sâmbătă, 11 februarie 2012

Sexercitii

Postat de Cristina in La zi pe Metropotam|03 Octombrie 2007|0 comentarii
Umilul lut din care e facut corpul omenesc se poate percepe ca un recipient care contine energia vitala. Acest recipient are insa, in inteleapta viziune orientala, niste gauri. In... fund si zona adiacenta. Energia sexuala se pierde prin zona genitala.

Cum se poate mentine ea inauntru? Prin exercitii. Sexercitii. Nu se fac la sala, nu exista programe cu antrenori pentru asta, dar e mai simplu decat credeti.

Ca la orice exercitiu care imbunatateste o performanta fizica, se va lucra o grupa de muschi. In acest caz este vorba de muschiul pubococcygeus:


Acest muschi e localizat in zona genital-anala, de la pubis la coccis, iar intarirea lui actioneaza ca o supapa care va mentine energia sexuala inauntru.

Tot din orient vine si solutia: exercitiile de tonifiere a muschiului respectiv se numesc in yoga aswini mudra (gestul calului) (tehnica pe larg aici) sau in varianta tao exercitiul caprioarei (tehnica pe larg aici). Denumirea din yoga este o descriere perfecta a exercitiului. Daca ati vazut vreodata un cal contribuind la imbogatirea solului (in termeni agricoli "balegandu-se"), o sa intelegeti tehnica. Totul sta in miscarile profunde ale... fundului.

Secolul 20 a redescoperit tehnica si a denumit-o "exercitiile Kegel", dupa numele medicului care a facut o intreaga teorie din asta. Exercitiile Kegel se leaga de muschiul sus mentionat si au scopul de a-l intari si de a face posibila contractia lui voluntara. Cu alte cuvinte, sa poti avea o performante sexuale imbunatatite... cand vrea muschiul tau. Pubococcygeus, care este.

Cum se practica? Mai intai trebuie determinat de catre fiecare practicant care este muschiul respectiv. El este cel responsabil pentru inchiderea uretrei si rectului, deci teoretic, daca stiti senzatia de "tinut" inainte de a gasi urgent o toaleta, ati gasit si muschiul. Femeile il pot localiza contractand peretii vaginali. Barbatii trebuie sa se concentreze pe aceeasi zona si sa contracte muschii de pe interiorul coapselor. Daca incepe se se ridice ceva dintre picioare, l-ati gasit. Daca nu, keep reading.

Odata localizat muschiul, incep exercitiile de contractie si relaxare. Inceputul recomandat este de 15-20 de ori la intervale de 1 secunda, de 2-3 ori pe zi. Se avanseaza treptat la 100 de contractii de doua ori pe zi. Dupa ce ajungeti la 100, pastrati numarul, dar prelungiti timpul de strangere la 3 secunde.

Un exercitiu suplimentar pentru barbati este cel de... haltere. Dupa dobandirea unei anume dexteritati in controlarea muschiului care e responsabil cu reflexul cremasteric (al ridicarii si coborarii penisului), se va suplimenta efortul cu o greutate. Recomandat este sa se inceapa cu un prosop ud. Nu ca sa ne jucam cu colegii de vestiar plesnindu-ne cu el, ci ca sa exersam capacitatile basculante ale muschilor care pot face penisul sa se ridice voluntar, chiar daca este ingreunat de un prosop ud asezat pe el.

Avantajele acestei tehnici sunt urmatoarele:
- poate vindeca afectiuni ale prostatei;
- regleaza mecanismul de control al uretrei si rectului;
- poate vindeca incontinenta urinara;
- elimina problemele ejacularii premature;
- imbunatateste performantele sexuale, inclusiv durata si calitatea orgasmului.

Pe langa aceste avantaje privind sanatatea, este un exercitiu care poate fi practicat cu usurinta de oricine, oricand: la birou, in masina la stop, cand vorbiti cu seful, cand va uitati la meci... Ceea ce conteaza foarte mult este perseverenta. In plus, trebuie sa nu ti se para ridicol ca stransul sistematic din fund te poate ajuta sa faci sex mai bine.

EXERCIŢIUL CĂPRIOAREI ÎN VARIANTA SA PENTRU BĂRBAŢI Reîntinerire şi creşterea perioadei de erecţie


Acest exerciţiu îndeplineşte patru obiective importante. Înainte de toate, el întăreşte ţesuturile organele sexuale. În al doilea rând, el are ca efect sublimarea (ascensionarea) energiei prin cei şase centri ele forţă, ceea ce conduce la rafinarea şi aprofundarea stărilor spirituale. Cel de-al treilea beneficiu important ce derivă din practicarea sistematică a Exerciţiului Căprioarei este capacitatea obiectivă de autoanaliză, indic\nd dac[ sunt blocaje energetice.Cel de-al patrulea beneficiu important al Exerciţiului Căprioarei este acela că sporeşte virilitatea şi disponibilitatea sexuală şi permite astfel celor doi iubiţi să prelungească oricât de mult doresc actul sexual.

Tehnica propriu-zisă de realizare a Exerciţiului Căprioarei în cazul bărbaţilor
Exerciţiul poate fi practicat stând în picioare, şezând sau culcat.

PRIMA ETAPĂ
Această etapă are drept scop stimularea manifestării fluidului vital esenţial, OJAS, şi, implicit, producerea sămânţei (spermei).
1. Frecaţi viguros palmele între ele, timp de minim 2-3 minute, până când se încălzesc datorită energizării lor puternice în plan eteric.
2. Cuprindeţi cu mâna dreaptă (făcută căuş) testiculele, fără să apăsaţi prea tare. Important este să simţiţi căldura palmei, expresie a vitalităţii în plan eteric.
3. Plasaţi palma mâinii stângi întinsă, dar relaxată, în zona pubiană, cu două degete mai jos de ombilic.
4. Presând uşor pe piele, numai atât cât să simţiţi foarte clar căldura palmei mâinii stângi, în zona pubiană, executaţi 108 mişcări de rotaţie în sensul acelor de ceasornic.
5. Frecaţi din nou, cu vigoare, palmele, exact ca la punctul 1.
6. Reluaţi etapele de mai sus, dar inversând poziţia palmelor. Acum, în timp ce palma mâinii stângi cuprinde testiculele, cele 108 rotaţii ale palmei mâinii drepte în zona pubiană se vor face în sensul invers acelor de ceasornic. Concentraţi-vă asupra efectelor subtile de profundă energizare a zonei masate şi conştientizaţi cum creşte cantitatea de căldura şi, implicit, energia eterică de natură erotică (de altfel, la fel ca şi în practica yoga, în toate exerciţiile taoiste concentrarea mentală asupra scopului subtil pentru care sunt realizate mişcările fizice este foarte importantă şi are ca efect îmbunătăţirea netă a rezultatelor). Totuşi, tradiţia taoistă recomandă ca în nici un caz să nu vă folosiţi puterea minţii pentru a vă imagina flăcările unui foc izbucnind în zona pubiană. Acest gen de operare poate fi periculos deoarece poate perturba energia subtilă a Apei (APAS TATTVA) care îşi are sediul natural în această parte a fiinţei umane. Lăsaţi procesul să-şi urmeze calea sa firească.

ETAPA A DOUA
1. Contractaţi cât mai puternic posibil muşchii sfincterului anal, aducându-i astfel cât mai în interior; veţi simţi ca şi cum întreaga zonă anală este aspirată în sus.
2. După ce simţiţi că aţi obosit practicând această contracţie, vă opriţi pentru câteva secunde şi vă relaxaţi, detensionând în special muşchii sfincterului anal.
3. Repetaţi apoi contracţiile anale, la fel de puternic. Procesul va dura atâta timp cât nu veţi simţi nici un disconfort. Pe durata acestei etape trebuie să vă concentraţi pentru a simţi senzaţia vibratorie (asemănătoare unui veritabil şoc electric) ascensionând de-a lungul coloanei vertebrale. Senzaţia apare în mod natural şi durează la început numai câteva fracţiuni de secundă. În această etapă nu este cazul să forţăm amplificarea acestui proces prin evocarea unor imagini mentale.
Prin urmare, chiar dacă nu o numesc la fel, înţelepţii taoişti au conştientizat şi e existenţa şi efectele excepţionale ale energiei fundamentale KUNDALINI, în fiinţa umană.

Sfaturi şi recomandări suplimentare
a) La începutul practicii este posibil să constataţi că nu puteţi menţine contracţia puternică a sfincterului anal decât o perioadă foarte scurtă de timp. Insistaţi, reluând cu tenacitate exerciţiul. După câteva săptămâni veţi constata că puteţi prelungi aproape nelimitat această practică excepţional de valoroasă pentru evoluţia spirituală.
b) Pentru a determina efectele Exerciţiului Căprioarei asupra glandei prostate, puteţi realiza următorul test: atunci când urinaţi, urmăriţi să opriţi complet jetul de urină numai prin contracţiile muşchilor anali. Dacă reuşiţi acest lucru, înseamnă că exerciţiul este eficient.
c) Contracţia muşchilor anali masează uşor - prin presiunea pe care o exercită - glanda prostată. Atunci când - în urma practicii Exerciţiului Căprioarei - se declanşează procesul intens de transmutare a potenţialului erotic, este posibil uneori ca prostata să se contracte spontan. Iniţiaţii taoişti afirmă că astfel ea intră în spasme şi, prin aceasta, este experimentat un mic orgasm fără ejaculare, deşi în acel moment fiinţa nu realizează o fuziune amoroasă.
d) Este recomandabil să practicaţi acest exerciţiu zilnic, dimineaţa la trezire şi seara înainte de culcare.
Exerciţiul Căprioarei poate corecta, de asemenea, numeroase tulburări sexuale, inclusiv ejacularea precoce, secreţia insuficientă de hormoni sexuali, infecţii ale testiculelor, visele erotice obsedante (urmate adesea de poluţii nocturne), precum şi impotenţa. În mod particular, el este eficace în tratarea ejaculării precoce şi, de asemenea, în amplificarea controlului asupra potenţialului erotic şi, implicit, în realizarea cu succes a continenţei sexuale, îndeosebi dacă bărbatul îl practică IMEDIAT ÎNAINTE de a face dragoste. Pornind de la practica Exerciţiului Căprioarei, un alt secret iniţiatic al sexualităţii taoiste constă în faptul că, dacă bărbatul îşi relaxează muşchi anali atunci când penetrează în vaginul femeii iubite şi îi contractă atunci când se retrage, activitatea sa erotică va fi mult îmbunătăţită atât în ceea ce priveşte controlul energiei sexuale cât şi în ceea ce priveşte plăcerea trăită. În taoism ejacularea prematură şi chiar pierderea spermei atunci când îţi propui totuşi să controlezi energia sexuală sunt considerate, de regulă, ca fiind probleme de natură psihologică, exprimând o tendinţă exagerată şi limitatoare către plăcerea lipsită de un orizont spiritual. Visele erotice obsesive sunt considerate, de către medicina actuală, ca fiind normale. Din punctul de vedere taoist însă, acestea nu sunt considerate deloc normale, ci indică, la nivel fiziologic, o slăbiciune a glandei prostate!

În timpul actului sexual, tensiunea erotică creată se amplifică pe o perioadă care durează primele circa douăzeci d e minute, după care această energie se resoarbe treptat şi spontan fără nici un efort, prin sublimare, glanda prostată jucând un rol un fundamental în acest proces spiritualizant al fiinţei umane, dar numai dacă această glandă este sănătoasă. Dacă prostata este slăbită, ea nu va putea realiza fenomenul de sublimare, tensiunea erotică se va amplifica din ce în ce mai mult şi apoi, aproape inevitabil se va declanşa ejacularea.
Exerciţiul Căprioarei este atât de eficient încât el anihilează spontan „visele umede", începând chiar din prima noapte după începerea practicii. În ceea priveşte ejacularea precoce, s-a constatat că majoritatea bărbaţilor care se confruntă cu acest fenomen sunt fie persoane tinere şi neexperimentate în ce priveşte fuziunea amoroasă, fie persoane care muncesc prea mult (pană la extenuare), persoane care au un sistem nervos mai slab, etc. Toţi aceştia suferă, aproape fără excepţie, de o debilitare şi sensibilitate extremă, la nivelul prostatei (ca de altfel şi la nivelul întregului sistem nervos) şi, din acest motiv, cel mai mic stimul erotic va declanşa mecanismul de ejaculare, fără a face posibile fenomenele benefice de transmutare a potenţialului erotic şi de sublimare a energiei rezultate în planuri superioare ale fiinţei. În ultimă instanţă funcţionarea corectă a glandei prostate nu poate fi ignorată nici măcar de către o fiinţă care s-a decis să practice abstinenta sexuală, pentru că incapacitatea de a transmuta potenţialul erotic se va resimţi, mai devreme sau mai târziu, prin stări de tensiune şi frustrare ca facere imposibilă o autentică evoluţie spirituală armonioasă şi aducătoare de beatitudine. Prin urmare, este recomandat ca toate persoanele care suferă de ejaculare precoce să desensibilizeze glanda prostată prin practicarea Exerciţiului Căprioarei care întăreşte şi îmbunătăţeşte funcţionarea acestei glande. Este important să reţinem faptul că afecţiunile prostatei pot fi nu doar vindecate, ci mai ales PREVENITE, prin Exerciţiul Căprioarei. De altfel, acesta este util chiar şi în cazul altor afecţiuni, căci, în virtutea proceselor benefice de transmutare pe care le coordonează, el întăreşte la modul general, imunitatea corpului faţă de agenţii patogeni. Spre exemplu, o răceală poate fi vindecată cu uşurinţă prin simpla practicare, timp de o oră a etapei a doua a Exerciţiului Căprioarei.

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...