miercuri, 4 februarie 2015

Neurogimnastica



Ne aflam la inceputul erei informaticii. John face parte dintre acei profesori universitari americani care au sansa de a putea lucra pe primele calculatoare din anii 50. Ca om de stiinta tipic pentru acele vremuri, Lilly este frapat de o analogie:mintea noastra pare a functiona ca un urias calculator. 
El o numeste biocomputer uman(human biocomputer).Totul se petrece ca si cum lumile noastre "interioare '' ar fi programate,partial din exterior (prin programe genetice sociale,familiale etc.) dar si partial autoprogramabile cu ajutorul altor programe, pe care eul nostru constient le poate crea si modifica la vointa.

Lilly descopera ca programele create "din interior" de catre subiectul inzestrat cu vointa sunt nelimitate. El numeste partea "reprogramatoare" a fiintei noastre, eu-l nostru autonom (care poate deveni constient si voluntar in urma practicii introspectiei), autometa-programator.
Totul este "spune el, sa stim sa discernem, apoi sa controlam ,,metaprogramele negative", adica acele programe generatoare de noi programe care din exteriorul sau din interiorul fiintei noastre ne hipnotizeaza si ne impiedica sa evoluam, adeseori din frageda copilarie.

Prima mare lectie a autoexplorarii launtrice este descoperirea faptului ca universul launtric este lipsit de restrictii, este infinit. Astfel, orizontul "metaprogramului" asupra carui aspect sa imi indrept atentia poate si trebuie sa sa fie vast si deschis oricarei posibilitati. 

El nu cunoaste limitele pe care noi ne simtim, de regula datori sa le impunem si poate ca aceasta convingere este ea insasi un program, a carui maleabilitate nu poate fi verificata decat prin experienta.Aceasta ultima idee va deveni incetul cu incetul cheia de bolta a intregii activitati de cercetare a lui Lily, in urmatoarea formulare:
,,In domeniul constiintei, ceea ce credem a fi adevarat este sau devine astfel,in interiorul unor limite pe care trebuie sa le gasim prin experienta si experimentare. Aceste limite sunt ele insele niste convingeri care trebuie depasite. In domeniul constiintei nu exista limite. "
,,A trebuit sa fac multe experiente pe mine insumi pentru a-mi verifica teoria(si multe le-am realizat cu substante cu ajutorul substantelor psihidelice), pentru a o modifica, integrand-o in propriul meu bio-calculator.Viata mea s-a schimbat rapid si radical.Noi spatii s-au deschis,noi intelesuri si-au facut aparitia. 


"John a trait o experienta NDE(near death experience,sau experienta a mortii iminente).In pragul mortii,el a avut un contact fulgerator cu ceea ce a numit ,,Realitatea Ultima" .Acest contact a fost pentru el un moment iluminatoriu. L-a descris printr-o senzatie a cufundarii intr-un soare alcatuit din iubire si constiinta" 

La inceputul experientei,a plutit indelung intr-un vid nesfarsit,de o obscuritate totala - o zona pe care o cunostea foarte bine si pe care o botezase anterior,,Punctul Zero Absolut". A simtit ceva uluitor. In fata ochilor sai,nu exista peisaj, ci numai lumina - o lumina aurie extraordinara, ,,iradiind o nesfarsita iubire". Nu isi mai simtea trupul si avea senzatia ca fiinta sa era redusa la un singur punct.

Intreaga sa constiinta parea totusi a fi prezenta in acel punct, impreuna cu intreaga sa memorie si cu senzatiile senzoriale. A simtit ca cineva se apropie de el, venind parca de la marginea orizontului. 

A reusit sa distinga doua ,,focare de constiinta" doua entitati care degajau o caldura cum nu mai simtise niciodata in viata lui. Avea sentimentul ca eu-l sau se topea literalmente in aceasta caldura, pentru ca fiinta sa sa se contopeasca cu vacuitatea absoluta. Aceasta a fost intalnirea cu ghizii sai spirituali,dupa cum i-a numit el insusi. 

Sfaturile date de ei l-au condus la o mai profunda intelegere. Ulterior acestei intalniri cu ghizi sai, noul sau domeniu de predilectie a fost inducerea starilor modificate de constiinta prin alte mijloace decat folosirea substantelor psihidelice, care nu ofereau realizari permanente.


Lunga sa activitate de cercetare a delfinilor l-a determinat sa faca o analogie; daca asculti acelasi cuvant de mii si mii de ori,urechea si creierul incep brusc sa auda alte cuvinte, cuvinte ,,alternative" care sunt asociate aceluiasi efect.Ori de cate ori cineva semnala,cu voce tare,un nou cuvant alternativ pe care il auzise in cadrul experimentului,John avea impresia ca spatiul sau interior se schimba,ca starea de constiinta se modifica,iar efectul dorit este obtinut. 

Lilly a cercetat minutios aceasta problema a cuvintelor,,alternative". Supusi unor astfel de experiente, subiectii sai intrau in stari de transa, se decorporalizeaza si relateaza fantastice calatorii interioare. Fascinatia acestor stari modificate de constiinta ce apar prin metoda cuvintelor,,alternative" l-a calauzit pe Lilly catre intalnirea cu un maestru sufit ce i-a predat anumite tehnici foarte folositoare. 

Una dintre acestea este o forma aparte de meditatie, prin care ne putem debarasa de anumite obisnuinte negative exterioare sau subconstiente. 

Maestrul se numeste Oscar Ichazo, iar una dintre tehnicile predate de el o vom relata si noi aici. 


In urechi plasati-va ideea de substanta (de pilda ideea pe care o aveti despre propria voastra substanta, daca doriti sa meditati asupra propriei voastre fiinte);
in ochi, plasati ideea formei voastre;
in nas, plasati-va posibilitatile (ideea tuturor alternativelor voastre posibile);
in gura,plasati-va trebuintele;
in piept plasati-va impulsurile (energiile de natura automata);
in stomac,plasati-va procesele de asimilare; 
in pintece, plasati-va procesele de eliminare;
in organele genitale,plasati-va orientarile fundamentale;in brate si in coapse,plasati-va capacitatile;
in genunchi si in coate, plasati-va charisma individuala; 
in antebrate si in gambe plasati-va ideea despre ,,ceea ce are sens";
in talpile picioarelor si in palme,in final,plasati-va obiectivele.

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/neurobright-httpswww.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...