sâmbătă, 7 februarie 2015

Caseta dezvoltarii personale


Se poate de asemenea folosi repertoriul ca metodă separată de întreg, şi aceasta în modul următor: alegeţi o muzică preferată, odihnitoare, relaxantă şi liniştitoare. Pe acest fond muzical, înregistraţi pe o casetă audio gândurile din repertoriu. Este important să vorbiţi calm, încet, cu o voce puţin monocordă. Se impune să punctaţi cu un moment de tăcere fiecare sfârşit de frază, un respiro echivalent cu timpul necesar pentru a pronunţa în minte această frază de două ori. Astfel, mesajul este mai bine perceput şi înregistrat de inconştient. Vă recomand să înregistraţi fiecare gând din repertoriu la primele trei persoane ale indicativului:

-          „Eu, cutare, sunt un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).
-          „Tu, cutare, eşti un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).
-          Cutare este un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).

Urmăriţi, dacă este posibil  să folosiţi muzică barocă drept fundal. Aceasta încetineşte considerabil  ritmul undelor cerebrale favorizând asimilarea sugestiilor (a se vedea şi cartea „Tehnica învăţării rapide” – Ed. Amaltea).
Este de dorit să reglaţi volumul aşa fel încât cuvintele să fie mai puţin puternice decât muzica. Inconştientul vostru percepe mult mai bine sunetele decât conştientul. Dacă trebuie să ciuliţi urechile pentru a auzi frazele, inconştientul dimpotrivă, le percepe cât se poate de clar. De altfel muzica, inconştientul şi intuiţia sunt în principal de competenţa părţii drepte a creierului (în timp ce partea stângă guvernează mai ales funcţiile raţionale); asocierea unei muzici blânde cu gândurile abia murmurate permite o mai bună asimilare a acestora de câtre inconştient. Nu este mai uşor să memorezi cuvintele unui cântec decât un text fără suport muzical?
Ascultaţi frecvent această casetă, în maşină, acasă, citind, scriind, ocupându-vă de menaj, gătind etc. Este extrem de benefic s-o ascultaţi în timp ce adormiţi sau după ce vă treziţi. Astfel, pe nesimţite şi fără nici un efort, mintea vi se va acomoda şi va începe să accepte schemele mentale care au un efect binefăcător asupra voastră.
Puteţi chiar să amplificaţi efectul acestei casete, recopiind odată pe săptămână repertoriul. Veţi putea constata astfel diminuarea progresivă a opoziţiei voastre faţă de starea de fericire şi faţă de acele gânduri care sunt fecunde pentru voi. În viaţa cotidiană veţi constata o schimbare, o stare mai bună a sănătăţii şi o predispoziţie spre fericire.

Un alt mod de a utiliza repertoriul constă în a-l recopia zilnic, dimineaţa şi seara, cu sau fără comentarii.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...