miercuri, 16 februarie 2011

Plantele care ajuta la relaxarea musculara

Mai multe plante sint minunate remedii impotriva articulatiilor intepenite si durerilor musculare. Folosite in baie sau comprese, plantele au fost folosite de secole pentru linistirea reumatismului cronic sau pentru alte dureri externe.

Cataplasmele cu hrean linistesc reumatismul si durerile din piept

Hreanul, spre exemplu, este una dintre aceste plante minunate. De origine din Europa, aceasta planta perena se gaseste acum in zona temperata a Europei si Americii. Radacina, utilizata intern, este considerata un minunat stimulent, diuretic, antiseptic si laxativ. Extern, hreanul a fost folosit din antichitate pentru tratarea reumatismului cronic, durerilor musculare si de piept.

Prepararea cataplasmei cu hrean

Pentru a face o cataplasma cu hrean, razuiti o radacina mare din aceasta planta, inveliti-o intr-o cirpa curata si asezati-o pe zona dureroasa pina veti avea senzatia ca va arde. Aceasta senzatie inseamna nimic altceva decit ca circulatia sangvina este stimulata si curind durerile se vor linisti. Este bine sa puneti aceasta cataplasma seara, inainte de culcare.

Procedind la fel, veti scapa de congestiile pieptului.

Isopul contine uleiuri volatile care sint antiseptice

Isopul este o planta mereu verde care face parte din familia mentei. In mod traditional, aceasta planta este utilizata ca expectorant, stimulent si diaforetic. Compresele cu ceai de isop sint considerate foarte bune in tratamentul antireumatic, avind in vedere faptul ca isopul contine uleiuri volatile care sint considerate niste antiseptice usoare ce pot alina durerile. Frunzele proaspete de isop aplicate direct pe zona afectata vor ajuta la vindecarea ranilor si loviturilor.

Prepararea infuziei de isop

Infuzia de isop se poate face din doua linguri de planta uscata care se adauga la o jumatate de litru de apa fierbinte. Se lasa sa infuzeze 15 minute acoperit si se strecoara.

Ceaiul de lavanda folosit in comprese calmeaza durerile de cap

Lavanda creste in tufe perene si ne imbata cu parfumul ei improspator. Ea are o istorie lunga in practica medicala si se foloseste pentru calmare si relaxare. Ceaiul cald de lavanda aplicat in comprese poate reduce durerile de cap, iar folosirea ei in baie poate induce o stare de relaxare si confort.

Ghimbirul imbunatateste circulatia sangvina

Baia de ghimbir ajuta la imbunatatirea circulatiei si a fost folosita de multe veacuri pentru durerile articulare. Opariti 1 kg de ghimbir ras proaspat in 3 litri de apa fierbinte, dar nu le lasati sa fiarba. Lasati amestecul sa stea 10 minute, apoi strecurati-l si varsati-l intr-o baie fierbinte in care va cufundati pentru cel putin 20 de minute.

Prepararea compresei de ghimbir

Pentru a face o compresa de ghimbir menita sa reduca durerile si sa imbunatateasca circulatia folositi 2 litri de apa si 150 grame de ghimbir ras. Incalziti apa astfel incit sa fie foarte fierbinte, dar sa nu fiarba. Opariti ghimbirul pentru 15 minute, strecurati si apoi umeziti un prosop in aceasta infuzie si aplicati-l pe zona dureroasa.

Combinatie de plante menita sa linisteasca durerile musculare si articulare

O alta baie menita sa linisteasca durerile musculare si articulare este cea realizata din combinarea a cite doua linguri de radacina de brusture, frunze de tataneasca si salvie. Infuzati aceste plante intr-un litru de apa fiarta, lasati-le sa stea 10 minute, strecurati si adaugati in apa de baie.

Iata numai citeva din plantele care va pot ajuta sa alinati, in mod blind, durerile corpului.

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...