să avanseze pe drumul evoluţiei, să înceapă să reducă din senzaţiile pe care le încearcă prin cele cinci simţuri pentru a căuta de acum înainte în ei înşişi. Înăuntru e vastitate, bogăţie… trebuie numai să căutăm!

AURA
Tot ceea ce există, oamenii, animalele, plantele, şi chiar pietrele, emit particule, produc emanaţii, şi această atmosferă fluidică, subtilă, care înconjoară orice lucru, o numim aură.Evident, ea nu este vizibilă, cu excepţia clarvăzătorilor, multă lume nici nu ştie că există. Aura este deci acest fel de halou care înconjoară fiecare fiinţă umană, cu diferenţa că la unii este vastă, luminoasă, puternică, posedă vibraţii intense, în timp ce la alţii, din contră, e mică,ştearsă, urâtă.
Prin intermediul aurei noastre se produce un schimb neîntrerupt între noi şi forţele naturii.Toate influenţele cosmice, planetare şi zodiacale care se deversează constant în spaţiu, vin până la noi, şi după calitatea aurei noastre, după sensibilitatea sa, puritatea şi culorile sale primim o anume forţă sau nu. Aura reprezintă, deci, antenele noastre, e un aparat care captează mesaje, unde, forţe care ne vin din univers. Să presupunem acum că există în lume anumite influenţe nefaste. Dacă aveţi o aură foarte puternică, foarte luminoasă, aceste forţe nu pot trece şi ajunge la conştiinţa voastră pentru a vă atinge, a vă zdruncina, a vă vătăma. De ce?
Pentru că, înainte de a vă atinge, ele trebuie, mai întâi, să întâlnească aura voastră. Aceasta este o o barieră, un zid, sau ca o vamă la frontieră, şi la această vamă se găsesc angajaţi care nu lasă să treacă nimeni, fără să verifice ce are în bagaje, în maşini. Aceşti vameşi acţionează în exteriorul conştiinţei noastre, dar ei pot să ne avertizeze. Diferenţiem funcţiile aurei, dar în realitate ele sunt legate: sensibilitatea, schimbul şi protecţia, toate se fac în acelaşi timp.Aura este constituită din emanaţii, dar nu numai ale corpului fizic, pentru că acestea nu sunt suficiente pentru a forma aura. Aura, e mai complexă, e o combinaţie a tuturor emanaţiilor a tuturor corpurilor subtile, şi fiecare dintre ele, prin emanaţiile sale, adaugă noi nuanţe. Corpul eteric al omului formează o aură care penetrează aura corpului fizic şi această aură a corpului fizic şi eteric ne arată sănătatea şi vigoarea sa. Corpurile astral şi mental, prin activitatea lor – sau inerţia lor -, calităţile – sau defectele – lor, adaugă alte emanaţii, alte culori la aura de mai sus, dezvăluind astfel natura sentimentelor şi gândurilor omului. Şi dacă corpurile cauzal,budhic şi atmic sunt trezite, ele adaugă alte culori, mai luminoase, alte vibraţii, mai puternice.Emanaţiile celor trei corpuri superioare formează corpul de slavă, care ca şi aura, este o emanaţie a fiinţei umane, dar în timp ce aura exprimă totalitatea fiinţei – defectele ca şi calităţile – corpul de slavă este expresia vieţii spirituale cele mai intense. De aceea, corpul de slavă se manifestă numai la mari Maeştrii.

La plante, corpul eteric adaugă vitalitatea, nevoia de a creşte şi conferă o aură mai intensă, de vitalitate mai mare decât cea a mineralelor. La animale, aura e şi mai bogată pentru că ele au deja un corp astral, corpul dorinţelor. În general, ele nu au început să-şi dezvolte corpul mental, în timp ce la unele animale, cum ar fi câinele, calul, elefantul, maimuţa… biologii găsesc un început al facultăţii de a gândi. E o gândire rudimentară, desigur, dar în vecinătatea oamenilor, corpul lor mental începe să se dezvolte, pentru că oamenii, ocupându-se de animale, iubindu-le, îngrijindu-le, contribuie mult la evoluţia lor. Cât despre oameni, ei dezvoltă corpul lor mental într-un mod prodigios; ei nu o fac tot timpul în sensul favorabil,dar cei ce ştiu să se conducă şi să-şi desăvârşească gândirea, îşi întăresc enorm aura.
Pentru ce s-au reprezentat sfinţii cu o aureolă în jurul capului? În trecut, exista o întreagă ştiinţă a culorilor care a explicat că fiecare virtute se exprimă prin intermediul unei culori particulare şi aura e formată din culorile produse de aceste virtuţi. Sfinţii au fost fiinţe de o mare puritate, care voiau să se apropie de Dumnezeu, să se topească în El pentru a-L cunoaşte şi a deveni asemenea Lui, şi în această dorinţă de cunoaştere, ei ajungeau la o anume penetrare, o anume înţelepciune şi o culoare galbenă de aur tâşnea din profunzimea fiinţei lor,învăluindu-i. Există tot felul de nuanţe de galben, de la galbenul cel fin, delicat, până la galben de aur.Particulele emanate de un mare Maestru sunt dătătoare de viaţă, intense, luminoase, puternice.
Penetrând aura noastră, aceste particule intră în structura noastră şi transformă fiinţa noastră.Aceia care au primit cu dragoste aceste emanaţii, vor începe, într-o zi, să gândească ca şi maestrul lor, să se poarte ca el, să devină liberi ca el. Desigur, aceasta nu se întâmplă decât după ani de zile, dar se întâmplă. Din păcate, oamenii nu se opresc niciodată asupra acestei părţi invizibile. Ei nu se bazează decât pe ceea ce le putem arăta, sau pe ceea ce pot atinge.Partea invizibilă o neglijează. Şi totuşi, e atât de importantă! Deci, decideţi-vă să lucraţi asupra aurei şi veţi înţelege multe lucruri. Când sunteţi furioşi sunteţi înconjuraţi de culoarea
roşie ca focul, dar un roşu întunecos, murdar, foarte diferit de roşul trandafiriu ce corespunde dragostei. Şi dacă nu aveţi credinţă, pace, albastrul aurei voastre este şters, urât; pe măsură ce credinţa voastră creşte, culoarea albastră din aură seamănă cu albastrul cerului.
Una din funcţiile aurei este de a asigura schimburile între astrele exterioare şi astrele care sunt în noi. Dacă aura noastră e impură, întunecată, nu numai că nu poate sesiza curenţii benefici,dar ea îi captează pe cei malefici. Spunem că există planete benefice şi planete malefice. Dar atunci, de ce aceeaşi planetă acţionează favorabil asupra unora şi defavorabil asupra altora? E simplu: acela care nu primeşte decât influenţele proaste nu e pregătit să le capteze pe cele bune. În realitate, toate planetele sunt benefice, dar acţiunea lor asupra omului depinde de aura sa. Dacă în aură se găsesc elemente care nu permit ca influenţele benefice ale unei planete să intre în om, curenţii pe care această planetă îi trimit se alterează, se sparg şi produc efecte nocive. În schimb, dacă aura sa e pură, puternică, toate influenţele, chiar şi cele proaste,devin bune pentru el.
Calitatea aurei noastre este cea care atrage virtuţile lui Saturn (răbdarea, stabilitatea, dorinţa de a cunoaşte) sau defectele sale (tristeţea, încăpăţânarea, acrimea), virtuţile lui Jupiter (grandoarea,generozitatea,bunătatea, clemenţa) sau defectele sale (ambiţia, vanitatea, dorinţa de a domina pe alţii, de a-i strivi chiar). Deci,problema care se pune pentru discipol este de a şti să lucreze asupra aurei sale pentru a primi numai influenţele favorabile ale planetelor.Pentru că, contrar opiniei majorităţii astrologilor, influenţele bune sau rele ale planetelor asupra unei fiinţe umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află, nici de aspectele care există între ele; după gradul de evoluţie a persoanei, aceste influenţe se vor manifesta diferit. De aceea se spune: “astrele predispun, dar nu dispun”.
Starea aurei, puritatea sa, limpezimea sa, depind de felul în care trăieşte omul. Dacă el se lasă pradă trândăviei interioare, dezordinii, vicilor, aura sa începe să se asemene cu o mlaştină care emană tot felul de miasme vătămătoare pe care alţii le simt. Chiar dacă nu văd nimic – mai puţin clarvăzătorii – e dificil de văzut aura oamenilor, ei simt o atmosferă apăsătoare, obscură,ca în apropierea unei mlaştini. În timp ce un Iniţiat, un Maestru, care timp de secole, milenii a muncit să dezvolte în el dragostea, înţelepciunea, puritatea, dezinteresul, posedă o aură imensă, în care creaturile vin să se scalde şi unde se simt hrănite, liniştite, reînprospătate,antrenate într-o direcţie divină. De aceea, discipolii pot primi multe binecuvântări din partea aurei Maestrului, dar cu condiţia să fie conştienţi, pentru că dacă nu sunt conştienţi, orice ar face Maestrul lor, ei rămân închişi influenţei lui.
O aură pură aduce, mai întâi, ameliorări în voi înşivă, dar ea transformă, de asemenea, şi ambianţa din jurul vostru, de aceea unii încep să vă iubească: fără a şti pentru ce, ei se simt bine în apropierea voastră. În realitate, ei simt prezenţa fiinţelor luminoase pe care aura voastră le atrage. Entităţile celeste iubesc culorile pure, şi când zăresc o fiinţă înconjurată de această lumină şi aceste culori, ele fug spre ea, aşa cum entităţile tenebroase merg după oamenii vicioşi şi răi şi îi fac respingători pentru anturajul lor. Dar oamenii sunt atât de inconştienţi, nu ştiu nici de ce, nici cum atrag lucrurile bune sau rele.

PLEXUL SOLAR
Sistemul nervos simpatic e compus din centrii care se etajază de la creier până la baza măduvei spinării şi dintr-o parte periferică, constituită dintr-un ansamblu de nervi şi ganglioni uniţi între ei printr-o reţea de fibre nervoase numit plexuri. Plexul solar, situat la nivelul stomacului,este unul dintre ele.
Ganglionii sistemului simpatic se repartizează astfel:


- 3 perechi de ganglioni intracranieni amplasaţi pe traseul nervului trigemen.
- 3 perechi de ganglioni cervicali în relaţie cu inima.
- 12 perechi de ganglioni dorsali în relaţie cu plămânii şi plexul solar
- 4 perechi de ganglioni lombari în relaţie cu plexul solar şi, prin plexul solar, cu stomacul,intestinul subţire, ficatul, pancreasul, rinichii.
- 4 perechi de ganglioni sacrali în relaţie cu rectul, organele genitale şi vezica.
Aceştia fac în total 26 de perechi. Acest număr, 26, nu este un număr oarecare. Un kabalist vă va spune că este numărul celor 4 litere ale numelui lui Dumnezeu: E extraordinar să constatăm că numele lui Dumnezeu e construit după aceleaşi legi ce conduc structura sistemului simpatic! Cele două grupe de 3 perechi de ganglioni intracranieni şi cervicali sunt în legătură cu lumea divină, ei corespund părţii psihologice ale naturii. Cei 12 perechi de ganglioni dorsali sunt în legătură cu lumea spirituală; ei corespund părţii fiziologice ale naturii. Cele două grupe de 4 perechi de ganglioni lombari şi sacrali sunt în legătură cu lumea fizică; ei corespund părţii anatomice ale naturii.
Să studiem fiecare dintre aceste grupe mai în detaliu;2 ori 3 perechi de ganglioni intracranieni: 3 este numărul Divinităţii. Este numărul Kabbalei,pentru că Kabbala ne relevă factorii, principiile care acţionează în univers. Kabbala răspunde la întrebarea “cine”: cine a creat? cine acţionează? 12 perechi de ganglioni dorsali: 12 este numărul Naturii condusă de aştri; este numărul astrologiei (cele 12 constelaţii zodiacale), care studiază influenţele corpurilor celeste, funcţiile organelor corpului cosmic. Astrologia este în legătură cu circulaţia şi respiraţia. Punctul vernal, de exemplu, retrogradează un grad la fiecare 72 de ani; ori, 72 este de asemenea numărul bătăilor inimii pe minut. Pentru respiraţie,norma este de 18 mişcări pe minut, şi 18 este un sfert din 72. Astrologia răspunde la întrebarea “când”? 2 ori 4 perechi de ganglioni lombari şi sacrali: 4 este numărul alchimiei,pentru că reprezintă cele 4 stări ale materiei: pământ, apă, aer şi foc.
Alchimia răspunde la întrebarea “ce”? Cele 26 de perechi de ganglioni ale sistemului simpatic sunt deci divizaţi în 5 grupe. Aceste 5 grupe de ganglioni sunt legate de 5 virtuţi reprezentate de pentagramă: puritate, dreptate, dragoste, înţelepciune şi adevăr.
- Puritatea este legată de cele 4 perechi de ganglioni sacrali ce constitue baza lanţului de ganglioni, pentru că puritatea este baza, fundamentul.
- Justiţia corespunde celor 4 perechi de ganglioni lombari (situaţi în regiunea rinichilor, la care e legată Balanţa , simbolul echilibrului), în relaţie cu toate organele nutriţiei: stomac,ficat, intestin, etc… Din cauză că omul nu se ştie hrăni cum trebuie, echilibrul este rupt,platanele balanţei sunt dereglate şi necazurile ce urmează revelează că justiţia trebuie să intervină pentru a restabili ordinea.
- Dragostea este legată de cele 12 perechi de ganglioni dorsali. Dragostea este o forţă care ne dilată (şi această dilatare se regăseşte în mişcările respiraţiei), care ne leagă de toate fiinţele,de tot universul, rezumat de cele 12 constelaţii ale zodiacului.
- Înţelepciunea este legată de cele 3 perechi de ganglioni cervicali care prin intermediul nervilor cardiaci sunt în relaţie cu inima, pentru că adevărata înţelepciune vine din inimă.
- Adevărul este legat celor 3 perechi de ganglioni intracranieni, pentru că adevărul este în vârf, este scopul de atins, este deasupra tuturor.
Adevărul, înţelepciunea, dragostea, dreptatea şi puritatea ne pot pune în contact cu toate forţele armonioase din univers de la care primim binecuvântări. Fiecare virtute ameliorează funcţionarea ganglionilor şi organelor de care e legată, în acelaşi fel în care fiecare greşeală împotriva acestor virtuţi deranjază funcţionarea lor.
Există o legătură între stările psihice şi stările fizice. Tristeţea, de exemplu, acţionează asupra căilor simpatice, care, având un rol vasoconstrictor, începe să contracte sistemul arterial.Această contracţie produsă de tristeţe, împiedică deci circulaţia sângelui, şi, prin urmare, de asemenea, şi digestia, respiraţia, etc… Ne simţim, deci, comprimaţi, sărăciţi, abandonaţi. Nu e chiar aşa, dar e o impresie ce rămâne. Pentru a pune în acţiune, în sens invers, nervii care dilată, trebuie să apelăm la bucurie, dragoste, şi, în fiecare dimineaţă, la trezire, în loc să ne gândim:
“Nu mai am bani, iubita mea mă înşeală, n-am primit scrisorile pe care le aşteptam…”trebuie, din contră, să ne străduim să avem o gândire pozitivă. În fiecare dimineaţă, trezinduse,un adevărat discipol gândeşte aşa: “Domnule Dumnezeu, Creatorul nostru, Îţi mulţumesc că m-am trezit în viaţă, sănătos, putând să respir, să merg, să cânt, să privesc, să aud… pentru că acestea sunt comori inestimabile.” Trebuie să ne sculăm bucuroşi, mulţumind Domnului.Dacă oamenii îmbătrânesc atât de repede, este din cauză că nu ştiu cum să cheme în fiecare zi bucuria.
Ceea ce perturbă mai mult plexul solar sunt manifestările dezordonate ale corpului astral:frica, furia, gelozia, dragostea pasională. Şi cum plexul solar e un rezervor de forţe,consecinţaacestor dizarmonii e o demagnetizare totală. Când simţiţi un frison sau un şoc,imediat veţi fi golit de forţe, picioarele nu vă mai susţin, mâinile vă tremură, capul vă este vid.
Aceasta semnifică că plexul vostru solar şi-a epuizat forţele sale.Plexul solar poate să se golească, dar poate să se şi umple, este chiar ceea ce discipolul trebuie să înveţe: cum să-şi umple plexul solar. Vă voi da câteva metode. Fiecare arbore e un rezervor de forţe născute din soare şi pământ, şi putem sorbi aceste forţe. Alegeţi un arbore mare,aşezaţi-vă cu spatele la el puneţi mâna stângă la spate, cu palma pe trunchiul arborelui; în acelaşi timp puneţi palma mâinii dreapte pe plexul solar. Concentraţi-vă asupra arborelui cerându-i să vă dea o parte din energiile sale: le veţi primi prin palma stângă şi le veţi ceda prin palma dreaptă în plexul vostru solar. E un fel de transfuzie de energie.Când trăiţi un sentiment, când simţiţi în voi teama, îngrijorarea, dragostea, nu le simţiţi în creier, nici în inima fizică, ci în plexul solar. Deci, plasând inima în plexul solar, Iniţiaţii arătau că ei cunoşteau mult mai bine adevărata anatomie şi fiziologie umană decât biologii care nu văd decât ce e fizic şi material. Ei suprimă adevărata realitate a fiinţei umane, în timp ce Iniţiaţii sunt interesaţi mai întâi de această parte invizibilă şi subtilă. Aceştia din urmă posedau o ştiinţă prodigioasă, dar ţineau multe lucruri ascunse, pentru că revelarea lor ar fi fost periculoasă; atunci nu spuneau numai unele lucruri şi toţi ceilalţi trebuiau să le descopere pe celelalte.

CENTRUL HARA
Veţi fi, poate, miraţi să vedeţi în India că anumiţi sadu, anumiţi yoghini au regiunea pântecului foarte dezvoltată, cu toată că nu mănâncă aproape de loc!… Şi majoritatea statuilor îl reprezintă pe Budha şi alţi înţelepţi cu un pântec proeminent. De ce? Pentru că, la Iniţiaţi,un pântec foarte dezvoltat dezvăluie puterea, forţa, rezervele spirituale acumulate graţie exerciţilor de respiraţie. Pentru că exerciţiile de respiraţie prelungite duc la dezvoltarea acestei părţi a corpului unde se adună elemente care permit vindecarea, dezagregarea a tot ce e nociv.Pântecul poate fi rezultatul materialismului omului sau spiritualităţii sale. Dacă faţa sa arată că el nu se gândeşte decât la a mânca, a bea şi a dormi, evident, opulenţa sa reprezintă ceva
rău: el este o fiinţă grosieră, materialistă, senzuală. Dar dacă el are calităţi ca puritatea,clarviziunea,inteligenţa, pântecul său demonstrează că el are rezerve şi că poate transforma aceste rezerve vindecându-i pe alţii şi făcând multe lucruri pe care cei plăpânzi, slabi nu ar putea să le facă, pentru că nu au aceste resurse. Priviţi, de altfel, japonezii. Unii au un pântec enorm, dar în acelaşi timp, o mare supleţe, forţă şi inteligenţă. Aceasta, deoarece ei lucrează să-şi dezvolte ceea ce ei numesc centrul Hara. Aceste centru e situat la 4 centimetri sub buric.Hara înseamnă “pântec” în japoneză, şi de aici vine expresia “a-şi face hara-kiri”, adică a se sinucide deschizându-şi pântecul. Pentru înţelepţii japonezi, centrul Hara este centrul vieţii, al echilibrului, centrul universal. Şi când omul se concentrează pe el şi ajunge să-l dezvolte,devine neobosit, invincibil. Toţi acei care lucrează asupra centrului Hara se disting în viaţă printr-un echilibru extraordinar.
Cele trei divinităţi mai importante ale panteonului hindus sunt Brahma, Vishnu şi Shiva, şi se spune în Cărţile sacre că Brahma e situat în pântec, Vishnu în regiunea inimii şi a plămânilor,şi Shiva în creier. De ce tocmai Brahma, creatorul, e situat în pântec? Dacă pântecul este o regiune cu adevărat de dispreţuit, şi creierul, din contră, aşa de nobilă, Brahma ar fi trebuit plasat în creier. Ei nu, în creier e plasat Shiva, care e identificat cu distrugerea. Da, Brahma este creatorul, Vishnu, reparatorul, conservatorul, cel care susţine,menţine,hrăneşte, în timp ce Shiva este distrugătorul. Şi dacă Shiva corespunde tocmai creierului, aceasta e deoarece creierul, mentalul inferior, divizează, disecă, dezagregă, este distrugătorul realităţii. El este cel care îi desparte pe oamenii şi îi induce în eroare.

FORTA KUNDALINI
Forţa Kundalini doarme la baza măduvei spinării, ea este mama care a creat universul, “cea mai puternică dintre forţe” cum o numea Hermes Trismegistul. O dată trezită, ea se poate dirija în sus, sau în jos. Dacă ea se dirijează în sus, fiinţa va beneficia de o mare dezvoltare spirituală, dar dacă ea se dirijează în jos, aceasta poate să antreneze rezultate foarte supărătoare. Acel care, fără a fi pur şi stăpân pe el, trezeşte forţa Kundalini, devine pradă unei pasiuni sexuale dezlănţuite, care-l antrenează cu o viteză vertiginoasă spre abis, şi unei ambiţii nemăsurate care îl face să se opună lumii întregi. De aceea este de sfătuit discipolii să nu fie tentaţi să trezească forţa Kundalini înainte de a fi lucrat asupra purităţii şi smereniei. Pentru că această forţă, cea mai puternică dintre toate, poate la fel de bine să distrugă decât să creeze. În realitate, Kundalini poate fi trezită la mai multe nivele: putem să o trezim de şapte ori pentru că ea doarme şapte somnuri, ea e ascunsă sub şapte învelişuri ale materiei.
Urcarea forţei Kundalini se face prin canalul Sushuma situat în interiorul măduvei spinării. De o parte şi de alta a canalului Sushuma, cele două canale Ida (polarizat negativ şi legat la Lună) şi Pingala (polarizat pozitiv şi legat de soare) se ridică într-o mişcare de spirale întretăiate.Curentul Ida ajunge la nara stângă şi curentul Pingala la nara dreaptă. De aceea, exerciţiile de respiraţie sunt considerate ca cele mai eficiente pentru a provoca trezirea forţei Kundalini.
Pentru că, astupând nara dreaptă, aspiraţi aer prin nara stângă, produceţi astfel un curent care trece prin canalul Ida. Acest curent traversează şi centrul unde doarme Kundalini, centrul Muladhara, şi produce vibraţii uşoare care tind să o trezească un pic. Astupând nara stângă,aspiraţi aer prin nara dreaptă, curentul va trece prin canalul Pingala, şi el, de asemenea, va da câteva impulsuri forţei Kundalini. Şi aşa mai departe…
Deci, practicând în fiecare dimineaţă exerciţiile noastre de respiraţie, puteţi, încet, să treziţi forţa Kundalini. Dar nu trebuie prelungite aceste exerciţii.
Înţelepţii Indiei spun că înainte de trezirea şarpelui Kundalini yoghinul trebuie să-şi elibereze canalul central, Sushuma. Printr-o viaţă pură, prin exerciţii potrivite, el curăţă acest canal.
Această curăţire e necesară pentru că, odată cu trezirea şarpelui Kundalini, el începe să activeze întreaga viaţă psihică a omului; este un foc aşa de intens, care arde tot. De aceea drumul său trebuie să fie eliberat de toate impurităţile şi obstacolele, pentru ca el să poată trece rapid, fără stricăciuni pentru om şi să atingă centrul coronal, chakra Sahasrara.

 

CHAKRELE
De unde vine obiceiul de a reprezenta îngerii cu aripi?… Ajunge să vedem o pictură sau o sculptură care prezintă o fiinţă înaripată pentru a şti că este un înger. De ce aceste aripi? Care e sensul lor? Îngerii au cu adevărat aripi? Nu, dar acest fel de a-i reprezenta provine dintr-o ştiinţă foarte veche privind fiinţa umană şi centrii săi subtili. Marii Iniţiaţi ai trecutului ştiau că pe spate, la nivelul umerilor, fiinţa umană posedă doi centri foarte puternici. Aceşti centri situaţi în corpurile eteric şi astral sunt capabili să producă turbioane care permit celui care a ştiut să-i dezvolte a se deplasa în spaţiu. În tradiţia greacă, zeul Hermes e reprezentat cu aripi,dar la călcâie, pentru că şi călcâiul posedă un centru foarte important care e de asemenea în legătură cu puterea de a se deplasa în spaţiu.
În realitate, aceşti centri subtili sunt într-un mare număr în corpul nostru. De exemplu, în timp ce contemplaţi răsăritul soarelui, absorbiţi lumina sa printr-un centru care e situat deasupra splinei. Soarele ne trimite energia sa care soseşte la noi sub formă de mici sfere luminoase.
Acest centru absoarbe deci lumina solară şi o împarte în şapte culori ca cele ale prismei. Apoi trimite aceste şapte raze în organism, repartizându-le astfel: roşul şi oranjul spre organele sexuale, galbenul spre inimă şi plămâni, verdele spre stomac, ficat, intestine, rinichi; albastrul spre gât şi nas; violetul spre cap. Roşul poate reîmprospăta şi sistemul nervos. Unei persoane obosite îi lipseşte roşul şi ea poate să-şi amelioreze starea concentrându-se pe această culoare.Funcţia fiziologică a splinei este, o ştiţi, de a forma globulele roşii ale sângelui. Nu e de mirare, deci, că centrul eteric al vitalităţii e plasat chiar deasupra ei. Pentru a capta particolele de vitalitate care vin de la soare, trebuie ca dimineaţa să vă gândiţi la acest centru pentru a-l activa, a-l face mai receptiv, şi a absorbi astfel mai bine lumina soarelui pentru a ameliora sănătatea şi vigoarea voastră.
Chakrele (în sanscrită înseamnă “roată”) sau lotuşi, sunt, de jos in sus:
- la baza coloanei vertebrale: Muladhara, lotusul cu patru petale.
- deasupra organelor genitale: Svadhishana, lotusul cu şase petale
- în regiunea buricului şi al plexului solar: Manipura, lotusul cu zece petale
- în regiunea inimii: Anahata, lotusul cu doisprezece petale
- în partea din faţa gâtului: Vishuda, lotusul cu şaisprezece petale
- între cele două sprâncene: Ajna, cu două petale mari, divizate în 48 de petale fiecare: în total 96 petale
- în creştetul capului: Sahasrara, lotusul cu o mie de petale. În realitate el are 960 petale, iar în mijloc are o corolă de 12 petale, în total are 972 petale. Cele 12 petale din mijloc sunt galben aurii, cele 960 sunt violete, iar cele două corole se învârt în sens invers.
Nu se pot găsi urme ale acestor centri spirituali în corpul fizic, pentru că ei sunt situaţi în corpul eteric. Organele corpului nostru sunt subordonate influenţei lor.
Aceşti centri subtili sunt inactivi la aproape toţi oamenii. Pentru a-i stimula, un yoghin trebuie să-şi trezească forţa Kundalini care doarme la baza coloanei vertebrale, şi să o facă să urce străbătând chakrele unde ea declanşează şi eliberează puterile pe care le conţin. Forţa Kundalini e reprezentată ca un şarpe înfăşurat de trei ori în jurul său în interiorul unei figuri triunghiulare, în centrul ceakrei Muladhara. Când se trezeşte, e ca o flamă, un foc care începe să urce în spirală în lungul coloanei vertebrale, şi în urcare ea întâlneşte şi stimulează celelalte chakre. Cu limba sa, spune tradiţia, şarpele Kundalini acţionează asupra fiecărei chakre pentru a suda şi a lega diferite elemente care îi permit să se învârtă. O chakră e un sistem foarte delicat cu un angrenaj de o extremă fineţe şi numai şarpele Kundalini poate regla aceste roţi şi a le pune în funcţiune. În momentul când chakra începe să se rotească, se manifestă facultăţile şi puterile care sunt legate de ea.
Chakrele se deosebesc unele de altele prin culoarea lor, numărul de petale, adică numărul şi intensitatea vibraţilor lor, divinităţile care locuiesc în ele, şi mai ales prin virtuţile şi puterile pe care trezirea lor le conferă omului: Muladhara îi dă energie vitală; Svadhishana îi dă forţa creatoare; Manipura îi dă conştiinţa colectivă; Anahata îi dă iubirea universală; Vishuda îi dă înţelepciune; Ajna îi dă clarviziune; Sahasrara îi dă atotputernicia şi libertatea. Se spune că o divinitate sau Shakti locuieşte în fiecare chakră. Numele lor,începând de jos, sunt: Dakini,Shakti, Rakini Shakti, Lakini Shakti, Kakini Shakti, Shakini Shakti şi Hakini Shakti. Ajunsă la sfârşitul călătoriei sale, forţa Kundalini atinge Shiva, principiul masculin. Reunirea celor două principii masculin şi feminin, capul şi coada şarpelui, se face într-o lumină orbitoare.Din acel moment, yoghinul, ajuns pe culme, e liber de orice constrângere.
Hinduşii dau chakrelor o reprezentare foarte detaliată. Ar dura prea mult să ne oprim asupra fiecăreia, şi mă voi opri numai asupra Chakrei inimii: Anahata. E foarte important pentru dezvoltarea voastră spirituală să purtaţi în inimă imaginea acestei chakre, care este centrul  iubirii universale, pentru că acesta reprezintă această dragoste dezinteresată, atât de vastă, care trezeşte în voi inteligenţa adevărată, intuiţia. Cât despre cele trei chakre ale capului, Iniţiatul le dezvoltă în ultima fază a evoluţiei sale, când totul în el este gata, şi toată fiinţa sa e dezvoltată armonios. Dacă vreţi o imagine pentru a înţelege mai bine aceste trei chakre, putem spune că ele seamnă cu acele aparate pe care le utilizează submarinele: un periscop, un ochi care vede deasupra apei; un radar, care informează despre prezenţa altor vapoare din jur; şi un radio, graţie căruia se pot capta şi emite mesaje, apeluri… Ei bine, fiinţa umană e dotată cu aceleaşi aparate, cu aceleaşi antene.
Putem compara chakra Ajna cu un ochi, cu o bulă de cristal, cu o oglindă magică. Ea are o virtute pasivă, feminină: pe această oglindă se reflectă toate evenimentele universului. Graţie ei, puteţi vedea totul, dar nu puteţi acţiona cum vreţi, nu vi se dă posibilitatea. Ea vă dă viziunea, primiţi imagini, dar nu puteţi schimba cursul evenimentelor sau forţelor. Pentru aceasta, trebuiesă ajungeţi la ultima chakră, Sahasrara, care este emisivă, dinamică,masculină, şi care vă dă puterea de a acţiona. Când forţa Kundalini atinge chakra Ajna,Iniţiatul are viziunea clară asupra lucrurilor, dar nu e atotputernic: rămâne încă vulnerabil,expus forţelor contrare, pendulând între bine şi rău. Iată de ce ea trebuie să meargă până sus la Sahasrara.
Când intrăm în templele hinduse, găsim aproape peste tot simbolul lingamului. Lingamul nu e altceva decât o piatră orizontală pe care se ridică o piatră verticală. Piatra orizontală reprezintă principiul feminin, în timp ce piatra ridicată vertical reprezintă principiul masculin. Toţi adepţii, bărbaţi, femei, băieţi, fete se roagă şi se înclină cu veneraţie în faţa acestui simbol pe care îl ornează cu ghirlande de flori, pentru că e reprezentarea generării, a fertilităţi oamenilor şi a zeilor. Lingamul e un simbol de o mare profunzime. El arată că principiile masculin şi feminin nu trebuie să fie separate ci unite. Ori, la oameni, ele sunt separate. Bărbaţii, femeile nu ştiu să găsească celălalt principiu în ei înşişi, de aceea îl caută în exterior şi se frământă pentru că nu îl găsesc, sau dacă îl găsesc, nu le aduce plenitudinea. Bărbaţii şi femeile nu pot găsi plenitudinea căutând în exterior, ci unind cele două principii în ei înşişi, fiind femeie şi bărbat în acelaşi timp. În acel moment, ei nu mai au nevoie de a se uni exterior cu o fiinţă complementară, sunt compleţi: ei au înţelepciunea, forţa, puterea bărbatului şi au tandreţea,delicateţea, puritatea, sensibilitatea femeii; sunt ei înşişi simbolul lingamului, nu le lipseşte nimic, totul li se supune, pentru că ştiu să fie în acelaşi timp emisivi şi receptivi.
Regăsim această polaritate, masculin şi feminin, în chakrele Ajna şi Sahasrara. Piatra orizontală, principiul feminin, este chakra Ajna, chakra care recepţionează, captează, care reflectă. Iar cealaltă, piatra verticală, e principiul masculin, e chakra activă, dinamică, cea care creează, proiectează: Sahasrara. Şi când Iniţiatul ajunge să unească Ajna şi Sahasrara, devine perfect, atotputernic, e ca şi Shiva, posedă lingamul viu.

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV -