duminică, 1 martie 2015

TEHNICA DE RELAXARE IN VIBRATIE CEREBRALA ALFA


Tehnica "charging" este o alternativa rapida de revigorare si incarcare energetica (de unde si numele). Realizata corect, meditatia poate furniza organismului in 30 de minute, echivalentul energetic a aproximativ 6 ore de somn. 
Vă puteţi revitaliza corpul prin diverse metode. Cea mai obişnuită constă în a vă odihni pur şi simplu. Odihna relaxează muşchii prin detensionare. Cînd se relaxează muşchii, se întîmplă o serie de lucruri. Corpul adoptă o poziţie de încordare minimă. Ochii se închid şi adeseori un suspin elimină bioxidul de carbon din plămîni, înlocuindu-l cu oxigen proaspăt. Creierul coboară la frecvenţa undelor cerebrale alfa (situată undeva între 7 şi 14 cicluri pe secundă) iar organismul începe imediat să-şi refacă energia. Ştim de obicei că luăm energie din hrana solidă şi lichidă. Cei mai mulţi oameni nu înţeleg că o mare parte din energia noastră este adusă în organism prin respiraţie. Oamenii pot trăi luni de zile fără mîncare şi zile întregi fără apă. Cît putem trăi fără aer? Cel mai puţin cunoscută este energia obţinută prin odihnă, mai ales prin somn. În timpul somnului, mintea începe să-şi schimbe ritmul de la frecvenţa beta la frecvenţele alfa, theta, delta şi apoi se parcurge ciclul invers, prin theta la alfa. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele. V-aţi întrebat de ce doar aţipind un pic "vă încărcaţi bateriile"? Vă dispare oboseala, vă dezmorţiţi iar durerea vi se alină. Vă simţiţi mai bine. De ce se întîmplă aşa? Şi cum? Ştim cu toţii că organismul preia o formă de energie şi o transformă în alta. Corpul este un transformator de energie. El ia hrană şi oxigen şi le transformă în bioenergie, energia folosită de celule. Ia energia pămîntului şi o transformă în aceeaşi forţă a vieţii care hrăneşte celulele. 
                      Tehnica meditatiei 


   
Fiecare se aseaza intr-o pozitie care sa-i permita relaxarea totala a corpului. Este esential ca pe parcursul meditatiei sa incercam sa nu ne miscam corpul. Acest act de vointa va conduce negresit la tot felul de senzatii care sa ne impiedice de la a ne atinge acest scop (ne mananca pielea si vrem sa ne scarpinam, nu ne gasim locul etc). Nu exista o pozitie ideala, dar este de preferat pozitia la orizontala sau pe un scaun/fotoliu relaxant si comod. Pozitia aleasa trebuie sa nu genereze inconfort, amorteli sau dureri. Odata aleasa pozitia, corpul incepe sa se relaxeze urmand curba normala de scadere a frecventei de functionare a creierului. Daca nu ne miscam corpul si continuam sa fim treji va aparea la un moment dat senzatia de imponderabilitate. Este ca si cum nu iti mai simti corpul. Bineinteles ca este de ajuns o simpla actionare a oricarui muschi pentru a realiza ca de fapt esti in control, dar nu acesta e scopul. De multe ori senzatia de incorporabilitate este corelata cu o serie de senzatii ca de "mici caderi in gol" – similare cu ratarea unei trepte la coborarea unei scari. Aceste serii de "caderi" anunta instalarea treptata a unor noi si mai profunde stari. Frecventa scade si creierul se indreapta catre starea theta-delta. Cheia acestei meditatii este controlul asupra motilitatii corpului combinat cu mentinerea starii de trezie.
Aceste 2 elemente conduc la mentinerea frecventei alfa, stare in care corpul se incarca rapid din punct de vedere energetic. Aceasta frecventa este asociata cu eliberarea de neurotransmitatori (serotonina, melatonina, etc.) esentiali in procesul de reechilibrare al corpului si al creierului. Cu timpul corpul invata sa ajunga la starea de relaxare intr-un timp foarte scurt, ceea ce declanseaza emisia in frecventa alfa.10 minute de mentinere a corpului in parametri starii alfa urmate de 20 minute de somn theta/delta (sau chiar mentinerea timp de 30 de minute in alfa), si suntem ca noi. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele.

Starea beta: este starea normala in care ne desfasuram activitatea de zi cu zi - creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 50-15 cicli/sec. Starea alfa: stare intermediara a creierului de trecere catre frecventa in care se realizeaza somnul. Frecventa creierul este mai joasa dar mai inalta in amplitudine. Acesta emite semnale cu frecvente cuprinse intre 14-8 cicli/sec. Pentru a identifica aceasta frecventa este nevoie sa va aduceti aminte de starea precedenta somnului, sau in momentul in care dimineata ne trezim si baleiem intre somn si realitate. Aceasta este starea in care corpul se incarca din punct de vedere energetic. Este insa o frecventa greu de controlat si de cele mai multe ori creierul trece repede ori spre theta-delta, ori spre beta. Poarta Psi – exista presupuneri conform carora pragul de 10 cicli/sec reprezinta poarta de trecere catre perceptiile alterate. Cu alte cuvinte, aici este pragul unde daca ramai treaz dai de gaura iepurelui ce te duce in "Tara minunilor". Dar de obicei adormim si urmeaza urmatorul prag. Starea theta – este frecventa in care se declanseaza mecanismele de relalaxare profunda, corpul este odihnit si somnul cu vise apare, fie ca el este constient sau nu. Creierele celor care viseaza cu ochii deschisi sau se afla in stari de meditatie profunda, emit frecvente cuprinse in aceasta zona. Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 8-4 cicli/sec. Starea delta – somnul cu vise – sau REM sleep (rapid eye movement). Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 4-2 cicli/sec. Starea gama– Somnul profund, fara vise. Creierului emite semnale cu frecvente sub 2 cicli/sec. Exista experiente efectuate de institutul Monroe de fizica din USA, care a monitorizat activitatea cerebrala a unor subiecti ce relatau experiente de perceptie alterata, creierele acestora emitand unde cu frecvente sub 2 cicli/sec. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...