marți, 10 ianuarie 2012

Ce este Qi?




În chineză, "Qi" se traduce prin "aer respirat", dar din punctul de vedere al Qigong-ului "Qi" reprezintă mult mai mult.
Rezultatele cercetării ştiinţifice au identificat componenta "Qi"-ului extern emis de către maeştrii de Qigong, ca fiind foarte complexă (radiaţie infraroşie de mică frecvenţă, electricitate statică, flux de particule, şi altele).
Din punctul de vedere al acţiunii exercitate, "Qi"-ul extern poate fi considerat ca o informaţie împreună cu suportul ei, acest suport fiind o substanţă materială.
"Qi"-ul în Qigong desemnează nu numai oxigenul inspirat şi bioxidul de carbon expirat, ci mai ales o formă de substanţă materială compusă din energie şi informaţie. În mod tradiţional "Qi"-ul reprezintă energia internă sau energia veritabilă, pentru a o deosebi de aerul inspirat. Această energie este considerată de către medicina tradiţională chineză ca fiind forţa motrice ce întreţine activităţile vitale ale corpului uman.

Energia internă se împarte în două mari categorii, energie ancenstrală şi energie dobândită sau acumulată.

Energia ancestrală

Se împarte la rândul ei în energie esenţială şi energie originală.

Energia esenţială reprezintă energia pe care corpul uman o câştigă la începutul vieţii sale, în timpul formei sale embrionare şi provine de la părinţi, putând fi echivalată cu moştenirea genetică.
Energia originală reprezintă substanţa materială fundamentală şi puterea de activitate cu care organismul uman îşi menţine funcţiile vitale. Ea se formează tot în perioada embrionară, acumulându-se în rinichi şi întreţinând o relaţie foarte apropiată cu punctul de acupunctură (sau presopunctură) Ming Men (Poarta Vieţii).

Un tonic de exceptie al rinichilor, care poate merge pana la stimularea si chiar suplimentarea ''energiei ancestrale''(chiul ancestral) este planta Cordiceps.
Energia dobândită

Se împarte în energie celestă şi energie terestră.

Energia celestă este reprezentată de aerul pe care îl respirăm, dar şi de energia astrelor ce ne înconjoară.
Energia terestră cuprinde toate formele de energie, provenind din alimentele pe care le consumăm pentru menţinerea vieţii cât şi energia degajată de Terra.

Graţie combinării energiei celeste cu energia terestră, procesele vitale se pot derula în interiorul corpului uman, în timp ce energia ancestrală şi energia dobândită, cât şi relaţiile dintre ele, reprezintă condiţii esenţiale pentru existenţa vieţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...