sâmbătă, 17 decembrie 2011

CORPUL UMAN O MASINARIE PLINA DE MISTERE


Corpul Uman – o masinarie plina de mistere

Va prezint 130 de curiozitati ale corpului uman, fizice si psihice.

1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala

2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina
Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic – substanta naturala ce se gaseste in fructe si legume – ar putea sa-si prepare propriul acid acetilsalicilic – componentul cheie care confera aspirinei proprietatile antiinflamatorii si calmante.

3. Bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dentara, usturoiul poate fi de ajutor in tratarea “piciorului atletului“, iar mierea poate calma mahmureala.

4. Facebook poate fi de ajutor sanatatii
Studiile demonstreaza ca mentinerea relatiilor cu familia si prietenii previne pierderile de memorie si prelungesc viata.

5. “Sindromul capului care explodeaza” este real (desi extrem de rar)
Asociatia Americana de Medicina a Somnului explica ca persoanele ce prezinta acest sindrom se confrunta cu zgomote foarte puternice si indescifrabile care par sa-si aiba originile in interiorul propriului cap.

6. Exercitiile regulate pot sa scada riscul de cancer la femei, insa doar in conditiile in care orele de somn sunt suficiente.
Institutul National de Cancer a urmarit timp de 10 ani 5.968 de femei, timp in care 604 dintre ele au dezvoltat diferite tipuri de cancer. Persoanele cu o activitate fizica crescuta au prezentat un risc de 20% mai mic de a dezvolta cancer decat persoanele mai putin active. Pentru un segment din persoanele urmarite, mai putin de 7 ore de somn pe noapte, a scazut vizibil beneficiile oferite de exercitiul fizic; riscul de cancer era mai mare doar in cazul femeilor care aveau activitate fizica dar dormeau mai mult, insa mai mic decat al celor care nu practicau niciun sport.

7. Oasele corpului se pot auto-distruge
In afara de sustinerea organelor si a muschilor, oasele regleaza nivelul de calciu; oasele contin fosfor si calciu, cel din urma fiind necesar sistemului nervos si musculaturii. Daca necesarul de calciu nu este acoperit, anumiti hormoni vor cauza distrugerea oaselor cu scopul de a creste nivelului de calciu din organism pana la obtinerea concentratiei necesare.

8. Pozitia corpului afecteaza memoria
Nu va puteti reaminti un eveniment din copilarie? Atunci incercati sa va asezati in genuchi. Memoriile au la baza anumite simturi; un anumit parfum sau un zgomot pot evoca un episod din copilarie.

9. Creierul are un “apetit” enorm
Desi cantareste doar 2% din greutatea totala a corpului, creierul solicita 20% din totalul de oxigen si calorii din organism.

10. Pubertatea remodeleaza creierul
De ce adolescentii sunt atat de nemultumiti din punct de vedere emotional? Hormoni precum testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor, iar schimbarile ce intervin in structura creierului au multe consecinte la nivelul comportamental, precum: stanjeneala, apatie, dificultati in luarea de decizii.

11. Greutatea corporala este genetica
Cand au descoperit-o prima oara, cercetatorii au denumit-o “gena ingrasarii”; au descoperit apoi ca exista o legatura intre aceasta gena si diabet si redenumit-o gena FTO (gena obezitatii): persoanele care prezinta 2 copii ale acestei gene prezinta un risc cu 40% mai mare de a dezvolta diabet si sanse de 60% mai mari de a deveni obezi decat restul persoanelor.
Cu toate aceastea, conform expertilor, o predispozitie genetica spre ingrasare nu trebuie considerata o sentinta pe viata; o alimentatie corespunzatoare si un program de exercitii fizice regulat, pot indeparta riscul de obezitate.

12. Unele persoane au mai multe celule grase
Diferentele dintre numarul de celule grase de la doua organisme pot fi enorme: unele persoane pot avea de 2 ori mai multe celule grase decat altele.
Celulele grase apar din copilarie pana in adolescenta. Acele persoane predestinate sa dezvolte un numar mare de celule grase, incep sa le produca inca de la varste foarte fragede (2-3 ani), iar rata de crestere a celulelor este mai rapida decat in mod normal.
In situatiile in care se pierd/castiga cateva kilograme, numarul de celule grase ramane constant.
Desi numarul de celule grase din organism nu poate fi redus, exista masuri ce pot fi adoptate pentru a le mentine la dimensiuni reduse.

13. Metabolismul poate fi schimbat
O echipa de cercetatori au supus atentiei schimbarile care au loc la nivel celular atunci cand se inregistreaza o crestere in greutate. Cresterea in greutate cu 5 kilograme poate avea ca rezultat incetinirea metabolismului si declansarea unui cerc vicios: cu cat creste tesutul adipos, cu atat reducerea lui devine mai dificila. Cu toate acestea, conform specialistilor, activitatea fizica poate readuce metabolismul la un nivel optim de ardere a grasimilor.

14. Stresul duce la ingrasare
Momentele stresante cresc nevoia de carbohidrati a organismului; astfel, in perioadele stresante majoritatea indivizilor au tendinta de a manca alimente bogate in grasimi.

15. Comportamentul alimentar pe perioada sarcinii influenteaza in viitor greutatea fatului
Conform specialistilor, alimentele dulci si grasimile consumate de mame in sarcina pot influenta greutatea fatului pe parcursul vietii (modul de asimilare a grasimilor).

16. Mai multe ore de somn, mai multa grasime eliminata
Conform Universitatii din Chicago, privarea organismului de somn deregleaza echilibrul hormonal, cauzand o scaderea a nivelului leptinei (hormon care influenteaza apetitul si induce starea de satietate) si cresterea nivelului de grelina (hormon care produce senzatia de foame).

17. Greutatea partenerului de viata este importanta!
Cercetatorii sustin ca o crestere in greutate a partenerului de viata poate fi contagioasa. Conform unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, obezitatea unuia dintre parteneri creste cu 37% riscul de obezitate pentru celalalt membru al cuplului.

18. Obezitatea poate fi cauzata de un virus
Adenovirusii sunt responsabili pentru o serie de boli, de la infectii ale tractului respirator superior si pana la afectiuni ale sistemul digestiv. Totodata, infectiile cu adenovirusi par sa favorizeze cresterea numarului de celule grase din organism, precum si continutul gras al acestora.

19. Dulciurile provoaca dependenta
Desi alimentele nu provoaca acelasi tip de dependenta precum cocainaalcoolul, cercetarile din ultimii ani au descoperit unele reactii similare. Pe parcursul unui studiu, participantii au fost supusi unui test in cadrul caruia le-au fost enuntate anumite alimente preferate; in mod surprinzator, la aplicarea stimulului, au fost sensibilizate aceleasi parti ale creierului ca si in cazul dependentei de droguri.
Reactia ar putea avea legatura cu dopamina, neurotransmitator corelat cu motivatia si placerea; daca persoanele obeze au mai putini receptori de dopamina, vor simti nevoia de mai multe alimente pentru a putea obtine efectul de placere. sau

20. Dieta pentru care se opteaza este irelevanta!
Ceea ce conteaza cu adevarat este abilitatea individuala de a modera cantitatea de alimente consumate.

21. Rasul este o excelenta terapie
Vizionarea unei comedii pentru mai mult de 15 minute poate creste fluxul sanguin.
Amintiti-va sa radeti in fiecare zi – pentru a va mentine inima sanatoasa.

22. Durerea in piept nu este singurul simptom al infarctului
Simptomele majoritatii infarcturilor includ durere in piept, disconfort la nivelul umarului sau dificultati respiratorii (dispnee). Alte simptome includ greata, ameteala, transpiratia.

23. Dupa varsta de 20 de ani se recomanda testarea colesterolului
Dupa implinirea varstei de 20 de ani, testarea regulata a colesterolului, presiunii arteriale si a glicemiei sunt foarte importante pentru sanatatea fiecarui om.

In cazul unui nivel ridicat de colesterol (hipercolesterolemie), pe piata sunt disponibile medicamente pentru tratarea aceste probleme, insa pot fi utilizate si alte instrumente pentru scaderea colesterolului.

24. Obezitatea cauzeaza, in multe cazuri, diabet de tip 2
Cercetarile au demonstrat ca prin consumarea unei cantitati ridicate de fructe, vegetale si fibre sensibilitatea fata de insulina a tesuturilor celulare poate fi modificata in mai putin de doua saptamani.

25. Mersul pe jos poate salva viata
Un studiu recent a demonstrat ca o femeia sedentara, de 40 de ani, care incepe sa faca plimbari zilnice de cel putin o ora, poate reduce riscul de infarct, ajungand aproximativ la acelasi nivel cu al unei femei care a fost activa pe parcursul intregii vieti.

26. Si copiii pot suferi de hipertensiune
Aproximativ 5 din 100 de copii au o presiune arteriale mai mare decat normalul.

27. Super forta
Legendele conform carora anumite persoane ridica greutati remarcabile in situatii de urgenta, sunt bine cunoscute.
Desi greu de crezut, raspunsul biologic la stres acut al organismului poate conferi persoanei puteri nebanuite, precum forta de a ridica o masina sau de a impinge un bolovan de 300 de kilograme.

28. Auz supersonic
Ecolocatia este un sistem de orientare situat la nivel cerebral, care poate compensa lipsa sau slabirea vederii; este modalitatea prin care persoanele cu probleme vizuale continua sa realizeze activitati surprinzatoare.
Desi acest sistem de orientare este specific liliecilor, oamenii de stiinta sustin ca, in timp, creierul uman se poate adapta sa perceapa mediul pe baza ecourilor produse de anumite obiecte aflate in proximitate.

29. Super-memorie
Teoretic, creierul uman are abilitatea de a memora fiecare amanunt/obiect pe care l-a auzit sau vazut macar o data in viata.
Sindromul hipertimestic este o afectiune prin care individul beneficiaza de o memorie autobiografica superioara. Persoanele care sufera de acesta afectiune retin cu lux de amanunte toate experientele cu care se confrunta de-a lungul vietii, in functie de data la care acestea s-au petrecut.

30. Imunitate la durere
Senzatia de durere este parte importanta a vietii, acea lectie grea pe care cu toti trebuie sa o invatam in procesul de dezvoltare psihica si fizica.
Cu toate acestea, in momente de soc/ trauma creierul transmite senzatiile dureroase de intensitate mult redusa fata de momentul in care socul/trauma va disparea.
Spre exemplu, in cazul unui accident de masina – soldat cu rani dureroase – persoana va cauta mai intai sa se salveze din acesta situatie – sa iasa din masina contorsionata – neglijand durerea provocata de rana. Numai dupa ce socul va disparea, senzatia de durere va fi pe deplin resimtita.

31. Manipularea timpului
Viteza cu care trece timpul este conditionata de mintea fiecarui individ, deoarece creierul are doua modalitati de a experimenta lumea, una rationala si alta experientiala.

32. Cel mai mare organ
Pielea cel mai mare organ al corpului

33. “Greutatea pielii”
Pielea unui adult de inaltime medie cantareste aproximativ 3,5 kilograme, se poate intinde pe o suprafata de aproximativ 2 metri patrati si contine aproape 12 kilometri de vase sanguine.

34. Transpiratia
Pielea poate elimina in zilele extrem calduroase pana la 11 litri de transpiratie. Singurele zone ale corpului care nu transpira sunt unghiile, marginile buzelor si membrana timpanului urechii.

35. Mirosul neplacut
Mirosul corpului este determinat de un tip secundar de transpiratie – o secretie produsa de glandele sudoripare apocrine. Mirosul este provocat de bacteriile aflate la nivelul pielii, care se hranesc cu componentele de grasime eliminate prin transpiratie.

36. Crima perfecta
Unele persoane nu prezinta amprente digitale; de acesta situatie sunt responsabile doua afectiuni genetice rare, cunoscute sub denumirile de Sindromul Naegeli si Dermatopatia pigmentara reticulata.

37. Pielea, ochii celor nevazatori
In cazul persoanelor care si-au pierdut vederea, cortexul raspunde stimurilor primiti prin atingerea obiectelor sau prin auz, astfel in cat aceste persoane “vad” prin atingeri si sunete.

38. Melamina
Pielea alba a aparut acum aproximativ 20 – 50.000 de ani, ca urmare a migrarii persoanelor cu piele neagra in zonele cu clima rece si pierderea pigment numit melanina de la nivelul pielii.

39. Oameni foarte… foarte… albi
Albinismul este o afectiune ereditara rara, caracterizata print depigmentarea totala sau partiala a pielii si parului.
Albinismul este de multe ori utilizat in filme pentru a caracteriza personajele cu rol negativ: Codul lui Da Vinci, Die Another Day, Matrix Reloaded, ca urmare a asocirieii pielii albe cu vampirii sau alte creaturi mitice ale noptii.

40. Cine mai are nevoie de cheie?
Mai mult de 2000 de persoane au cipuri de identificare prin frecventa radio (RFID) implantate sub piele. Acestea servesc la oferirea de informatii medicale, logarea pe computer sau deschiderea masinilor.

41. Receptorii
Exista cel putin 5 tipuri de receptori la nivelul pielii care raspund de senzatia de durere si percep atingerea.

42. “Suntem cu adevarat murdari”
Organismul uman este gazda pentru peste 1000 de specii de bacterii; exista mai multi germeni in organism decat intreaga populatie a SUA.

43. Atentie la produsele de spalat
Sapunurile antibacteriene nu sunt cu nimic mai eficiente in prevenirea infectiilor comparativ cu sapunurile normale, iar triclosanul (ingredientul activ) poate avea efecte negative asupra hormonilor sexuali.

44. Urinarea in stil egiptean
In antichitate, egiptenii si aztecii obisnuiau sa urineze pe piele pentru a trata leziunile/arsurile de la nivelul tegumentului. Ureea, compus chimic al urinei, este cunoscuta drept distrugatoare de fungi si bacterii.

45. Bacteriile si rezervoarele de apa
Este recomandata evitarea consumarii de apa din dispozitivele tip fantana sau alte tipuri de rezervoare; exista mai multe bacterii in masinile de gheata din fast-fooduri decat in vasul de toaleta.

46. Mancarea scapata pe dusumea nu mai este comestibila
Nu exista o “regula de 5 secunde” cand vine vorba de scaparea mancarii pe dusumea; contaminarea alimentelor cu bacterii nu necesita timp.

47. Televizorul poate ucide
Telecomanda televizorului raspandeste stafilococi rezistenti la antibiotic, care contribuie la 90.000 de decese anuale cauzate de infectiile capatate pe perioada de spitalizare.

48. Asigurati-va ca medicul dvs. se spala pe maini

49. Febra puerperala
Aproape o patrime din femeile care au nascut in spitalele din Europa si America in secolele XVII-XIX, au murit de febra puerperala, o infectie raspandita de asistente si medici prin nerespectarea regulilor igienice.

50. Nu uitati de igiena orala
Prima periuta adevarata de dinti a fost inventata in anul 1498 in China si era confectionata din par de mistret siberian, fixat pe un suport (din os sau bambus). Cu toate acestea, spalatul pe dinti nu a devenit rutina pana ce nu a fost impus soldatilor in cel de-al 2-lea razboi mondial.

51. Oare ce au asteptat?
Viata a aparut pe pamant cu aproximativ 3,8 miliarde de ani in urma, dar sexul s-a dezvoltat abia peste 2 miliarde de ani mai tarziu.

52. De ce este nevoie de doi?
Raspunsul la aceasta intrebare nu este cunoscut de specialisti, din moment ce reproducerea asexuata este o strategie evolutionara mai buna din anumite puncte de vedere.

53. Mai bun pentru ficat decat tylenol-ul
Sexul vindeca durerea de cap. Endorfinele secretate in timpul actului sexual nu ofera doar o senzatie de placere, ci actioneaza asemeni unui calmant puternic.

54. Ciocolata versus sex
79% dintre femei ar prefera sa manance ciocolata decat sa faca sex.

55. Mentine viata
Sexul este benefic pentru sanatatea inimii. Relatiile sexuale frecvente (de cel putin 2 ori pe saptamana) scad riscul de infarct.

56. De fapt … un medicament universal
Printre beneficiile sexului se mai regasesc si reducerea durerii provocate de crampele menstruale si artrita; creste nivelul de endorfine si corticosteroizi reducand durerea.

57. Stare de calm
Sexul reduce stresul, asa ca incercati sa aveti contact de cateva ori pe saptamana.

58. Ce legatura are cu dragostea?
Simplul act sexual si dragostea romantica activeaza arii distincte ale creierului – iar dragostea este cu soguranta mai puternica.

59. Curiozitate?
Studii recente sugereaza ca femeile sunt (in natura lor) bisexuale si cu cat au un libido mai crescut, cu atat creste dorinta sexuala fata de ambele sexe.

60. Asexualitatea
1% dintre adulti manifesta interes 0 (zero) fata de actul sexual si nu s-au simtit nicioadata atrasi sexual de o alta persoana.

61. Afectiunile mentale sunt mai comune decat se crede
Institutul National de Boli Mentale a raportat ca unul din patru adulti experimenteaza o tulburare mentala, intr-un anumit moment, pe parcursul vietii.

62. Nu doar adultii sunt afectati de bolile mentale
Conform rapoartelor, 10% dintre copiii si adolescentii din America sufera de o tulburare emotionala si mentala serioasa care le influenteaza activitatile de zi cu zi, de acasa sau de la scoala.

63. Afectiunile mentale afecteaza tinerii
Afectiunile mentale afecteaza de regula adolescentii sau adultii tineri. Toate varstele sunt succeptibile, insa tinerii si batranii sunt cei mai vulnerabili.

64. Implica costuri ridicate
Costul economic al bolilor mentale netratate depaseste in Statele Unite peste 100 miliarde de dolari pe an.

65. Sunt tratabile
Majoritatea persoanelor care traiesc cu o boala mentala serioasa pot sa-ti imbunatateasca simtitor calitatea vietii prin adoptarea masurilor potrivite.

66. Actioneaza rapid
Identificarea timpurie a afectiunilor mentale este vitala pentru tratarea acesteia.
67. Nu fiti aspru
Stigmatizarea afecteaza increderea in tratarea afectiunii.

68. Tulburarea bipolara nu tine cont de sex
Peste 10 milioane de americani sufera de tulburare bipolara, iar boala afecteaza in egala masura barbatii si femeile.

69. Suicidul este o problema serioasa
In fiecare an, in America, aproximativ 2 milioane de adolescenti comit tentative de suicid si peste 700.000 dintre acestia necesita ingrijiri medicale.

70. Tulburarile afective sezoniere pot fi genetice
Multe persoane afectate de tulburarile afective sezoniere prezinta in istoricul medical familial cel putin inca un caz cu aceasta tulburare, de regula o depresie severa (55% din cazuri) sau abuz de alcool (34%)

71. Varza murata la fiecare masa
Procesul de fermentare pe care il preusupune acrirea verzei produce o serie de compusi anticancerigeni, incluzand triptofan si sulforafan. Pentru a reduce continutul de sodiu, clatiti varza inainte de a o servi la masa.

72. Brocoli
Mancati brocoli in orice cantitate, insa preparati-l in abur si nu in cuptorul de microunde!
Brocoli face parte din lista de super-alimente care previn cancerul; cu toate acestea, prepararea la microunde distruge 97% dintre flavonoidele care ii confera proprietatile anticancerigene.

73. Salata cu nuci braziliene
Presarati in salata cateva nuci braziliene prajite, deoarece aceste, prin continutul bogat de seleniu si minerale distrug celulele de cancer si ajuta la repararea ADN-ului.

74. Usturoi in toate preparatele
Usturoiul contine compusi de sulf care stimuleaza in mod natural sistemul de aparare al organismului impotriva celulelor cancerigene si ar putea avea potentialul de a reduce dezvoltarea tumorilor. Studiile sugereaza ca prin consumarea de usturoi se poate reduce incidenta cancerului de stomac pana la 12 procente.

75. Pepenele galben: o alegere sanatoasa
Pepenele galben este o sursa minunata de carotenoizi – benefici in reducerea riscului de cancer pulmonar.

76. Cat mai multa apa…
Cantitatea de apa pe care o consuma femeile este corelata cu riscul pentru cancer de colon, consumul suficient de lichide reducand riscul de cancer cu 45%.

77. 15 minute de soare pe zi
Cantitatea insuficienta de vitamina D creste riscul pentru mai multe tipuri de cancer, incluzand cancerul mamar, ovarian, de prostata sau afectiuni precum osteoporoza, diabetul, scleroza multipla si hipertensiunea.

78. O “ploaie” de praz peste salata
O alimentatie bogata in ceapa poate reduce riscul de cancer de prostata cu 40 de procente; efectele pozitive sunt insa mai puternice atunci cand vegetalele se consuma proaspete sau preparate in abur.

79. Doza zilnica de limonada
Servirea zilnica a unei portii de suc natural din citrice poate reduce la jumatate riscul de cancer bucal, de gat si stomac, conform cercetatorilor australieni.

80. Stresul si prietenii
Conform unui cercetari, barbatii cu un nivel ridicat de stres sau cei cu relatii sociale/familiale nesatisfacatoare, prezinta un nivrel ridicat de PSA (antigen specific prostatic) in sange, un marker al dezvoltarii cancerului de prostata.

81. Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de tar pe an.

82. Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.

83. ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.

84. Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.

85. Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206.

86. Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

87. Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.

88. Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.

89. Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi – suficent cat acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.

90. Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.

91. Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.

92. Cand doarme, un om creste in medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineata sa revina la inaltimea initiala. Motivul este simplu… forta gravitationala care actioneaza asupra cartilagiilor.

93. Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.

94. Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi.

95. In 30 de minute, corpul uman degaja suficienta caldura incat sa poate fierbe 3,5 litri de apa.

96. O picatura de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.

97. Ochiul uman percepe doar 90% dintre informatiile pe care le primeste.

98. Ovarele contin aproximativ jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele vor avea ocazia de a da nastere unei noi vieti.

99. Fiecare centimetru patrat de piele contine cel putin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.

100. Numai picioarele contin peste 500.000 de glande sudoripare, glande care pot elimina pana la jumate de litru de transpiratie pe zi.

101. Viteza cu care aerul este eliminat in timpul unui stranut este de cel putin 160 de kilometri pe ora.

102. In timpul unei vieti, un om poate produce pana la 24.000 de litri de saliva, suficient cat pentru a umple doua piscine olimpice.

103. Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.

104. Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.

105. Unghiile de la degetele mainilor cresc, in medie, de sase ori mai repede decat cele ale picioarelor.

106. Aproximativ 50.000 de celule din corpul tau au murit si au fost inlocuite chiar in timp ce citesti acest articol. Scheletul tau este unul nou la fiecare trei luni si ai o piele noua in fiecare luna.

107. Fiecare centimetru patrat din pielea ta contine 6 metri de vase de sange, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare si 3 milioane de celule.

108. Pentru a te incrunta, esti nevoit sa folosesti 43 de muschi ai fetei. Pentru a zambi nu ai nevoie decat de 17.

109. Din cele 206 oase ale corpului uman, mai mult de jumate din ele se afla in maini si picioare.

110. Inima unui om bate de aproximativ 3 miliarde de ori in timpul vietii acestuia.

111. Aorta este cel mai mare vas sanguin din corpul uman. In cazul unui om adult, ea are diametrul unui furtun de gradina. La polul opus se afla capilarele. Acestea sunt atat de subtiri incat este nevoie de 10 astfel de vase, puse unul langa altul, pentru a egala grosimea unui fir de par.

112. Orice persoana pierde, in medie, 100 de fire de par pe zi si peste 10 miliarde de particule de piele moarta.

113. Ochiul uman este capabil sa distinga aproximativ 1 milion de culori diferite si sa obtina mai multe informatii decat cel mai performant telescop construit vreodata.

114. Atunci cand atingi un obiect, semnalul circula prin corp, prin intermediul nervilor, cu peste 200 de kilometri pe ora.

115. Un om inspira si expira de circa 23.000 de ori pe zi.

116. Locul in care parul uman creste cel mai repede este barba. Daca nu ar fi taiata periodic, o barba ar putea atinge pana la 10 metri lungime.

117. In prima luna de viata, un copil invata atat de multe lucruri incat sinapsele din creierul sau cresc de la 50 de trilioane la 1 quadrilion. Daca si corpul sau s-ar dezvolta cu aceeasi viteza, copilul ar cantari 77 de kilograme dupa numai o luna de viata.

118. Stomacul unui adult poate cuprinde pana la 1,5 litri de hrana.

119. Unghiile si parul sunt alcatuite din aceeasi substanta… cheratina.

120. Degetele mari de la picioare sunt unele dintre cele mai importante structuri ale corpului nostru. Datorita acestor degete, un om isi poate pastra pozitia verticala si isi poate mentine echilibrul.

121. Barbatii mai scunzi de 1,28 metri si femeile mai scunde de 1,18 centimetri sunt considerati pitici.

122. Fiecare om isi indoaie degetele de 25 de milioane de ori intr-o viata.

123. Marimea inimii unui om este egala cea cea a propriului sau pumn.

124. Creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri eletrice decat toate telefoanel mobile din lume la un loc.

125. In corpul fiecaruia dintre noi traiesc bacterii a caror greutate insumata ar atinge cifra de 2 kilograme.

126. Plamanul drept retine, intotdeauna, mai mult aer decat cel din partea stanga.

127. Numai in gura, un om are pana la 40.000 bacterii.

128. In momentul nasterii, creierul unui copil contine circa 14 miliarde celule, numar care nu mai creste pana ala sfarsitul vietii. Dupa varsta de 25 de ani, creierul uman incepe sa piarda pana la 100.00 de celule zilnic. Dupa varsta de 50 de ani creierul uman isi reduce simtitor volumul.

129. Femeile clipesc de doua ori mai des decat o fac barbatii.

130. Cele mai mici celule din corpul unui barbat sunt spermatozoizii

Electricitatea din corpul nostru si starea de sanatate

V-ati intrebat vreodata de ce doctorii aplica pacientilor care au suferit un atac de cord curent electric/ De ce nu le dau medicamente,vitamine,solutii din plante? Toate acestea se intampla pentru ca ei stiu faptul ca sistemul electric al al corpului nostru are atunci,pe undeva o defectiune si necesita o crestere a acestei energii fara de care nimic nu functioneaza si necesita o crestere a acestei energii fara de care nimic nu functioneaza cum trebuie.Si ce se intampla atunci cand chiar inima este cea care imorima defectiunea? Aplicarea unui curent electric pe pieptul pacientului este de preferat in acest caz in locul oricaror medicamente,vitamine sau minerale.

Corpul are nevoie de un sistem electric stabil si echilibrat
Cercetatorii au recunoscut nevoia corpului de a avea un sistem electric stabil si echilibrat.Pentru buna functionare a corpului a corpului,sistemul nervos initiaza o serie de semnale prin intreg organisul,aducand din partea tuturor organelor si glandelor raspunsurile electrochimice care se desfasoara la acel nivel.Capacitatea electrica a celulelor corpului-neuronii,este cea care asigura comunicarea intre vindecare si sistemul imunitar.



Sistemul imunitar e strans legat de sursa de energie
Fara o continuitate echilibrata a impulsurilor electrice care au loc in corp,istemul imunitar nu poate face fata efectiv invaziei bacteriilor,virusilor sau bolilor in general.
SIstemul imunitar depinde de existenta unei surse de energie echilibrata pentru aputea face fata efectiv invaziei bacteriilor,virusilor sau bolilor in general.Sistemul imunitar depinde de existenta unei surse de energie echilibrata pentru a putea sa faca fata provocarilor si pentru a tine corpul intr-o stare de sanatate

Corpul nostru este format din aproximativ 70 la suta apa
Apa continuta de corpul nostru se regaseste sub diverse forme:sange,tesuturi,protoplasma,limfa,diverse fluide sau materii care la prima vedere ar parea ca fiind o masa solida.Apa,dupa cum se stie,este un conductor perfect pentru curentul electric.
Fiecare celula individuala din corp este electrica,imprimand intregului corp corp acest caracter.Chimismul sau depinde de aceasta electricitate.
Atunci cand capacitatile sale electrice au fost alterate sau intrerupte este clar ca nu o pastila sau o injectie poate ajuta,ci cresterea electricitatii sale.Exact ca la masina,atunci cand v-a lasat bateria si nu porneste motorul,la fel si corpul are nevoie de un impuls exterior.
Si la fel cum exista o multime de serviceuri gata sa va ajute sa porniti masina,la fel exista aparatura necesara producerii impulsurilor electrice necesare mentinerii sursei de energie eletrica a corpului.
   
Reactiile electrochimice au nevoie de o sursa stabila de energie
Cercetarile au demonstrat faptul ca organismul are nevoie pentru a se mentine sanatos sau pentru vindecare de o sursa de energie stabila pentru realizarea reactiilor sale electrochimice care au loc la nivel de celula.
Atunci cand energia electrica a corpului este dezechilibrata oamenii resimt o lipsa de vitalitate,o slabire a intregului organism,iar cand aceasta curgere a energiei este blocata in anumite portiuni,organele sau glandele din apropiere ne semnalizeaza o defectiune in zona.

Hormonii pot transmite semnale sau comenzi false
Atunci cand corpul acumuleaza toxine,hormonii semnalizeaza un dezechilibru si intregul sistem endocrin transmite semnale sau comenzi false.Aceste false semnale pot duce la confuzii mentale,stres sau conduc organele si glandele la o functionare incorecta.
Corpul poate sa se vindece singur doar cand el este in echilibru si energia sa se misca liber prin organism.Trebuie ca,spre exemplu,el sa poata fi capabil sa lupte contra toxinelor,dar si sa mentina starea de vitalitate la cote ridicate,astfel sistemul imunitar sa nu fie afectat.

Medicamentele trateaza simptomele si pot induce efecte secundare

 

Oamenii de stiinta sunt constienti de faptul ca niciun medicament,supliment mineral sau vitamina nu poate ajuta la vindecarea sau remedierea unor boli ale organismului.Ei stiu ca pot trata in cel mai bun caz simptomele si nu sunt intotdeauna convinsi ca administrarea unor astfel de remedii nu poate duce mai departe,datorita efectelor secundare ce pot aparea la aparitia altor forme de boala.
In zilele noastre,nici cele mai bune retete homeopate,din plante sau diete atent elaborate,nu pot inlocui necesarul de lectricitate al organismului.Nici cel mai puternic medicament nu poate face nimic decat sa trateze simptomele,ele fiind concepute astfel incat sa sprijin necesrul chimic al corpului,in niciun caz cel electric.
De forta energiei lectrice a corpului depinde si puterea sa motoare,astfel incat coordonarea muschior,ligamentelor si tendonelor,rezistenta si coordonarea lor depinde de acest ehilibru electric.
Sistemul nervos al organismului necesita suficienta enerie electrochimica pentru a produce semnalele corecte sau pentru a transmite aceste semnale spre receptorul corespunzator.Fara aceasta capacitate sistemul nervos nu ar putea comunica eficient prin infrastructura electrochimica a corpului.



Sistemul nervos al corpului si sistemul sau imunitar

Sistemul imunitar este in permanenta in contact cu sistemul nervos central.Avand in vedere faptul ca sistemul imunitar este un fel de ''caine de paza''al corpului avertizand contra invadatorilor,el trebuie sa dispuna de o sursa de energie stabila si de o curgere libera a acesteia.
Unul dintre cele mai bine pastrate secrete din medicina este acela ca organismul este conceput astfelincat sa raspunda semnalelor electrice ce contin mesaje care pot aduce insanatosirea si fericirea noastra.

Cristina Matache

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...